Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Nie wiem jak to dokładnie jest, ale cała moja rodzina oprócz mnie po studiach i wszyscy albo na magazynie albo na budowie, płeć żeńska w sklepach, więc bez pleców to i studia na nic. 

Albo inaczej jak od razu do pracy biurowej nie pójdziesz to potem na nic ci studia.

To idzie na pielęgniarza i w szpitalu zarobicie 4 plus opieka długo terminowa 500zł od łebka,państwowe pieniądze z NFZ.

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Zależy jeszcze jakie te studia

Marketing i zarządzanie, logistyka i geodezja. Na nic to się żadnemu z kuzynostwa nie przydało.

Opublikowano

moj znajomy po sgh zarbia w wieku 31 lat 40tys brutto w warszawie. zawsze tam jakas znajdziesz po studiach biurowa

Opublikowano
1 minutę temu, sabuliga napisał:

moj znajomy po sgh zarbia w wieku 31 lat 40tys brutto w warszawie. zawsze tam jakas znajdziesz po studiach biurowa

Kumple też po logistyce i 2 na tirach gania, jeden autobusem, a reszta na produkcji. Jak dla mnie to bez pleców ani rusz.

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Marketing i zarządzanie, logistyka i geodezja. Na nic to się żadnemu z kuzynostwa nie przydało.

No siostra właśnie skończyła marketing i zarządzanie po czym stwierdziła że to nie jest to chce robić w życiu😏

Opublikowano

studia takie co by zysk był  z tego np:  kierunki niezbędne pod uprawnienia budowne, elektrotechnika,  lekarske, leśne, administracja, i takie co sie przyda w najbliższej okolicy jak sa duże zakłady , zawody mundurowe  a prawojazdy zawsze dobrze mieć zrobione

Opublikowano

@Ursus932 Tak szczerze mówiąc to przejść przez wieś to się okazuje, że 3/4 osób po studiach, a pracują byle gdzie by parę groszy zarobić.

Na przykład moja koleżanka, studiów jeszcze nie skończyła, a już w żłobku pracuje. Ojciec radnym jest, siostra w gminie pracuje, a weź teraz wyślij żonę czy narzeczoną do takiej pracy. Daję ci gwarant, że się nie dostanie.

Opublikowano
4 minuty temu, Roman4321 napisał:

po geodezji trzeba popracować by zostać geodeta uprawninym i można startować do gminy, umiejętność wyrobienia sobie znajomości i wszędzie sie wciśniesz

Nie powiem bo i ja chciałem iść na robotykę/mechatronikę i rolnictwo (matura zdana można rzec wzorowo) ale jakoś wolałem zacząć się od razu dorabiać i jak na razie nie żałuję decyzji. Obserwując to bardziej wykształcone towarzystwo ode mnie doszedłem właśnie do takiego wniosku.

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Nie powiem bo i ja chciałem iść na robotykę/mechatronikę i rolnictwo (matura zdana można rzec wzorowo) ale jakoś wolałem zacząć się od razu dorabiać i jak na razie nie żałuję decyzji. Obserwując to bardziej wykształcone towarzystwo ode mnie doszedłem właśnie do takiego wniosku.

he...a ja głupi najpierw poszedłem na budowe i eksploatacje maszyn-skończyłem inżynierkę i pokorciło mnie to sobie poszedłem na politologie i tak po paru latach zostałem mgr . Teraz jestem rolnikiem:D

Opublikowano
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

To jest kręcone 2 lata temu.

Bo syn Geńka mówi że ma 35 lat i jest  82' r

Więc i ceny inne były puki TVN świni nie podłożył.

Bzdura. Materiał z tego roku z wystawy z Szepietowa. 

Opublikowano

to ile wy byście chcieli zaraz zarabiać po tych studisach moj brat 8 lat po geodezji zarabia 2200 ale siedzi sobie w biurze ciepło i nie narobi sie

Opublikowano
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

To jest kręcone 2 lata temu.

Bo syn Geńka mówi że ma 35 lat i jest  82' r

Więc i ceny inne były puki TVN świni nie podłożył.

Może który AFtowicz pracuje u tego bambra z Pokaniewa??

A myślisz,że  MŁODY Gienio łumi do tylu liczyć??

20 minut temu, przezuwaczka napisał:

Bzdura. Materiał z tego roku z wystawy z Szepietowa. 

Ten rok

Opublikowano
19 minut temu, sabuliga napisał:

to ile wy byście chcieli zaraz zarabiać po tych studisach moj brat 8 lat po geodezji zarabia 2200 ale siedzi sobie w biurze ciepło i nie narobi sie

Mój  syn  jako  technik 1600 +nadgodziny  z podstawy  sporo przejezdzi  i się zniechęca 

Młodzi jak 3jki z przodu nie  widzą  to opracować  nie  chcą 

Opublikowano (edytowane)

"Jak tobie będzie pasowała to mi też"     :P    xD

Edytowane przez Sean
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Gość
      Przez Gość
      Wszyscy wiemy o co chodzi. Rozmowy na temat programów rozrywkowych o rolnikach i nie tylko 🥳
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Raczo
      Ostatnio zauważyłem, że muzyka tak lubiana na zabawach wiejskich jak Disco Polo zaczyna powracać do łask i przeżywa teraz swój renesans. Nawet jak byłem na giełdzie w Słomczynie to jeszcze kilka tygodni temu leciało tam same Techno i pokrewne, a teraz jak nie słychać Boys'ów to Akcent albo Toples. Co myślicie o tym rodzaju muzyki? Moim zdaniem to najlepsza muzyka na zabawy i imprezki w remizie :lol: .
    • Przez AugustBazy2
      Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasze doświadczenie obejmuje programowanie, uruchamianie exploitów i konfigurowanie ataków DDoS, baz danych, hakowanie WordPress Pharma, SEO i projektowanie stron internetowych, hosting i administrację serwerami, marketing i usługi hakerskie stron internetowych. Lubimy wyzwania związane z robieniem rzeczy, w których większość innych się poddaje.
      Przykłady:
      Ataki typu spear phishing w celu uzyskania kont wybranych celów. Łatwe odzyskiwanie haseł do kont większości sieci społecznościowych i zdalne sterowanie smartfonami. Hakowanie kont na Facebooku, Reddicie, Instagramie i Twitterze. Usuwanie rejestrów karnych, zwiększanie wyników kredytowych, zmiana oceny w szkole, śledzenie lokalizacji na żywo itp.
      Pełny pakiet: dostęp do urządzeń i kont osobistych lub firmowych oraz znajdowanie niezbędnych danych. Hakowanie serwerów internetowych, serwerów gier lub innej infrastruktury internetowej. Szpiegostwo przemysłowe, uzyskiwanie prywatnych informacji od kogoś. Nie mamy żadnych ograniczeń ani limitów co do rodzaju oferowanych przez nas prac i usług!

• Dodaj nową pozycję...
v