News
raul7031

Siłownik podnoszenia motowideł - problem

Polecane posty

raul7031    18

Witam, mam problem z lewym ( od strony targańca ) siłownikiem podnoszenia motowideł w Dominatorze 76, wymienione uszczelnienia, odpowietrzone a on dalej nie trzyma i opada - prawy trzyma. Czytałem tutaj, że problemem mogą być zaworki w siłowniku? Czy macie jakieś inne spostrzeżenia i rady w tym temacie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
raul7031    18

Wg mnie tak, wszystko tak jak zalecają w instrukcji claasa. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

artur125    1018

mi w mercator jak motowidło opadało to winny był zaworek w rozdzielaczu.

A w dominatorze to trudno powiedzieć. A skąd wiesz ,że akurat lewy nie trzyma? przecież to wszystko jest połączone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
artur125    1018

tak na logikę jaki zaworek może być w siłowniku jednostronnego działania?

lewy opada prawy nie? jak zasilanie mają z jednego przewodu.

leje ten siłownik ,po wymianie wuszczelniaczy? może rysy miał?

Może odpowietrz to jeszcze raz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
raul7031    18

Lewy siłownik jest dwustronnego działania. Nie leje po wymianie. Rys nie było na nim widać. Odpowietrzałem już kilka razy i nie pomaga.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szymek889    0

Witam,, u mnie identyczny problem. Mógłbyś podesłać zdj rozebranego lewgo siłownika, bo u mnie mam jakieś dziwne uszczelniacze na tloczysku których nigdzie nie mogę dokupić. W jaki sposób odpowietrzyc taki siłownik? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uziu92    3377

tam jest pianka najpierw a pózniej uszczelniacz, bez problemu do kupna, u siebie też robiłem jeden, z tego co pamiętam nawet za bardzo nie odpowietrzałem i działało, jedynie co to przy opuszczaniu ten zrobiony opadał wolniej i szły motowidła ze skosa, ale się po kilkunastu razach wyrobiło.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez classmercator
      Mam zamiar kupic kombajn Claas Mercator z roku 1988 co sądzicie o tym kombajnie??
    • Przez wij2323
      Witam. Mam taki problem że wyrzuciło mi olej ok 7 litrów z silnika perkins 6 . Nie poszła woda do oleju tylko po prostu wypchnęło taki pomarańczowy oring nasunięty na ośkę z lewej strony silnika , zaraz pod pompą wtryskową.  Nie wiem co to za element silnika , ale znajduje się pod pompą wtryskową.  Ma prostokątny kształt i wychodzi  z niego kilku centymetrowa ośka uszczelniona pomarańczowym oringiem. Ten oring wisiał lużno na końcu ośki i z tąd  poszedł olej. Co to jest za element silnika i dlaczego tam walnęło olejem. Po godzinie stygnięcia silnika miarka wskazywała zero oleju . Wcisnąłem palcami tą uszczelkę na swoje miejsce.  Dolałem jakieś 7 litrów i zjechałem do domu . W silniku nie słychać zadnych stuków , chodzi bez problemów.  Z góry dziękuję za pomoc.

       



















    • Przez raf08ca
      witam Panowie, jak macie ustawiony kombajn claas compact 30 na owies ? mam jeszcze jeden problem w poprzednie sezony 2 razy zerwało mi ramię podsiewacza wie ktoś może gdzie tkwi problem ? dziękuję za pomoc
    • Przez delivery29
      Witam. Posiadam Claas Consul. Czy istnieje możliwość zmiany prędkości motowideł na wolniejszą bez używania tego drążka przed stacyjką, kabel mam zepsuty a motowidła zbyt szybko chodzą.
    • Przez Laver94
      Witam wszystich Posiadam Claas-a Consula. Zwróciłem uwagę ze w słomie wydostającej sie z wytrzasaczy pojawia się ziarno ( tylna sciana jest pochylana do przodu takze nie mam potrzeby odpinania sieczkarni tylko słoma spadajaca z wytrzasaczy zsuwa sie blasze  i po koncu sieczkarni  i na koncu sieczkarni jest 2cm blacha wygieta do góry ( wzmocnienie)  i tam sie zbiera ziarno pochodzace ze słomy . Pasek  na wytrzasaczach napięty dobrze .
      . NIe jezdzę szybko obroty młocarni powyzej 1000. Czy mozliwe ze  zboze idzie nadmiernie w podajnik kłosowy  i wpada na młocarnie i jest wyrzucane ze słomą i tak w kółko ?  Jakie mogą byc jeszcze przyczyny ?  UStawienie sit wydaje  mi się byc się prawidłowe ( górne na 4 ząbku) tylne podniesione do polowy i podobnie otworzone , dolne sito jest stałe  fi 12. Moze ktos miał taki sam problem w innym kombajnie ? Z góry dzieki za porady
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.