Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A niech będzie susza, to się podleje i się drogo sprzeda warzywa i truskawke :) jeszcze żeby przymrozki były to będzie super, tylko takie nie za mocne żeby co zostało, w tym roku było akurat :)

nawet tak nie myśl

Opublikowano

I tak się socjal rozprzestrzenia i ludziom w głowach przestawia co dobre , a co złe . To jest złe , ale kto darmochy by nie chciał ?

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Już kiedyś był tu taki marecek co tylko na socjal liczył-jak ja tego nie znoszę.Po to pracuje i sie staram żeby jak najwięcej mieć z ziemi a nie liczyć na socjal

Święta prawda..

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A niech będzie susza, to się podleje i się drogo sprzeda warzywa i truskawke :) jeszcze żeby przymrozki były to będzie super, tylko takie nie za mocne żeby co zostało, w tym roku było akurat :)

Spadaj. Czas na plony w końcu.

9 minut temu, soltys48 napisał:

nawet tak nie myśl

Z jednej strony masz rację, że takie myślenie o suszowym to patologia, a z drugiej, co za podłych czasów doczekaliśmy, że trzeba czekać na nieurodzaj by otrzymać godziwą zapłatę za towar.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
4 minuty temu, Piegus napisał:

Spadaj. Czas na plony w końcu.

Z jednej strony masz rację, że takie myślenie o suszowym to patologia, a z drugiej, co za podłych czasów doczekaliśmy, że trzeba czekać na nieurodzaj by otrzymać godziwą zapłatę za towar.

W  tym roku jest godziwa cena?? Chyba tylko za pyry

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

A na owies nie,a ci się chyba urodził.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, soltys48 napisał:

więcej niż w ubiegłym roku mniej niż dwa lata temu a cena niezmienna od kilku lat

Krzyczą w agrobiznesie ze po 700 ze droższy niż pszenica.i ze niema.Mi też się urodził i starczy mi na swoje potrzeby.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Ceny byłyby znośne, bo takie są na giełdach, ale nachapali się ukraińskiego i wybrzydzają. W młynie w Wągrowcu odsyłają kolejnych ludzi z próbkami, bo pszenica za drobna i nie chcą. Tylko gdzie kupią grubą z parametrami w tym roku??

Opublikowano

byłaby ale nie jest

4 minuty temu, Wiesi0 napisał:

Krzyczą w agrobiznesie ze po 700 ze droższy niż pszenica.i ze niema.Mi też się urodził i starczy mi na swoje potrzeby.

agrobiznes to bzdury

Owies od kilku lat sprzedaje na germanię w sporo wyższej cenie i ta cena jest niezmienna

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

I tak się socjal rozprzestrzenia i ludziom w głowach przestawia co dobre , a co złe . To jest złe , ale kto darmochy by nie chciał ?

Jeszcze chwilę temu zwróciłeś mi uwagę że to nie darmocha 😏 dziadku to ja już nic nie rozumiem 😀

Opublikowano

To był żart . Socjal psuje ludziom w głowach . To ryba , zamiast wędki . No ale tylko głupiec ryby by nie wziął . Rozumiesz ?

Opublikowano
Przed chwilą, zetorki12 napisał:

To był żart . Socjal psuje ludziom w głowach . To ryba , zamiast wędki . No ale tylko głupiec ryby by nie wziął . Rozumiesz ?

No przecież ja też żartuje 😊

Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał:

no właśnie Sołtys dobrze prawi, skończyło mi się piwo i to jest klęska a niema kto mi nowego skołować :/ 

To coś mocniejsze wyciągnij 😏