Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zatrudnię mężczyznę bądź małżeństwa do pracy w rodzinnym nowoczesnym gospodarstwie rolnym zajmującym się hodowla bydła mlecznego. Praca na dłuższy okres czasu Najchętniej z zakwaterowaniem ( pokój, kuchnia, łazienka) Wymagane doświadczenie przy pracy z byłem (dojenie, przygotowanie i zadawanie paszy) oraz umiejętność obsługi maszyn rolniczych. ( ładowarka telefsopowa, wóz paszowy)Mile widziane prawo jazdy kat. T. Uczciwe wynagrodzenie oczywiście w zależności od umiejętności i chęci do pracy. Praca dla osób znających specyfikę pracy w rolnictwie. Więcej informacji pod nr 663459449

60940731_335383277153152_5106513809099456512_n.jpg

61182393_614414652387697_1376269596524281856_n.jpg

60938615_449310662470231_242651753709830144_n.jpg

20140513_194900.jpg

20131228_142806.jpg

20140313_172223.jpg

83225539.pdf

Opublikowano

dopisz jakie wynagrodzenie i to nie zaluj zlotowek raczej to moze sie ktos zglosi . Tym bardziej ze chcesz z doswiadczeniem i umiejetnosciami odpowiednimi bo jak ktos je ma to wie co to hodowla krow dojenie i wieczne uwiozanie przy nich , no chyba ze tylko od poniedzialku do piatku i święta wolne :) .

Opublikowano

Jeśli ktoś zna kogoś, kto kogoś zna to zapraszam 🙂

Szukam pracownika któremu nie będę bał się powierzyć części obowiązków i maszyn. Który faktycznie wie jak wygląda praca na wsi a szukał by stabizacji w fajnej atmosferze gdzie pracownik traktowany jest jak członek rodziny a nie jak parobek, dając dobre warunki mieszkalne wtedy to 5 tys. Przejdzie 😉

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz ale 5 tysięcy dla pracownika netto to dla Ciebie razem 8,5 tyś kosztu którego jako prowadzący gospodarstwo rolne nie odliczysz w żaden sposób.

Opublikowano

paktofonikas1987 napisał: Jeżeli pracownik zarobi dla pracodawcy 15 to jaki problem dać mu 8?  heh dobre no niby racja ale wiesz ile to pracy zeby zarobic 15 tys przy krowach ?( dla jednej osoby na uwieziowce pol dnia to dojenie musial by nie miec zycia po za obora ) nie wiem czy by wtedy za te 5 tys nie podziekowal pracownik . No chyba ze jestes z tych co licza zysk jako to co jest na fakturze z mleczarni

Opublikowano

To sobie wszystko musi raczej oferujący prace przeliczyc. Zależy wszystko od skali produkcji. Czy bardziej opłaca się ją zwiększyć i zapłacić paręnaście tysięcy dla.pracownikow, czy zmniejszyć, obrabiać sobie samemu na spokojnie i zarobić finalnie powiedzmy tysiąc mniej, niż przy większej skali. 

Koło mnie koleś postawił duże obory, to nie może znalezc ludzi do pracy. Ale nie wiem ile oferuje, bo plotki mają rozrzut 3-5tys zł :)

Opublikowano

Za 3 tyśki to rano z łóżka nie wstaje, za mało na taki kierat ;)

Opublikowano
23 godziny temu, artek27 napisał:

Kolo mnie tez postawil obore na ponad 200krow placi chyba ponad 3tys+zakwaterowanie i wyzywienie. Juz bylo kilku pracownikow tylko do pierwszej wyplaty😋

prawda jest taka, ze są pracodawcy, ktorzy chcieliby za 3tysiace miec pracownika 24h na dobę, ktory by zrobił WSZYSTKO, i jeszcze im tylek podcierał po wizycie w toalecie...😒😒😒 Teraz trzeba zapewnic dobre warunki mieszkaniowe, zywieniowe i ...psychiczne...z niewolnika nie ma pracownika.

Opublikowano

Taaaa , a najlepiej to jeszcze robotę zrobić za tego pracownika ... Sie w d*pach niektórym poprzewracało od tego socjalu .

Opublikowano

i wlasnie tacy pracodawcy nie mają pracownikow 😂 

Opublikowano
9 minut temu, ogarek napisał:

Posada parobka na razie jest zajęta... ale dam ci znać jak się zwolni.... hehe

Ja bym spróbował, ale na razie czekam...

Opublikowano

Czekaj, czekaj... na razie obskakuj wszystkie d*py na forum może coś podymasz wreszcie. Hehe

Opublikowano
32 minuty temu, Paulina1985 napisał:

prawda jest taka, ze są pracodawcy, ktorzy chcieliby za 3tysiace miec pracownika 24h na dobę, ktory by zrobił WSZYSTKO, i jeszcze im tylek podcierał po wizycie w toalecie...😒😒😒 Teraz trzeba zapewnic dobre warunki mieszkaniowe, zywieniowe i ...psychiczne...z niewolnika nie ma pracownika.

U niego zaczyna sie o 4 rano a koniec pracy 22-23. A jak nie ma zbytnio co robic na gospodarstwie to na pole kaze jechac i kamienie zbierac.

Opublikowano

Właśnie o tym piszę. Ja jestem pracownikiem, a nie pracodawcą. Kto wytrzyma w takiej pracy? moze ukraińcy przez 3 miesiace do sześciu, ktorzy nie mają tu rodziny, tylko pracują jedzą i śpią. Ale za to też chcą kasę odpowiednią.

Wychodzenie z założenia, że "płacę i niech nosem ziemię ryją" jest na krótką metę.