Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, mraukot napisał:

Pazernego plebana tam macie 😁 Pada od wczorajszego popołudnia.

Nawet czterech i kilka zakonnic.

50 minut temu, XTRO napisał:

Nic nie spadło 

To choć filiżankę lub talerz zróć,  zawsze to coś spadnie.

Po deszczu, jest 4mm. Słońce piecze.

Ogólnie jest szansa że jeszcze we wrześniu coś popada.

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

skonczyla sie pora sucha zaczela mokra- tak juz za kilka lat bedzie wygladal klimat w polsce, jak w strefach podzwrotnikowych😏.

kra-za noc 15 mm, rano troche slonca ale juz chmury sie zbieraja... oralem wczoraj to na glinie bylo troche wilgoci, przedwczoraj sie kurzylo, na ilach kompletnie sucho, na piasek jeszcze nie wyruszylem..

a to w krakowie co i raz Podawełeś opady i to 15 mm to 17 mm i gleba nie nasiąkła ?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

No nie kracz . Kto Nam da wtedy piniędzy ? :o

Jarosław Jarosław Jarosław Jarosław Jarosław Jarosław Jarosław 

Kaczyński 

@zetorki12 co się Cieszysz?

Myślałeś że bazydło?

Który to przyznać się 

https://www.agrofoto.pl/fakty/polska/samochod-najechal-na-plug-rolniczy,88340.html

F a r m e r

Edytowane przez soltys48
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Ruszam do Siedlec pooglądać te złom ostwo w cenie złota,przejaśnia się a padało z 1 raz chwile.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Padało, mżyło od wczorajszego popołudnia i raptem 10 litrów ukapało 😐

Opublikowano

Kto zginął ? :o

2 minuty temu, kopin napisał:

czego się zetorki śmiejesz,może głupi ale człowiek zginął,więc nie ma sie co śmiać

Opublikowano
51 minut temu, tomek30 napisał:

Od wieczora 20 mm i dalej pada WMA. 

Na dekiel Cię . Gdzie się z tego śmieję ? Może edycja tak sprawiła , ale jakoś nie widzę tego co sugerujesz ?

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Jarosław Jarosław Jarosław Jarosław Jarosław Jarosław Jarosław 

Kaczyński 

@zetorki12 co się Cieszysz?

Myślałeś że bazydło?

Który to przyznać się 

https://www.agrofoto.pl/fakty/polska/samochod-najechal-na-plug-rolniczy,88340.html

F a r m e r

a tutaj to ja ?? skomentowałem mordą śmiejącą się ?

Opublikowano (edytowane)

Morda była pod Jarosław .... itd . Nic tu o wypadku wtedy nie widziałem ! Ci tłumaczę że post był edytowany i dodane później niż mój laik .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Nikt się nie śmieje z cudzego nieszczęścia . Pomyśl zanim oskarżysz .

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

skonczyla sie pora sucha zaczela mokra- tak juz za kilka lat bedzie wygladal klimat w polsce, jak w strefach podzwrotnikowych😏.

kra-za noc 15 mm, rano troche slonca ale juz chmury sie zbieraja... oralem wczoraj to na glinie bylo troche wilgoci, przedwczoraj sie kurzylo, na ilach kompletnie sucho, na piasek jeszcze nie wyruszylem..

jeden dzień deszczyku to jeszcze nie oznaka nadejścia monsunu. Zaś klimat będzie wyglądał jak w obszarze śródziemnomorskim. Suche lata, i ciepłe deszczowe zimy. 

Opublikowano (edytowane)

@soltys48 , weź panu wytłumacz co to jest edycja i co dodałeś trochę później , bo mnie zrozumieć nie potrafi ... Usunąłem buźkę , bo tłumaczyć już mi się nie chce .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

nie ma się co trzaskać,jak się podpisało pustą kartkę że potem do góry ktoś kredyt dopisał

sprawa prosta ,jak się podpisałeś to nie ma tłumaczenia ze nie wiedziałeś ;-))))

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v