Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Noc z niedzieli na poniedziałek zachód. poniedziałek południe, centrum i wschód coś powinno być, ale co to się okaże, na razie wygląda na silne burze na poniedziałek, większy układ. I co aktualizacja to bardziej na północ przesuwa.

Kto w miarę wcześnie z jarymi wystartował u nas to 20-25max i do młócenia. Bieleje mocno

Opublikowano
Mogłoby popadać w ten poniedziałek to bym poczekał z resztą traw w tak to uciekać trzeba będzie z tym co jest...wg mnie jednak marne szanse, ostatnio karta się odwróciła...tyle że w miarę regularnie padało to liczyłem na ładny drugi pokos ale temperatura zrobiła swoje...
Opublikowano

Jak nikt nie pyta to i się nie mówi😀 byłem w kościele Piotrowi i Pawłowi życzenia złożyłem pilnej roboty nie ma to się świętuje ale są tacy co z sianem się nie obrobili to się jeszcze kręcą kiedyś w tym okresie to deszcz czasem i tydzień przepadywał nazywany był ,,piotrówką'' byłem na polach to mało kto drugi pokos skosił a qq coraz mocniej się gdze wyżej skręca 😯

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, pedro2 napisał:

Co nikt nie mówi, że dziś Piotra i Pawła...?? A ja kurła makaron od jałówek wybieram 😕

Ja Cię rozgrzeszam

Pracuj pracuj, abyś niedzielę świętował,

Takie święta to nie święta.

Kurła jak przestałem jeść mięso to i 2.8 kg mniej mnie.

Kurła wpierw swojskie czereśnie, teraz swojskie ogórki, zaraz pomidory, no i jeszcze jak germaniec w żniwa podk🐱rwi to i na 100 się zejdzie.

2 dzień bez browara dziś, jak nie pali słońce to jakoś nie tak smakuje.

No powiem wam 0.5 l owsa ważyło 83g, a powinno choć 200g

To kurła szkoda pow 50%

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
21 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja Cię rozgrzeszam

Pracuj pracuj, abyś niedzielę świętował,

Takie święta to nie święta.

Kurła jak przestałem jeść mięso to i 2.8 kg mniej mnie.

a zapasy kurczaka z lidla na cieższe czasy trzymasz ?

• Haha 1
Opublikowano

Teraz nie potrzebne bo z brazyli spróbuję po 50gr za kg.po tym kurczaku jak się zeszczy to las uschnie a nie tylko trawa na podwórku jak po piwku. 

Opublikowano

Na wiosce będzie widać kto z somsiadów spróbował nowej kuchni południowo amerykańskiej jak pójdzie na kibel

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v