Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To posiej potrawkę po żniwach ona szybko rośnie i do zimy zbierzesz trochę sianokiszonki i na wiosnę też szybko rośnie i będziesz miał szybko pierwszą trawę a potem to zaorzesz i posiejesz kukurydzę.Pomyśl o poplonach,zwiń owsiankę dokup w żniwa zboża puki tańsze.

Opublikowano
XTRO napisał:

nie sprawdzałem ile w głąb, ale jak ktoś się zakopie po ramę to sam torf wygrzebuje się.  

Mam też hektar torfu ale tam jest go80cm a dalej twardo jak giabli i trż można po ramę się zakopać

Opublikowano
10 godzin temu, nie napisał:

Prognoza konwekcyjna na dzień 26.06.2019 i na noc 26/27.06.2019

Nie ma jak to jeb.ąć 2 kreski na całą Polskę i dopisać możliwość. Tak to każdy z nas mógłby przewidywać pogodę. Później puławy suszy nie widzą no bo przecież były prognozowane silne burze a że popadało w 10 gminach to już inna sprawa 

Opublikowano

Nom . Na 11 mam se trochę łąki pozwiedzać . Jutro ma być chłodniej , Ta myśl pomaga . ;)

Opublikowano

Rolnik - Ty weż chociaż  powiedz raz ,wstałem rano i zrobilem klocka,bo tu już nikt nie pamięta żebyś Ty cokolwiek robił poza piciem piwa,jedzeniem lodów i leżeniem ;-))))

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

No nie tylko . temperaturę sprawdzałeś , germańską giełdę ... Po co bramę otworzyłeś ? Gdzie jedziesz ?

A prawda . Do Lidla . :P

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Fascynujące . Książkę o tym napisz .

1 minutę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Tragedia :(

Juz się przekonałem do czego służy rów na d*pie :(

:D

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Dziś nigdzie, ale może ktoś przyjedzie 🚴🏻🚗🏇🏻

No i zamknąć wieczorem można . No ważne żeby zajęcie było . :P

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Tragedia :(

Juz się przekonałem do czego służy rów na d*pie :(

:D

A co spadło siodełko ze sztycy w rowerze?😁

Edytowane przez Rolnik1973
Litera
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Gdybym się obraził , to bym ignorował . Widzisz  że na twój poziom wszedłem , :P A nie . Po twojemu to weszłem . 😝

Edytowane przez zetorki12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v