Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No przecież konto w banku musi puchnąć.

Drugie załóż , żeby nie pękło . 😁

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Mowisz odkładasz kase na gorsze czasy, np. jak susza przyjdzie albo niemiec zapuka do drzwi

k**wa takie ładne ciemne chmury lecą i nic niepokropi 😟

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
marulekk napisał:

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Mowisz odkładasz kase na gorsze czasy, np. jak susza przyjdzie albo niemiec zapuka do drzwi

k**wa takie ładne ciemne chmury lecą i nic niepokropi 😟

Jak Niemiec zapuka do drzwi, to z pokorą wszystko odda, jeszcze od somsiada pożyczy 😄 Deszczu w Beskidach nie widać, słonecznie, 20 °C.

Opublikowano (edytowane)

Dopić kawę i jechać do Lublina do teściowej po żone, ciekawe jak bardzo "mamusia" przez kilka dni namąciła w główce córeczce 🤔

@zetorki12 za pół godz wylyź na droge to podjade oszacować Ci straty w uprawach 😆

Edytowane przez marulekk
  • Haha 4
Opublikowano
18 minut temu, marulekk napisał:

Musze do Ciebie na szkolenie z finansów przyjechać, mam konto ale za ch*ja niemoge go zapelnić na full, zawsze coś wyskakuje...

Rysiu jak żółw czy leniwiec,poooosiedzi,poooleży coś zjeee,wyyyypije,i energii (kasy)dzięki temu zbyt wiele nie traci,a wy wszyscy w biegu bo ciągle coś i potem trzeba ciągle więcej i więcej

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, marulekk napisał:

Dopić kawę i jechać do Lublina do teściowej po żone, ciekawe jak bardzo "mamusia" przez kilka dni namąciła w główce córeczce 🤔

Czekoladki mamuuuuussi kup.Po drodze

Screenshot_2019-07-07-10-07-09.png

Opublikowano
10 godzin temu, marian_machler napisał:

Kiepsko znasz to życie 😋

Tak mówisz ? Może i tak . Ale w tamtym roku jak przyszło kosić to 2 tygodnie u mnie padało więc nie zdziwił bym się jak by w tym roku było tak samo . Wiadomo że niektórym deszcz potrzebny ale na oziminy to tylko teraz zaszkodzi 

Opublikowano

Minister dzisiaj zapowiedział walkę z suszą,Wybrane powiaty dostaną dotacje na deszczownie,i mają być robione tamy na  rzekach, żeby stworzyć jezioro.

Opublikowano

Wiem o tym,Zalew Siemianówka słyszałeś 3 wsie wysiedlono.

Opublikowano (edytowane)

U mnie jest melioracja tylko ch*j z niej jak działa ona w jedną stronę,zapora na rowie co kilka km

aa co do tych deszczowni to narazie głównie się skupiają na tym jak mierzyć pobór wody przez te deszczownie bo pewnie jakiś podatek od wody pobieranej ze stawów/rzek/studni by się im przydał 

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
6 minut temu, Wiesi0 napisał:

Wiem o tym,Zalew Siemianówka słyszałeś 3 wsie wysiedlono.

wszędzie są zapory i ludzi wysiedlaja,a moim zdaniem mała retencja była by lepsza,mniej kosztowna społecznie itd,po co na każdy stawek i bajoro sterta pozwolen,ułatwić to i dać dotację jeszcze,każdy bedzie miał na swoim zbiornik wodny,i rybka i wykąpać się latem gdzie, 2 sprawa to te zasuwy na rowach ,albo ich brak,w Holandii jak byłem u znajomych to po 3 dniach opadów gościu tylko zobaczył czy idzie w miarę w pole traktorem wjechać i już wszystkie zasuwy pozamykał żeby woda nie uciekała,a u nas zanim spadnie na ziemię to już w Bałtyku 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v