Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

LLB - huczy od wschodu ale chyba znowu mnie tylko zahaczy i na Firlyj skręci :D

@Rolnik1973 - do miksokretów jeszcze jest potrzebny Główny Inspektor od Zasypu :D - idz na tydzien - woda, piasek, słońce. Dorobisz, przypomnisz sobie młodzieńcze czasy a znajomym powiesz że spędziłeś tydzień na Krecie i stąd ta opalenizna i pęcherze na dłoniach :D

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano
16 minut temu, Partyzant85 napisał:

LLB - huczy od wschodu ale chyba znowu mnie tylko zahaczy i na Firlyj skręci :D

@Rolnik1973 - do miksokretów jeszcze jest potrzebny Główny Inspektor od Zasypu :D - idz na tydzien - woda, piasek, słońce. Dorobisz, przypomnisz sobie młodzieńcze czasy a znajomym powiesz że spędziłeś tydzień na Krecie i stąd ta opalenizna i pęcherze na dłoniach :D

@Partyzant85 z jakich okolic llb jesteś ?? 
Do mnie się coś kieruje z p[ołudnia i wschodu, aby tylko za mocno na parczew nie skręciło to popada.

Opublikowano

Coś wisi w powietrzu, ale co to przyniesie pozostaje zagadką. 

IMG_20190621_142529.jpg

Opublikowano (edytowane)

Od południa i północy mam dwie chmury ale mnie mijają, Łuków i Radzyń pewnie popadało... poprawka piąty deszczyk już się zaczyna jakie końcówki chmury zahaczyły :)

@marulekk Ile taki deszczomierz? Może w końcu bym zakupił.

@XTRO Nic u Ciebie nie podlewa teraz?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
Partyzant85 napisał:

@mickas092 - okolice szwecji :D

haha i nawet morza nie trzeba przekraczać a tu szwecja 😂, u Cb pada musi i wczoraj też porosiło ale u szwedów nic nie padało wczoraj

zetorki12 napisał:

Choroba jasna . Znowu mi kartofle zmokły ...

właśnie info z sobieszyna że pada, mnie dziś prawie wszystko mineło

Opublikowano

No tak dość "regionalnie" pada . Tu przykładowo leje , a kilkaset metrów dalej trochę jedynie . No ładnie wyglądają chmury właśnie tak nad Sobieszynem . Kurdę ale aż ciemno się zrobiło .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał:

jeździłem po tym kocku ze 4 razy i Ciebie nie widziałem gdzie się schowałeś?

W Anabelli byłes ?

I jak tam . kupiłeś ? Ta Małgorzata to gdzie ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Ta Małgorzata to chłop 64rocznik w Tarkawicy ale ogólnie to oglądałem jeszcze inne a u tego w Kocku to sam złom łata na łacie i dziura w dziurze 😀 z nim to nawet rozmowy niema zachowuje się jak ważniejszy od prezydenta

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, slawek74 napisał:

Ta Małgorzata to chłop 64rocznik w Tarkawicy ale ogólnie to oglądałem jeszcze inne a u tego w Kocku to sam złom łata na łacie i dziura w dziurze 😀 z nim to nawet rozmowy niema zachowuje się jak ważniejszy od prezydenta

Taki młodziak ? Kawał głąba . No rzadko miewa coś fajnego . No ale że ludzie to rozwłóczą to mocno mnie dziwi . Mówiłem że szybko będziesz wracał . Tego z Tarkawicy nie znam , ale od czasu do czasu pojawiają się ogłoszenia . Było mówić co zobaczyć , to bym w Kocku zerknął .

Edytowane przez zetorki12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v