Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, pedro2 napisał:

Noo super 15mm dzisiaj pęknie 😉 

nie może dojść. tak się spieszyłem z saletrą

Edytowane przez fireseba
Opublikowano (edytowane)

U mnie pogodnie nic nie padało ale się zbliża według radaru.Trawy kiepskie i widzę po belach u siebie i ludzi ze zebrali 60% tego co zawsze.Walą na grubo nawozów a wilgoć jest.No i zaczęło coś kropić słyszę.Poprawka zaczęło padać.ok Łosic

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj o 17 nie padało bo widziałem jakaś czarna poszła nad bugiem.i przestało padać 5 minut deszczu.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
26 minut temu, PRIMO napisał:

Jakotakich fajerwerków nie było tylko pompowało 37L.

To już wolę swoje  obecne 13mm jak Twoją pompę. Poproszę za tydzień tyle samo😁

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, pedro2 napisał:

Wczoraj i przedwczoraj chyba popadało sporo u Ciebie?

wczoraj i przedwczoraj niecałe 5mm dziś śladu nie ma. a to teraz przed ryjem zanika. sucho jest trawa nie odrasta kukurydza po górach ma po 3 liście a siana przed Wielkanocą. 

Edytowane przez fireseba
Opublikowano (edytowane)

O kurna . Deszcz leje . Jednak w Polsacie znają się na rzeczy . :P

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Kukurydza napewno teraz nie od braku wody Ci nie rośnie bo narazie nie potrzebuje jej zbyt wiele.

tyle że ona nic nie ma. im głębiej kopiesz w ziemi tym suszej. od marca 25mm wiec z czego ma rosnąć. i żeby nie było to kukurydza sąsiada. moja siana miesiąc temu na większej równinie bo na górach mam lucerne.

i nic nie dojdzie. teraz czekac kolejne 2 tygodnie na prognozy może wtedy popada

Edytowane przez fireseba
Opublikowano
7 minut temu, fireseba napisał:

tyle że ona nic nie ma. im głębiej kopiesz w ziemi tym suszej. od marca 25mm wiec z czego ma rosnąć. i żeby nie było to kukurydza sąsiada. moja siana miesiąc temu na większej równinie bo na górach mam lucerne.

i nic nie dojdzie. teraz czekac kolejne 2 tygodnie na prognozy może wtedy popada

A to skąd ty jesteś ze burze z tamtego tygodnia cię ominęły? 

Opublikowano
Przed chwilą, zetorki12 napisał:

No bez jaj . Na co ci tyle tego by było na polu ??

Łyżkę z siłownikiem za to dostałem w okazyjnej cenie.

Opublikowano
27 minut temu, fireseba napisał:

Jeśli faktycznie piszesz prawdę to sie powstrzymam od narzekania. Zęby zacisnąć i tyle.

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Bardzo zgradowało? 

Liście od papryki na polu pocięte truskawki też. Tunele uclały ale woda weszła do foli. Jeden plus tego gradu że niebył gęsty. Sąsiada jęczmień ozimy wygląda tak jak by go walec przejechał

Opublikowano
38 minut temu, Wiesi0 napisał:

Łyżkę z siłownikiem za to dostałem w okazyjnej cenie.

Taaaa , a pewno za rogiem dwa razy taniej ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v