-
Podobna zawartość
-
Przez kolo99
Mój MF 3610 ostatnio ciężko przełącza się ze skrzyni górnej(zając) na dolną(żółw). Czy ktoś może wie o co chodzi?
Jeśli ktoś miał podobny problem w MF'ie to prosiłbym, aby podpowiedział mi co trzeba zrobić, aby łatwo to się przełączało. Jak to naprawić?
Z góry dziękuję!
Pozdrawiam!
-
Przez deejaay
witam czy moze ktos wie jaka moze byc przyczyna tego ze w moim masseyu 3075 nie moge wrzucic zajaca kontrolki wogole nie dzialaja a traktor jedzie tylko na biegach terenowych . a i jeszcze bieg 2 i 4 wchodza z oporem i wyskakuja czasem , mial moze ktos taki problem?
-
Przez polkos06
Problem dość nietypowy
Kontrolki od żółwia i zająca zapalają się dopiero po wcisnięciu sprzęgła.
Samodzielnie mogę zmienić żółwia/zająca dopiero po wachlowaniu sprzegłem/przełącznikiem i ruszeniem aby sprawdzic czy się przełączył
natomiast podczas jazdy przełącza się sam ze zgrzytem bez zmiany kontrolek
Ma ktoś jakiś pomysł?
dodam że zmiana cewki nic nie dała, tak samo jak spięcie na krótko kostki czyjnika pod deklem skrzyni biegów.
Zapomniałem dodać, MF 3060
-
Przez Adam9125
Witam.
Otóż mam taki problem z MF 3690 dynashift
Ciągnik odpala normlanie ale po dopaleniu nie moge przełączyć żółw/zając ani włączyć napędu i blokady. Ale czasami wszytsko działa normalnie tak jak powinno. Treaz odpaleniu słycgać że skrzynia się ząłącza bo szrpnie lekko do przodu i załączy się dynashift a po chwili skrzynia i dynashift się wyłącza i zostaje na wolenj slrzyni biegów.
Co to może byc za przyczyna??
A możę ktoś zna się na elektronice w tym modelu co mógłby podjechać do mnie i zobaczyć o co chodzi? (okolice Nowej Soli, woj, lubuskie)
A tą przyczyną może być zepsuty czujnik cisnienia oleju w skrzyni?
Pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
New holland t6050
Woda nie wsiąka w ziemie