Skocz do zawartości

MF 3610 -Ciężko przestawia się zakresy żółw -zając

Rekomendowane odpowiedzi

Mój MF 3610 ostatnio ciężko przełącza się ze skrzyni górnej(zając) na dolną(żółw). Czy ktoś może wie o co chodzi?

Jeśli ktoś miał podobny problem w MF'ie to prosiłbym, aby podpowiedział mi co trzeba zrobić, aby łatwo to się przełączało. Jak to naprawić?

Z góry dziękuję!

Pozdrawiam!

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez goolman19
      Tak jak w temacie chodzi mi o biegi, a dokładniej gdy jadę na szosowych nagle kontrolka " ta co pokazuje żółwia i królika" gaśnie i MF pozostaje bez biegu jest on
      włączony ale nie jedzie. Dopiero po chwili jak przełączę na żółwia MF jedzie, ale nie chce się przełączyć z powrotem na zająca ;/ dopiero po chwili się zapali lampka i wtedy dopiero idzie przełączyć na zająca i wrzucić bieg ;/ czasami nawet zgrzyta jak sie puszcza sprzęgło ;/ Słyszałem że powodem może być jakiś elektromagnes co jest na bloku koło skrzyni ;/ Jeżeli ktoś wie co to może być prosiłbym o posta pozdr...
    • Przez deejaay
      witam czy moze ktos wie jaka moze byc przyczyna tego ze w moim masseyu 3075 nie moge wrzucic zajaca kontrolki wogole nie dzialaja a traktor jedzie tylko na biegach terenowych . a i jeszcze bieg 2 i 4 wchodza z oporem i wyskakuja czasem , mial moze ktos taki problem?
    • Przez Krzyser
      Witam. Jest problem z MF 3085 tego rodzaju że w podczas jazdy na 4 biegu szosowym (zając) po przejściu z półbiegu C na D nie chce utrzymać prędkości i po chwili zaczną świecić się wszyskie 4 diody od dynashiftu, następnie sam przełączy się na prędkość C a niekiedy nawet B. Dzieje się tak tylko na pełnych obrotach silnika i tylko na 4 szosowym biegu. Natomist nie ma takich objawów na żółwiu. Pozostałe wszyskie funkcje ciągnika działają bez zarzutu. Jeśli ktoś mógł by coś mi doradzić w tym kierunku to byłbym wdzięczny.
    • Przez LukaszSZCZ999
      Witam. Czy można zmieniać grupe biegów A i B w czasie jazdy? Pytam bo strasznie ciężko ciągnik ma ruszyć z przyczepą z biegu 1B. Ruszając z 1A jest ok tylko że grupa A jest zbyt wolna w transporcie i dlaczego pytam czy można ruszyć z 1A a następnie przełączyć na grupę B i dalej już normalnie biegami głównymi 1,2,3,4?? Boję się spróbować... Ciągnik to MF 3065. Proszę o odpowiedz.
      Pozdrawiam
    • Przez LukaszSZCZ999
      Witam, mam 3065 od pół roku i wydawało mi się że już wszystko wiem a jednak... Jadąc na WYŁączonym półbiegu, biegi 1-4 wchodzą jak w masło podczas jazdy. Po włączeniu połówki (mój akurat jedzie wtedy wolniej)nie daje się zmieniać biegów ani w górę ani redukować, po prostu drążek nie wchodzi a przy mocniejszym pchnięciu dochodzi do zgrzytu. Na postoju można wrzucić, w czasie jazdy już nie, zupełnie jakby synchronizacji nie było. Dodam, że włączanie i wyłączanie połówki podczas jazdy jest bez problemu (reaguje normalnie). Z tego co sobie przypominam nie było takich zachowań wcześniej ( zresztą nie jestem pewny). Czy to normalne i po prostu wcześniej nie zwróciłem uwagi? Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v