Skocz do zawartości

Zetor 7011-Problem ze wspomaganiem po montażu tura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam sprawa wyglada następująco;  niedawno założyłem  tura i mam problem z manewrowaniem w miejscu z np belą i nie wiem cz moze to być już słaba pompa wspomagania czy te serwo tak ma, zastanawiam sie też nad zmianą przednich kół na balony ale nie wiem czy to coś da 

Opublikowano

Wywal serwo zamontuj orbitrol i normalny siłownik to jedyne rozwiązanie niestety oryginalne serwo ciężko chodzi nawet bez tura niema co porównywać do wspomagania na orbitrolu

• Like 1
Opublikowano

Jak masz trochę zdolności to możesz sam zrobić taniej kupując choćby orbitrol z jakiegoś kombajnu jeśli masz w okolicy miejsca gdzie skupuja i rozbieraja albo złomy maszyn gdzie oddają całe kombajny to możesz kupić tam i siłownik i orbitrol a jeśli nie masz zdolności i wyobrażenia to zostają gotowe zestawy do zetora są plug and play że wymienisz siłownik za siłownik i mobtujesz pod kierownica przystawkę i orbitrol

Opublikowano

W zetorze 6245 na orbitrolu z ciężka belą sianokiszonki w ładowaczu też w miejscu nie mogę skręcić. Tylko w ruchu można. Także to chyba normalne w tych ciągnikach.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez andrewk
      Do sprzedania dwa siłowniki jednostronne do ładowacza czołowego 40/60 skok 630mm ( min 870mm, max 1500mm ).

Siłowniki jak nowe, używane niecałe 6 miesięcy - powód sprzedaży jest prosty, wymieniam na wzmocnione.

Możliwość wystawienia na allegro.

Cena 300zł/komplet.

Jak dobrze zagadasz to wysyłka przy wpłacie na konto w cenie

___________________________________________________________________________________________________________
      AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca 

• Przez ZimowyZolnierz
      Witam w katalogu części naszego Zetora występują 4 świece żarowe w głowicy, natomiast fizycznie mamy świece płomieniową w kolektorze. Czy to oznacza że głowica jest nieoryginalna czy w starszej wersji z mostem zetorowskim po prostu tak jest? Oraz mam mega problem z rozruchem, w mrozy jak złapie początkowo chodzi na jeden cylinder, pora się szykować do remontu?
    • Gość
      Przez Gość
      Planuje za jakiś czas pospawać sobie widły do bel i w związku z tym mam kilka pytań. Jakiej długości zęby ? Myślałem o 110 cm, czy 88 cm wystarczą ? Kupić tańsze zęby po około 70 zl czy lepiej dołożyć np. do Waryńskiego?
    • Przez Azor07
      Jaki wybrać krokodyl do zetora 7245 ? Jakiej firmy i jaka szerokość będzie najlepsza?
    • Przez PiotrUrbaniak
      Witam grono, Chcę podnieść moc w moim Zetor Forterra HSX 110 mr.2013. Obecnie ma 107 km i bardzo dobrze sobie radzi, ale teraz potrzebuje podwyższyć moc do 137 km. Moje pytanie to: Jakie firmy polecacie do tego typu operacji? Ile płaciliście za podwyższanie mocy w Forterce lub Proximie? Jakie są efekty? i czy jesteście zadowoleni? Dodam że mój Zetorek ma mechaniczną pompe paliwa a nie Comon Rail. Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v