Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam kolejny problem. Wolno dzialajacy podnośnik, tur oraz hydtaulika zewnetrzna. Olej zalany fusha stou 10w30 filtry oba zmienione. Cisnienie na turze 180. Co moze byc przyczyna? 

Opublikowano

Może po prostu olej jest gęsty. U mnie przy niskich temperaturach jak gęsty olej to na początku musze chwile poczekać bo nie mogę tura ani podnośnika podnieść ale jak już chwile pochodzi to jest ok

Opublikowano (edytowane)

hmmm,jeśli jest cisnienie 180 to zostaje olej dać inny ewentualnie jeszcze zawory przelewowe posprawedzać,a olej kupowałeś w oryginalnym opakowaniu czy ulewany z beczki?

Edytowane przez erwin2
Opublikowano (edytowane)

@erwin2

wymieniłem na olej stou dwa filtry tak samo zero poprawy. Chciałem rozebrać zawór w rozdzielaczu ale wykrecam śrubke wyciągam sprężynkę a zaworek nie chce wyjsc podrzucam link http://partsdoc-public.claas.com/ipp/jsp/main.jsp?sig=29B3BBF71696033C52B132017E936EE11A3F629C5A2E7314EEB2A7DCB614CC9BB02B3CCD08303DA7A18ABE6D9D677541F79604F52189E058A63457C8F50D49FC&doAction=catalogAssy&k_vari=&k_ver=&image=-2&k_lfdnr=&nodeId=18

Edit zaworek wyszedł i złożyłem. Rozkrecilem znowu i teraz wyszedl bez problemu. Nadal jednak powoli dziala hydraulika ta dswiguenka od prędkości podnoszenia nie daje zadej zmiany jak sie nia rusza.

Problem leży gdzieś miedzy skrzynią a rozdzielaczem od tura. Głupio się przyznać ale nie zwróciłem uwagi na to że tur jest podłączony odrazu od pompy za filtrem papierowym. 

Zostały mi tak więc że pompa zasysa powietrze, albo przewody które wchodzą i wychodzą tam gdzie wkład (papierowy chyba)filtra w takiej metalowej pokrywie. Teraz po tym jak rozebralem ten zawor bezpieczenstwa podnosnik reaguje odrazu

Edytowane przez tedek2