Maszyna do ogławiania buraków
-
Podobna zawartość
-
Przez czysty26
Witam!
Zastanawiam się nad kupnem maszyny do obierania ( łuskania ) bobu. Do tej pory obierałem ręcznie (a raczej obierało 50 ludzi ) zaczęło mnie to już męczyć i zastanawiam się nad maszyną. Produkuje bób do sieci marketów i musi on wyglądać bardzo dobrze bo inaczej zwrot . Widziałem filmiki z takimi maszynami i mam wątpliwości co do jakości takiej obróbki. Dlatego mam pytanie do osób które miały styczność z taką maszyna, czy bób tak obrany nadaje się do sprzedania na świeży rynek, czy nasiona wygniatane przez wałki nie zmieniają koloru po paru godzinach itd. itp.
-
Przez Belarus820
Witam.
Mam ten siewnik i mam z nim mały problem. Sieje on mi za Rzadko czyli na 22cm. A powinien siać na 18 cm. Tarcza ma 35 dziór. W tym mam problem bo nie wiem jak zmienić zęby siał na 18cm. Myśłe że rozumiecie a jak nie to piszczie postaram się to bardziej wytłumaczyć. Dzieki.
-
Przez kamcio15
Jaki polecacie sposób efektywnego oczyszczania maszyn przed malowaniem podkładem z rdzy i starej farby (oprócz piaskowania ) .Najlepiej jak by to były sprawdzone sposoby
POZDRAWIAM
-
Przez R0l
Witam wszystkich
mam gospodarstwo z ursusami c-360, c-385 ok. 50 ha
chodzi o sensowną modernizację z uprawy tradyjnej z bronowaniem, siew Poznaniak itd/
na agregatową - najlepiej z hydropakiem..
temat trochę się pojawiał, przykład
http://www.agrofoto.pl/forum/uploads/1201526617/gallery_1146_73_28157.jpg
CO można dostawić z agregatów do tych maszyn, żeby uprościć (przede wszystkim skrócić czas i koszty uprawy zboża)?
jakie w miare lekkie konstrukcje pasują do parametrów tych ciągników?
C-385 to 76 KM, pompa 31 l/min i udźwig na końcach 1700 kg
a C-360 jak wiadomo ok 50 KM, 20 l/min i ostatnie 1200 kg
może lepiej coś samemu wykołować?
ktoś słyszał o powodzeniu u kogoś takich maszyn w polu?
pozdrowienia
-
Przez maxhack0303
sprzedam maszynę do obierania naci selera samoróbkę. maszyna bardzo dobrze wykonana na solidnej ramie. kontak 666089696 raz używana
-

Rekomendowane odpowiedzi
Wypadek na polu . Skasowana maszyna . Czyja wina ? Kto bierze odpow...
Claas Dominator 66