Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobne są ale całkiem inne maszyny, ułożenie kabiny inaczej i ten pierwszy widziałem ze miał też założony siewnik do buraków pod spodem, nośnik narzędzi taki

Opublikowano

z racji na czas i miejsce to musi byc maszyna z ddr-wschodnich niemiec ,jakby ktos nie wiedzial, byc moze jakis prototyp lub krotka seria, to byl czas najwiekszego kryzysu gospodarczego, wiec nie ma szans zeby kupili maszyne z "drugiego obszaru walutowego" watpie zeby zssr robil takie maszyny.

nie wiem jak wtedy, ale dzisiaj kietrz jest najwiekszym producentem burakow cukrowych w unii, cos kolo 1,5 tys ha mieli w ubieglym roku.

Opublikowano

dopiero dzisaj przegladnalem tygodnik rolniczy z historia kombinatu kietrz i moge potwierdzic-mieli takich 8 sztuk i 220 ciagnikow ursus😛 a dzisaj maja 126 roznych marek. to francuski sprzet- jednak jakies franki byly pewnie w barterze za wegiel.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez czysty26
      Witam!
      Zastanawiam się nad kupnem maszyny do obierania ( łuskania ) bobu. Do tej pory obierałem ręcznie (a raczej obierało 50 ludzi ) zaczęło mnie to już męczyć i zastanawiam się nad maszyną. Produkuje bób do sieci marketów i musi on wyglądać bardzo dobrze bo inaczej zwrot . Widziałem filmiki z takimi maszynami i mam wątpliwości co do jakości takiej obróbki. Dlatego mam pytanie do osób które miały styczność z taką maszyna, czy bób tak obrany nadaje się do sprzedania na świeży rynek, czy nasiona wygniatane przez wałki nie zmieniają koloru po paru godzinach itd. itp.
    • Przez Belarus820
      Witam.
      Mam ten siewnik i mam z nim mały problem. Sieje on mi za Rzadko czyli na 22cm. A powinien siać na 18 cm. Tarcza ma 35 dziór. W tym mam problem bo nie wiem jak zmienić zęby siał na 18cm. Myśłe że rozumiecie a jak nie to piszczie postaram się to bardziej wytłumaczyć. Dzieki.
    • Przez kamcio15
      Jaki polecacie sposób efektywnego oczyszczania maszyn przed malowaniem podkładem z rdzy i starej farby (oprócz piaskowania ) .Najlepiej jak by to były sprawdzone sposoby
      POZDRAWIAM
    • Przez R0l
      Witam wszystkich

mam gospodarstwo z ursusami c-360, c-385 ok. 50 ha

chodzi o sensowną modernizację z uprawy tradyjnej z bronowaniem, siew Poznaniak itd/

na agregatową - najlepiej z hydropakiem..

temat trochę się pojawiał, przykład
      http://www.agrofoto.pl/forum/uploads/1201526617/gallery_1146_73_28157.jpg

CO można dostawić z agregatów do tych maszyn, żeby uprościć (przede wszystkim skrócić czas i koszty uprawy zboża)?

jakie w miare lekkie konstrukcje pasują do parametrów tych ciągników?

C-385 to 76 KM, pompa 31 l/min i udźwig na końcach 1700 kg

a C-360 jak wiadomo ok 50 KM, 20 l/min i ostatnie 1200 kg

może lepiej coś samemu wykołować?

ktoś słyszał o powodzeniu u kogoś takich maszyn w polu?

pozdrowienia
    • Przez maxhack0303
      sprzedam maszynę do obierania naci selera samoróbkę. maszyna bardzo dobrze wykonana na solidnej ramie. kontak 666089696 raz używana
  • Dodaj nową pozycję...
v