Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od 2011 czy 2012 r. posiadamy w gospodarstwie Kubotę m9540.

Ogólnie - fajna maszyna ale, do tej pory specjalnie nam to nie przeszkadzało, jednak zgodnie ze specyfikacją powinna osiągać maksymalną prędkość minimalnie poniżej 40 km/h natomiast faktycznie osiągana jest o 10 km/h niższa. Czy ktoś może orientuje się czemu tak może być i jakie są ewentualne możliwości żeby to zmienić?

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i z góry dziękuję za podpowiedzi.

Opublikowano

Jak to zmierzyłeś? Jeśli jedziesz na 6 biegu z maksymalnymi obrotami (ok. 2600-2700obr/min), to powinna jechać ok. 39km/h, innej możliwości nie ma.

• Like 1
Opublikowano

Przepraszam bardzo, byłem ostatnio zajęty i nie mogłem tu zaglądać.

extrabyk - na szóstym biegu (nie pamiętam na jakich obrotach), kupiona jako nowa u polskiego dilera,

KIRK80- nie mierzyłem, tyle pokazuje prędkościomierz w Kubocie

nie zwróciłem tylko uwagi przy jakich obrotach (ale pedał wciśnięty na max.) - sprawdzę dzisiaj.

Kontaktowałem się z dilerem, napisał, że być może prędkościomierz przekłamuje i trzeba go sprawdzić, zrobię to dziś i dam znać.

Dzięki bardzo.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Witam, mój problem dotyczy ciągnika case 5140 maxxum. Dokładnie chodzi o to, że przestała się wyświetlać prędkość jazdy. Domyślam się, że coś jest nie tak z czujnikiem, jednak nie mam zielonego pojęcia, w którym miejscu się on dokładnie znajduje. Czy byłby ktoś na tyle miły i wrzucił zdjęcie, w którym miejscu jest ten czujnik? Z góry dziękuję.
    • Przez emattti
      co sadzicie o Kubota m5111? ma ktos z Was ten ciagnik? jesli tak to podajcie wady i zalety, spalanie
    • Przez Krycho533
      Zapraszam do oglądania  
    • Przez Kondzik
      Witam.  Przymierzam się  do kupna ładowacza czołowego i padło na firmę  Stoll i stąd moje pytanie. Jakie macie doświadczenia że sterowaniem elektronicznym? Czy jest warte swojej ceny? Z mojej dotychczasowej pracy ładowaczem (trac lift przy zetorze proxima) wiem że bardzo często nie otwiera się zaworów do końca aby precyzyjniej operować turem. Rozumiem, że siłą rzeczy przy sterowaniu elektronicznym nie da się zrobić czegoś  takiego.  Jak wtedy wygląda praca? Czy nie ma problemu z precyzyjnymi pracami? Nie występuje zbytnie rzucanie, szczególnie lekkim ciągnikiem? Dodam tylko że mam zamiar założyć ww ładowacz do Kuboty m7040. Z góry  dzięki za odpowiedź. 
    • Przez Krol295
      Witam kubota m7060 ciagle przepala bezpiecznik od radia zaloze nowy to pojezdze z 30min i bezpiecznik znowu przepalony. Zalozylem nawet wiekszy 15A ale i tak go przepalil. Przepala sie ten z ciagnika, a nie z radia. Co moze sie tam dziac ?
  • Dodaj nową pozycję...
v