MF 6280 brak kontrolek na desce rozdzielczej
-
Podobna zawartość
-
Przez massseyferguson6170
Witam mam taki problem otóż gdy traktor jest zimny to sprzęgło jest ok a gdy się rozgrzeje zaczyna skakać i szarpać. Miałem już taki problem z 6170 ale w tym modelu wraz z szarpaniem sprzęgła nie działało także wspomaganie tu jest inaczej wspomaganie działa bez zarzutu a sprzęgło szarpie dodam jeszcze gdy na rozgrzanym silniku skręce kołami do końca w lewo lub prawo zapala się kontrolka niskiego ciśnienia oleju (na zimnym silniku to nie występuje). Proszę o rady co robić co sprawdzać ?
-
Przez DominikPocisk
Witam, wszystkich użytkowników serii 6200. Czy ktoś może potrafi skalibrować rewers i sprzęgło? poczytałem na forum trochę tematów lecz nic konkretnego nie znalazłem.
Ciągnik mam kilka miesięcy a sprawa wygląda tak ze jak włączę do przodu, to czuć delikatne szarpnięcie, a następnie ciągnik łagodnie ruszy, przy włączaniu do tyłu od razu delikatnie rusza posiadam MF 6280.
Czym może być spowodowane szarpniecie przy ruszaniu w przód? czyżby wymagał kalibracji a może już skrzynia jest częściowo wyeksploatowana?
-
Przez Fugeo
Cześć!
Gdzie zakupię w internecie takie żarówki do podświetlenia kontrolek na tablicy rozdzielczej? Na żarówkach nie ma oznaczeń, symboli. Są one do Claasa Ares 657.
-
Przez Fugeo
Cześć
Mam pytanie czy za podświetlenie tego wyświetlacza odpowiada żarówka taka jak w pojedynczych kontrolkach czy jakaś dioda? W przypadku obrotomierza jest to jedna żarówka taka jak przy kontrolkach.
-
Przez Przemo1991
Witam chciałbym się dowiedzieć co oznaczają kontrolki na liczniku i jak długo podgrzewać świece przed odpaleniem. I czy jest jakaś kontrolka od tego.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Brak awaryjnych MF 255
Szlifierka kątowa Hikoki G23SW2 2200W 230mm