Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,  możecie doradzic który ciagnik wybrać? Wybieram pomiedzy nimi poniewaz te mieszcza mi sie do obory i w moim budzecie :D , ma byc to ciagnik pomocniczy no i wrazie potrzeby do pola. Mówia ze john deere mocniejsze tylko jak z naprawami?? Ceny czesci?? Renault wydaje mi sie prostszy... Byłbym wdzieczny za jakies wskazówki bo wisna idzie...

Opublikowano

Też się zastanawiam nad podobnym wyborem tylko może mocą trochę mniejsze, Tutaj i tutaj silniki masz JD, w Renault masz przedni most carraro, skrzynia hydraulika GIMA czyli MF, rozmawiając z niektórymi twierdzą że nie warto przepłacać za JD który będzie droższy, inni zaś twierdzą ze za kilka lat może być problem z częściami do Areski, bo to trochę składak. Później przejął Claas i ten model był dalej kontynuowany więc uważam że z częściami nie powinno być problemu. Jeden i drugi ma podobne wyposażenie, Renault szukaj z rewersem elektrohydraulicznym. Ja i tak patrzyłbym na stan przy ewentualnym wyborze bo to co się często kryje pod błyszczącym lakierem było po spaleniu lub wypadku.

Opublikowano

Pojezdzij trochę i popatrz co w jakim stanie, bo przeważnie jest tak, że suma sumarum bierze się to co jest w najlepszej kondycji. Sam dla kolegi jechaliśmy do niemiec za Fendtem a wróciliśmy z MF. Renault Ares ludzie u mnie w okolicy sobie chwalą, sam muszę przyznać bardzo przyjemne ciągniki i nie bardzo awaryjne. Przy JD bierz pod uwagę że one klepią te godziny i ciężko będzie coś naprawdę fajnego w cenie Areski wyrwać.

Opublikowano

Wróciłem przed chwila, obejrzałem pare i w kazdym cos mi nie pasowało...  Był  fajny 6310 bez zarzutu tylko na umowe i cena juz za wysoka jak dla mnie...za to drugi po odpalaniu czarny dymek a po chwili niebieskawy i tak samo po zwiekszaniu obrotów o czym to siwiadczy?? Mechanik mowił ze john deere ciezej zdjagnozowac?? Trzeba jeszcze pojezdzic...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mumin0121
      KOLEDZY KTO POMOZE CO TO ZA KONTROLKA POD NUMEREM 10 ZASWIECILA SIE NA GORACYM SILNIKU I PISZCZAL SYGNAŁ
    • Przez BartekCiszek
      witam mam problem a mianowicie pólbiegi nie chca sie przelaczac jak pojezdze troche to wtedy sie przelaczy ale to dopiero po polowie dnia gdy przelacze z polbiegu 2 na 3 to kontrolka przeskakuje jak by sie przelaczyl a zaraz wskakuje spowrotem na 2 to samo z 1 póbiegiem
    • Przez bialy1989
      Witam. Poszukuję kogoś kto podłączy mi antenę Star fire 3000 jako antenę wysyłającą sygnał rtk na moim budynku. Chodzi też o zrobienie wiązki zasilajacej. Temat jest pilny bo wiosna się zbliża a gość który miał to zrobić nie odbiera telefonu. Pokryje koszty dojazdu,miejscowość Kowalewo Pomorskie. Pozdrawiam
    • Przez traktorzystaJakub7211
      Witam, świeżo co kupiłem renault 155.54 tz rewers mechaniczny. ciągnik prosto z Francji, podczas oględzin dało się dostrzec że były świeżo ściągane tylne zwolnice. podczas wymiany oleju w skrzyni (olej czarny, napewno nie wymieniany z 10 lat) było dużo opiłków w filtrze, a nawet większe elementy jak by jakiegoś przemielonego pręcika ( ciągnik pracuje normalnie) Dziś podczas prac polowych zaczął migać stop, kontrolka od hamulca i piszczeć brzęczek, zmostkowalem kable od czujników hamulca ręcznego i dalej było to samo. dodam że podczas migania tych kontrolek miałem wrażenie Jak by ciągnik poszarpywał gdzieś na skrzyni bo silnik chodził normalnie. wszystko działo się już na rozgrzanym oleju. miał ktoś podobne objawy ? przypuszcza ktoś co to może być?
    • Przez koomar
      Jak w temacie w aresie tylny tuz wolno opuszcza i to niezależnie czy jest obciazony czy pusty. Ja zimnym oleju jeszcze jest w miare ok ale po rozgrzaniu się oleju jest słabo. nie ma reakcji na ustawianie szybkości opadania. czy to może być wina pompy czy może bardziej sekcji?
  • Dodaj nową pozycję...
v