Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Zastanawiam się nad zakupem ciągnika używanego do kwoty 20 tys. (kwota może ulec zwiększeniu o kilka tysięcy, o ile maszyna będzie w super stanie) o mocy do 60 KM. Nie obrabiam roli, ciągnik będzie mi potrzebny do zwózki drzewa z lasu, czasami zrywki, może odśnieżania. Nie miałem do tej pory styczności w pracy z ciągnikami poza sporadycznymi przejażdżkami C
330, C 360 i zetorem 7211, więc wszelkie wskazówki będą mile widziane. Spotkałem na portalach ciągnik Case 585 xl - jakieś opinie użytkowników na ten temat? Z góry wykluczam C 330 i T 25 - uraz osobisty.

Koniecznie musi mieć:

-kabinę (najlepiej z drzwiami z obu stron) im bardziej komfortowa tym lepsza

-dobra dostępność części

-nieskomplikowana budowa (tak, aby miejscowi mechanicy poradzili sobie z naprawami)

-koniecznie zarejestrowany/ubezpieczony

-dobrze, gdyby miał wspomaganie kierownicy

Opublikowano

Z tanich ciągników to na pewno Zetor 7011 i pokrewne. Duża kabina, ogrzewanie, wyjście na dwie strony, ale trzymają się niestety w cenie.

Opublikowano (edytowane)

Dziękuję za pierwszą podpowiedź ( a już obawiałem się, że temat zbyt skomplikowany). Nie ukrywam, że komfort ma dla mnie spore znaczenie, jak również funkcjonalność. Niejednokrotnie zastanawiałem się nad zetorem, lecz - jak wspomniałeś - ceny są  nie za niskie, aczkolwiek podejrzewam, że adekwatne do jakości. Co dla mnie jest na minus przy zetorze to podobno wysokie spalanie. A czy są wśród forumowiczów są użytkownicy CASE 585 XL, FIATA ( o zbliżonej mocy) - jakieś opinie na ich temat?

Edytowane przez yanek78
Opublikowano

Cenne uwagi - jest w tym pewna racja: o ile nie mam zdania co do wartości zetorów, to ceny 60-tek wydają mi się niejednokrotnie zawyżone. Wracam jak bumerang z zapytaniem do posiadaczy ciągników case 585 xl bądź fiat o zbliżonej mocy: zadowoleni z użytkowania?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez janek999
      Tak jak w temacie .Pompa podnosiale trzeba bardzo dlugo czekac i co jakos 1 min sie podniesie troszeczke i za 1 min znowu i slychac z przodu ciagnika jakies jakby obcieranie czy takie cos jakby olej saczyl sie -niewiem jak to opisac. W domu normalnie jak sie doleje do pompy oleju to podnosi na podworku normalnie.Wyjade na pole podiesie ze 2 raz i juz niepodnosci- na podworku niewidac zeby olej lecial.Wie ktos mzoe w czym problem ? W pompie jest 15 L .Tak podejrzewam bo niewiem gdzie sie wlewa z tylu nad ramionami miechanik mowil.A do jakiegos serwisu niemam nr zeby zadzwonic.
      Jaki to model to niewiem wiem ze ma 31 lat bo niepisze jaki model -wiem ze ma 98 czy 100 KM.
      Z gory dziekuje bardzo.
    • Przez dark34
      Witam interesuje sie kupnem nowego ciagnika w przedzialem mocy 180-200km cena okolo 400tys brutto podkreslam okolo moze to byc 450 ale i 350. Mam gleby dosć ciezkie, gory, to ma byc ciagnik ladny i wytrzymaly. w grę wchodzą Massey Ferguson, Case, New Holland, bo John Deere to moze sie nie miescic w tej cenie ale i tez jest przereklamowany, takze pomozcie w wyborze
    • Przez xDxbartekxx
      witam w przyszłości mam zamiar kupić kombajn i jeździć na usługi
      jaki kombajn polecacie?
    • Przez ORZESZEKvs97
      Witam , mam problem z kombanjem Class Dominator 85 . Kombajn chodzi tylko na małych obrotach i nie może wejść na wyższe . Co to może być ?
    • Przez Xeon
      Witam,
      Zauważyłem w swoim DX 6.30 dziwną przypadłość. Mianowicie gdy mam włączony przedni napęd, to przy dużym obciążeniu ślizga się tylko przednie prawe koło. Nidy nie zauważyłem, żeby ślizgało się lewe. Nawet w sytuacji, gdy lewe ma słabą przyczepność, a parowe dobrą, to ślizga się prawe. Ładnie było to widoczne przy orce na ciężkiej ziemi. Prawe koło w bruździe zrywało przyczepność, a lewe na oborniku nie.

Oczywiście mówimy tylko o przednim napędzie - tył jest ok.

Macie pomysł co może być tego przyczyną?
  • Dodaj nową pozycję...
v