Skocz do zawartości
News
janek999

Lamborghini-Podnośnik działa tylko po dolaniu oleju

Polecane posty

janek999    0

Tak jak w temacie .Pompa podnosiale trzeba bardzo dlugo czekac i co jakos 1 min sie podniesie troszeczke i za 1 min znowu i slychac z przodu ciagnika jakies jakby obcieranie czy takie cos jakby olej saczyl sie -niewiem jak to opisac. W domu normalnie jak sie doleje do pompy oleju to podnosi na podworku normalnie.Wyjade na pole podiesie ze 2 raz i juz niepodnosci- na podworku niewidac zeby olej lecial.Wie ktos mzoe w czym problem ? W pompie jest 15 L .Tak podejrzewam bo niewiem gdzie sie wlewa z tylu nad ramionami miechanik mowil.A do jakiegos serwisu niemam nr zeby zadzwonic.
Jaki to model to niewiem wiem ze ma 31 lat bo niepisze jaki model -wiem ze ma 98 czy 100 KM.
Z gory dziekuje bardzo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Olik    0

Sprawdź ciśnienie jakie pompa wydaje i będzie wszystko wiadomo.


DF K100(zmieniona mapa wtrysku z K120) + Quicke Q55, McCormick cx 75 + Quicke Q45, Ursus C-360, Ursus C-330...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
janek999    0

Jak sprawdzic te cisnienie ? Bo to jest stary model 30 lat ma.

Pomozcie prosze... Bo aptrze wchodze i wchodze i nikt nic nienapisze.

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Olik    0

Musisz wpiąć się pod przewód hydrauliczny wychodzący z pompy z ciśnieniomierzem.


DF K100(zmieniona mapa wtrysku z K120) + Quicke Q55, McCormick cx 75 + Quicke Q45, Ursus C-360, Ursus C-330...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    72

Ktoś kiedyś miał podobny problem na forum. Po zalaniu pompy podnosił i później znowu koniec. Po wymianie pompy wszystko wróciło do normy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
RobertN    0

Sprawdź filtry, zazwyczaj pompa dostaje olej przez sitko(filtr), wydaje mi się że masz to zapchane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez leo10
      witam.
      mam jedno pytanko.mam nadzieje ze bedziecie mi mogli w stanie mi pomóc
      .czy mógli byście zmierzyc jaką długość ma mieć bagnet oleju w silniku.
      to znaczy jaką ma długość od wejscia bagnetu w silniku do poziomu na miarce .to znaczy poziom minimalny i maksymalny.
      bardzo byłbym wdzięczny za wymierzenie tego gdzyż zakupiłem ciągnik i nie ma on własnie miarki oleju
      z góry dziękuje/
    • Przez Hubi102
      Witam
      Mam problem z Cergosem 350. Nie działa licznik (ten elektroniczny w prawym dolnym rogu) i wskazówka obrotomierza. Miał ktoś podobny problem? Jakieś problemy z alternatorem, jakieś czujniki winne?
      Pozdrawiam
    • Przez marekszymon123
      Witam wszystkich.Posiadam mf 590 od nie dawna .Problem polega na tym ze nie działa mulipower przyspieszacz.CZY ktoś z was naprawiał cos takiego .pozdrawiam 
    • Przez adhock
      Chłopaki,

      Szybkie (może i głupie) pytanie. Chcę założyć zwolnicę na pochwę po wymianie hamulców ale coś mi się pokiełbasiło i nie wiem którą stroną ma być założony odrzutnik. Jak rozbierałem to nie odłożyłem sobie tego tak jak było założone na półoś i teraz mam zagwozdkę. 
      Pomożecie nowicjuszowi?  
    • Przez Tomon007
      Witam. Wymieniam olej hydrauliczny w same laser 100 jednak nie ten korek odkrecilem co trzeba mysle ze na fioletowo to z tylnego mostu a czerwony to wlew do niego. Wysylam zdjecia i zaznaczylem w kułka z zapytaniem od czego te korki sa. Zaznaczylem roznymi kolorany zeby bylo wiadomo jak opisac .ten gorny to pewnie od hydrauliki i w chodzi do niego utto 10w30 tak ? A ten dolny to nie jestem pewny i fajnie by bylo jakbyscie napisali jaki odej tam zalac i ile  Z gory dziekuje za pomoc 



×