Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrze że nie byłem na wyborach to chociaż sumienie czyste

Opublikowano (edytowane)

Ty proponujesz coś ??o.O

Nie próbowałeś lekarza zmienić ? :P

Sorry że cytuję , ale "kolega" swoim zwyczajem zaraz usunie .

2 minuty temu, marcinski napisał:

Więc podaj mi swoją dłoń i nie mów nic tylko tańcz , dzisiaj po świt będziesz królową mą tego balu na sto par , hahaha . Tak się mi skojarzyło . A  wiecie że zetorki z sołtysem chodzą w sukienkach ? . Tak , bo gdy lekarz powiedział " będą cioty " ich mamy udały się na zakupy .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Marecek , że tobie socjal wyłącznie wystarcza , to nie znaczy że każdy tak chce .

Czy zadowolenie można wyrazić w punktach ?

Opublikowano (edytowane)

Niepewność , ciągle nowe utrudnienia , nadmierna biurokracja , dowolność w interpretacji durnych przepisów ...

Po za tym @jarecek-marecek  rozejrzyj się . Czemu tak mało ludzi decyduje się na pozostanie w rolnictwie ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

podaj w punktach co sie dzieje zle zetorki12  wzielismy dopłaty i jescze nam zle . cały czas  byczymy się na AF  :)

Jak byś był rolnikiem to wiedział byś po co są te całe dotacje i wiedzałbyś co jest źle na wsi a takto tylko snujesz swoje przypuszczenia. 

Opublikowano (edytowane)

PRIMO   jestem rolnikiem produkuje mleko i do tego około 5 opasów na rok sprzedaje , faktem jest ze swiniami jest tragedia ale inne gałezie jak drób i mleko które   ładnie sie rozwijaja  zresztą opas bydła też  . zetorki12  to wyłudzenia sprawiają ze trzeba wprowadzać nowe ,, utrudnienia '' przykład chociazby grup producenckich i wiele innych przypadków nadurzyć 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

6 minut temu, zetorki12 napisał:

Niepewność , ciągle nowe utrudnienia , nadmierna biurokracja , dowolność w interpretacji durnych przepisów ...

No niestety to   naszego członkostwa w UE

6 minut temu, PRIMO napisał:

Jak byś był rolnikiem to wiedział byś po co są te całe dotacje i wiedzałbyś co jest źle na wsi a takto tylko snujesz swoje przypuszczenia. 

Zle ludzie się zabijają za ziemią a Ty piszesz że jest zle jakby byłozle to by wszędzie ugory była

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jarecki napisał:

jestem rolnikiem produkuje mleko i do tego około 5 opasów na rok sprzedaje , faktem jest ze swiniami jest tragedia ale inne gałezie jak drób ładnie sie rozwija i

Ja też mleczarz i widzę co się dzieje a jak ty tego nie widzisz to jesteś krótkowzroczny. 

@staszek131415 w sąsiedniej wiosce coraz więcej ugorów a to dlatego że właściciele nie chcą sprzedać/wydzierżawić a to tylko dlatego że są dopłaty. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano

Wiem , wiem . Co złe to łunia , a sukcesy to nasz rząd ... Tylko kuźwa jakie sukcesy ??

Opublikowano

Dopłaty do bydła paliwo do każdęj sztuki czego jeszcze chcecie może darmowe kiszonki isiano

Opublikowano
1 minutę temu, staszek131415 napisał:

Dopłaty do bydła paliwo do każdęj sztuki czego jeszcze chcecie może darmowe kiszonki isiano

To przekwalifikuj się na bydło i zobaczysz jakie to kokosy. 

Opublikowano

Stasiek ma drogie świnie i tanią pszenicę , to żyć nie umierać . Zwłaszcza jak się jest na utrzymaniu rodziców .

Opublikowano

E tam nie jest tak zle ze świniami no chyba że ktoś chodować nie potrafi albo robić mu się nie chce

Opublikowano
Przed chwilą, JarekBazydlo napisał:

Nie wiesz co jest źle w rolnictwie? Nie widzisz problemów? 

. A no , to jest źle że jest sportage , a mogłoby być nie wiadomo co , i jeszcze sprzęt po którym innym oko zbieleje , a mogłoby z orbity wypaść .

• Haha 1
Opublikowano

Tylko nie zapominać o tym , że to okres wyborczy , dlatego dodali do bydła 30 l paliwa , następnie zablokowano podwyżki energii .

Po wyborach czyli na rok 2020 trzeba brać poważnie wzrost energii o 30 % , to przełoży się na większe koszta bo  , paszarnie  , ubojnie , pojadą kosztem rolnika .

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, Yoda napisał:

Ale ja się nie upieram że nie szufladkuje. Masz na forum ludzi ogarniętych co nie narzekają tylko pracują z głową i są też niedorozwinięci do których nie dociera że dzisiaj się tak nie da żyć. Którym typem jesteś? nie wiem i nie obchodzi mnie to. A co do partii ja uważam , że Korwin na 5 lat i sprawa krzykaczy bedzie rozwiązana.

Niestety, ale rząd w Polsce ma zbyt duże możliwości wpływu na życie mieszkańców kraju, i nigdy nie wiadomo co im strzeli do głowy. Parujesz lata, rozwijasz, i na coś konkretnego ustawiasz gospodarkę, a tu jedna ustawa czy rozporządzenie i pozamiatane. Nigdy nie wiesz, czy jak rano wstaniesz to nie ustanowią w nocy, że nie będzie można wozić obornika, czy jakiegoś nawozu, czy twa hodowla nie stanie się nielegalna.