Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, RU68 napisał:

powoli powoli do sztuki leżącej wzywasz weterynarza który wystawia świadectwo uboju z konieczności i tylko o to chodzi gdzieś mam czy ubiją to na miejscu czy w rzeźni ale rolnik najcwańszy chce zaoszczędzić a teraz jak sprawa spierd...na to płacz ze cena w dół

taaa ;) 70% weterynarzy stwierdzi że sztuka nie nadaje sie do sprzedania tyko trzeba ją uśpić ... dzieki temu skasuje 500zł a i bakutil kilka stówek zarobi

Opublikowano
1 minutę temu, bukat82 napisał:

leżak to nie ścierwo .. biorą, mają zbadać użyteczność i jakość mięsa .. to co się dalej dzieje to sprawa ubojni i zakładu masarskiego, to jaki masz problem

dawniej by wzięli i spoko .. teraz utylizacja, papierologia itp

Już pisałem przepis to przepis czy się podoba czy nie masz zrobić tak a nie inaczej i nie ma afery ale tobie wypełnić druk to problem więc po co hodujesz 

Opublikowano (edytowane)

Powiedz to tej babie na targu co truskawki od niej kupiłem,jak otworzyłem reklamówke w domu to się zastanawiłem czy przypadkiem jakiś środek ochrony roślin nie'rozlał się w środku ,Tak jebały , nic tylko było jechać i pierdolnąć w ten pusty łeb tą torbą z truskawkami

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Zastanawiał się , czy legalnie można inaczej , Chyba za samo zastanawianie jeszcze nie karzą ?

co legalnie ? legalnie handlowac padliną na mieso ?

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Powiedz to tej babie na targu co truskawki od niej kupiłem,jak otworzyłem reklamówke w domu to się zamówiłem czy przypadkiem jakiś środek ochrony roślin nie'rozlał się w środku ,Tak jebały , nic tylko było jechać i pierdolnąć w ten pusty łeb tą torbą z truskawkami

i takimi babami jesteście

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Pytam o legalne sposoby .

utylizacja .. innych nie ma

Opublikowano (edytowane)

Jakie handlować ?Idź się odlać , bo uszy ci stoją .

2 minuty temu, ozzborn napisał:

co legalnie ? legalnie handlowac padliną na mieso ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
41 minut temu, zetorki12 napisał:

Mam pytanie . Czy jest jakiś legalny sposób żeby wyrejestrować padłą sztukę oprócz wezwania zakładu utylizacyjnego ?

Jest możliwość żeby np oddać do hodowli lisów ?

Nie ma takiej możliwości 

Jeśli padnie to tylko utylizacja

Opublikowano
41 minut temu, RU68 napisał:

przeczytaj całość moich wypowiedzi podkreślałem że niesłusznie cierpieć będą ci niewinni a sprzedaż zepsutego ziarna to też skur..syństwo bo robisz krzywdę hodowcom zużywającym taką paszę  

Z tego co pamiętam to napisałeś że cytuje z pamięci "sami jesteście sobie winni.... co chwila czytam że tu sprzedałem leżaka tam sprzedałem leżaka...." ja też sprzedałem leżaka tylko na legalu A wrzucileś mnie do tej samej szuflady co pozostałych. Nie byłeś nie widziałeś więc nie oceniaj. " Nie sądzcie A nie będziecie sądzeni."  

Opublikowano

@RU68 a tobie to coś nie pykło w życiu że masz do wszystkich takie ale ?

w tych "afera" pier**lą o krowach a ciekawe która krowa jedzie za granice ? przecież wiadome od lat jest że wszystie krowy z tym "dojrzałym" 12 letnim mięsem zostają u nas w kraju a reszte niedobrego 1,5-2 letniego mięsa jedzie za granice bo one jest fee ;)

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Ursus932 napisał:

Powiedz to tej babie na targu co truskawki od niej kupiłem,jak otworzyłem reklamówke w domu to się zamówiłem czy przypadkiem jakiś środek ochrony roślin nie'rozlał się w środku ,Tak jebały , nic tylko było jechać i pierdolnąć w ten pusty łeb tą torbą z truskawkami

A to widocznie miałeś pecha. Babina sprzedała Ci zbierane z rządków oznaczonych "na handel". Miała pewnie też rządki oznaczone "dla siebie". Bo z tamtych jeść by się nie odważyła.😎

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, RU68 napisał:

ale zgodnie z etykietą jak nie to pisz do IOR

Ale jednak u was też prawo pozwala truć ludzi a hodowców bydła oskarżasz  że Cię truje.

Edytowane przez gadzet
Opublikowano

.. widzę że niektórym na słowo"leżak" pojawia się przed oczami obraz ścierwa z rozdętym już bebechem .. co za bzdura

Opublikowano

I tak będzie jak do tematu wpieprza się ktoś kto krowy na oczy nie widział. 

Opublikowano
4 minuty temu, bukat82 napisał:

.. widzę że niektórym na słowo"leżak" pojawia się przed oczami obraz ścierwa z rozdętym już bebechem .. co za bzdura

Albo że to już padłe jest😉

Opublikowano
7 minut temu, Thomas2135 napisał:

I tak będzie jak do tematu wpieprza się ktoś kto krowy na oczy nie widział. 

np przypadkowy "badylorz" ^_^

Opublikowano

Wczoraj sprzedawałem starszą krowę to jak dzwoniłem to od razu pytanie czy krowa dobrze stoi na nogach i nie ma jakiegoś urazu. 

Nic tylko podziękować obecnej władzy 👎 przy urnie bo przez ich nieudolność mamy co mamy.

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Mam pytanie . Czy jest jakiś legalny sposób żeby wyrejestrować padłą sztukę oprócz wezwania zakładu utylizacyjnego ?

Jest możliwość żeby np oddać do hodowli lisów ?

Jest tylko jedna metoda... 

MOŻNA ODDAĆ DO CHODOWLI SMERFÓW... 😁😁😁

Opublikowano

Ha , ha , hi . Się uśmiałem z żartu ... Och , ach , jakież to śmieszne było .. O.o

Opublikowano

Czekać aż się coś urodzi i kolczyki przepiąć. 

Opublikowano

A według mnie RU68 ma rację.. i mówię to jako hodowca wołowiny i zaraz pójdą pewnie głosy hejtu 

Ale przepisy prawa są jakie są, jeśli się nie podobają to postulowac o ich zmianę A dopóki są ważne to przestrzegać ich nalezy... bądź liczyć się z konsekwencjami gdy zostanie się zlapanym za ich łamanie.

gdy w terenie zabudowanym jedziesz 70 i Cię złapią to płacisz mandat i nie ma że ładna droga była...

również Waszym zdaniem gdyby ni3 kupowali to rolnik by nie sprzedał...idac tym tropem nie powinni łapać dealerów narkotykowych bo przecież gdyby ludzie nie brali to oni by nie sprzedawali.

A tu jest od razu że źli są wszyscy..nawet rząd.. bo nie dopilnowal...

tak samo było jak zanosiło kwoty mleczne...pol roku wszędzie mówili że będą kary za przekroczenie...ale mleczarze dokupowali krów i doili...a później pretensje do wszystkich bo im karę kar za płacić.. 

i nikt nie mówi żeby tych rolników do więzienia dawać ale jakiś mandat pewnie dostana

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Ha , ha , hi . Się uśmiałem z żartu ... Och , ach , jakież to śmieszne było .. O.o

Kolega musi przyznać że pytanie było co najmniej dziwne więc i odpowiedź na podobnym poziomie... Wszyscy którzy coś hoduja zawodowo wiedzą że taka wiedza jest elementarna...