Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie zrówna sie 

cena sie ustabilizuje za kilkadzesiąt dni 

pośrednicy tanio bydło wyciągną od rolników i cena sie ustabilizuje 

jak byście kupowali chleb po 1 zł a a wszędzie np włochy francja turcja itp był by po 2 zł to byście to przeboleli i byście nadal chcieli kupować po 1 zł tym bardziej że ten chleb wam smakował 

tak samo będzie z wołowiną tylko KTOŚ musi troche na tej aferze zarobić 

Opublikowano

Może być niezły zjazd ceny . Popłoch i panika zrobi swoje . Kilka miesięcy może to potrwać .

Opublikowano (edytowane)

Ten proceder nie trwał od tygodnia czy miesiąca,jak myślicie?Ci co kupowali wiedzieli co kupują?i może teraz robią u siebie szum żeby siebie oczyścić a nas obsrać? Nie wierzę że przez tyle czasu nikt w mięsie nie znalazł antybiotyku

Edytowane przez bobienko
Opublikowano

Słowacja i Szwecja tego prędko nie odpuszczą , bo mięso jedli dzieci w szkołach , skandal jest wielki .

Polska wywołała wielki skandal na Słowacji. Poszło o eksport mięsa z "leżaków"

Opublikowano

To będzie nie ciekawie

Zaraz wyjdzie że prawie każda sztuka miała antybiotyk

Opublikowano
1 minutę temu, bobienko napisał:

k**wa to ile oni tego bili zdążyli pół Europy obdarować

Co ciekawe, wcześniej polskie władze przekonywały, że mięso z chorego bydła nie trafiało na export. Słowackie Ministerstwo Rolnictwa jednak twierdzi co innego. Władze w Bratysławie ustaliły, że mięso z polskich "leżaków" trafiło także do Estonii, Finlandii, Francji, Węgier, Litwy, Portugalii, Rumunii, Hiszpanii i Szwecji. 

Opublikowano
2 minuty temu, bobienko napisał:

k**wa to ile oni tego bili zdążyli pół Europy obdarować 

przecież takie bicie było i jest z dawien dawna, mam rzeznie 6 km od siebie i nie raz się pojechało z bydlakami, to co wywlekali z aut to Matko Bosko .. i to w dzień  ;)

2 minuty temu, galan99 napisał:

Władze w Bratysławie ustaliły, że mięso z polskich "leżaków" trafiło także do Estonii, Finlandii, Francji, Węgier, Litwy, Portugalii, Rumunii, Hiszpanii i Szwecji. 

z czego niby te ustalenia .. co za pojeby ..

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Co ciekawe, wcześniej polskie władze przekonywały, że mięso z chorego bydła nie trafiało na export. Słowackie Ministerstwo Rolnictwa jednak twierdzi co innego. Władze w Bratysławie ustaliły, że mięso z polskich "leżaków" trafiło także do Estonii, Finlandii, Francji, Węgier, Litwy, Portugalii, Rumunii, Hiszpanii i Szwecji. 

chyba że po 10 kg wysłali do każdego państwa

Opublikowano

Rachoń z Cejrowski to naprawą.zrobi się materiał ze ta ubojnia dawno zamknięta,a ludzie byli podstawieni.niby pchali padlinę na całą Europę a na zakładzie kilka osób i dwuch handlarzy na zewnatrz. 

Opublikowano

co byscie zrobili jak by swinie z  niemiec ,czy z danni oficjalnie jechały zdechłe .? sprawa nie jest prosta po aferze która była kilka lat temu ze zdechliną z pod łodzi czy gdzieś zrobiono coś ? kazdemu pasowało ze odbierali bydło na zdechu a teraz afera . pytanie czy wiecie jakie bydło podlega pod ubój z koniecznosci , napewno nie krowa która lezy tydzień ,jak bydlak niewstaje 24 h to zamierają tkanki  krowa po porodzie widzielisci takie  miesą ? na sam widok mie mdli a takie tez szło . ubój z koniecznosci bydło po urazach , złamaniach i to wmiare szybko poddane ubojowi 

Opublikowano

generalnie to jestesmy kwita ... tzn padline importujemy i padline eksportujemy :D

Opublikowano (edytowane)

niestety ale wisiec to mogą rolnicy którzy uwierzyli w moc eksportu naszej wołowiny i to juz nie jest smieszne ...

Edytowane przez ozzborn

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

    • Przez lukasz2347
      Czy wie ktoś gdzie na necie można znaleźć arkusze z tej olimpiady z odpowiedziami????
    • Gość Profil usunięty
      Przez Gość Profil usunięty
      Witam wszystkie Panie i Panów będących w związkach małżeńskich i nie tylko, w końcu nikt nam tu nie będzie wytykał co robimy w tematach dla Panien i Kawalerów, tu możemy swobodnie pisać o wszystkim i o niczym. Zachęcam do pisania.
    • Przez KarolinaNowicka
      Centralne Targi Rolnicze 2017 + IV Forum Sektora Wołowiny
      Kto się wybiera??? 

      Podobno są dofinansowania do autokarów, ktoś coś wie?
      Pozdrawiam!
    • Przez danielhaker
      W związku z prośbą użytkowników założyłem ten temat. Tu możemy rozmawiać o wszystkim i o niczym, aby nie zaśmiecać tematu "ceny mleka"
       
    • Przez ciszu
      Witam serdecznie,
       
      Zwracam się do Was z prośbą, ze względu na wysoką rozbieżność i dezinformacje co do śladu wodnego dla wyprodukowania kg mięsa wołowego. 
      Proszę Was o potwierdzenie  czy prawdą jest, aby wytworzyć kg wołowiny należy zużyć w całym procesie produkcyjnym aż 21 829 razem (szara, niebieska, zielona)?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v