Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Wreszcie. A i będę robił co będę chciał... Ty za wiele też nie pokazałeś;)

Z całą pewnością więcej niż Ty chłopcze.....

Jeżeli coś mówię/piszę publicznie to sie z tego wywiązuje choćbym na uszach miał stanąć.....Nie robię z gęby d*py....

Myślisz,że jak nawrzucasz zdjęć o d*pie marynie to już jesteś najlepszy znawca i hodowca na świecie?Mylisz się.

Użytkownicy @zbitom793 czy @mikic360 mają sztuki pokazowe-uważam ,że jedne z lepszych  jak nie najlepszych na forum a zdjęć nie wrzucają za wielu, to co??NIe mają nic do pokazania???

Wszędzie piszesz jakie to zyski przynosi a jeszcze nigdzie nie napisałeś ile to jest...

Tak więc reasumując chłopcze zamiast przechwalać sie dookoła daj parę informacji merytorycznych

@miki

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

Amerykach już królują inne rasy

Tam króluje HH i Angus i nie już ale od początku 

4 minuty temu, soltys48 napisał:

parę informacji merytorycznych

Ty uprawiałeś proso na sianokiszonkę Powiedz mi jaka najprostsza uprawę zrobić po życie na GPS pod proso Wiem daleko jeszcze do czerwca ale teraz jest najlepszy czas na plany 

Opublikowano

Bo jest inna kultura gastronomi. Dużo się je poza domem a jak w domu to ma być szybko i smacznie.Czyli steki w różnej formie albo burgery. Jest różnica zjeść stek z AA/HH a z limousine nawet jak to będzie super jakość ale te mięso do czegoś takiego jest po prostu za chude. Najdroższe mięso w handlu to nie LM tylko właśnie kulinarne z brytyjskich ras. Francuzy maja wziecie bo muzułmanie to kupują za dobre pieniądze i cała tajemnica.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Uuuuu ale wypowiedz:) Daj spokuj sie napisałes... Miales juz dac spokuj ale chyba dume poruszylem...

Ty nawet nie wiesz co to jest duma i honor wiec nie wyjeżdżaj z tymi słowami jak nie znasz ich znaczenia

Dla spokoju ducha dokształć sie troszkę

Opublikowano
6 minut temu, debrzyna napisał:

Ty uprawiałeś proso na sianokiszonkę Powiedz mi jaka najprostsza uprawę zrobić po życie na GPS pod proso Wiem daleko jeszcze do czerwca ale teraz jest najlepszy czas na plany 

Tak uprawiałem , u mnie pod żyto(z wyką)idzie jesienią obornik , koszę je po 10 maja lekko podsuszam i zwijam,ściernisko traktuje gruberem albo talerzówką i w to siew zestawem prosa, jak będziesz miał dość wilgoci to spokojnie raz jeszce zasiejesz proso po tym zebranym

1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

Tak tak musze sie u Ciebie dokształcic jak te podkowy zawiesz sie na samochodzie ....

Brak argumentów?Już Ci napisałem co oznaczają te podkowy -mam powtórzyć??

Opublikowano

Sieje zestawem uprawowo siewnym i nic sie po tym nie bronuje bo po co??

4 minuty temu, Yoda napisał:

Jaką wartość ma kiszonka z prosa w porownaniu do kiszonki owies/wyka na GPS?

Wyka z owsem lepsza jednak w suchym roku nic z tego nie urośnie a proso owszem

4 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Tak bo nie spotkalem sie zeby ktos podkowe na samochodzie wozil a sporo przyjezdza do mnie ludzi i dla koni owies bierze

Widocznie słabo patrzysz, podkowa jest tzw "identyfikatorem"wszystkich hodowców/miłośników koni

https://www.google.pl/search?q=podkowa+u+hodowcy+koni&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi2sNXD75fgAhXC2SwKHWW-DnkQ_AUIDigB&biw=1366&bih=654#imgrc=-BMmkx9dDtXOCM:

Opublikowano

Mam pytanie do osób siedzących w temacie, mam na sprzedaż 5 sztuk mięsnych, planowałem je wywieźć pod koniec lutego, teraz piszecie że cena spada przez te kontrole na ubojnie, i jak sądzicie, cena wróci do normy gdzieś za miesiąc czy będzie jeszcze gorzej i wywozić jak najszybciej ?

Opublikowano
32 minuty temu, ozzborn napisał:

słabo sie widocznie orientujesz ... ja w żadnej porządnej restauracji nie widziałem steków z LM CH czy BBB tylko z Angusa

LM CH czy BBB to są typowe miesniaki przemysłowe cos jak swinie z danii .... przemysłówka

Ile w Polsce zjada się wołowiny na steki będzie 3 % ogólnej produkcji w Polsce , wszystko na eksport leci , tylko żeby Czechy nam tego eksportu nie skończyli , bo do Brukseli poszło zawiadomienie , Bruksela nam nie przychylna jest .

Opublikowano
1 godzinę temu, gadzet napisał:

Czyli zadowolony jesteś a czemu z nim nie chandlujesz dalej?

Bo nich znajomy weterynarz polecił mi, noga złamana to nie było na co czekać i szukać a odstawiam innemu klientowi już od kilku ładnych lat i niebarzekam na niego

Opublikowano
26 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Tak sobie tłumacz i przestan ogldac YouTuba bo w głowce wogole Ci sie przekreci.

no tych twoich wiesniackich produkcji to na pewno nie bede oglądał bo tam nic nowego nie zobacze :D

Opublikowano
galan99 napisał:

32 minuty temu, ozzborn napisał:

słabo sie widocznie orientujesz ... ja w żadnej porządnej restauracji nie widziałem steków z LM CH czy BBB tylko z Angusa

LM CH czy BBB to są typowe miesniaki przemysłowe cos jak swinie z danii .... przemysłówka

Ile w Polsce zjada się wołowiny na steki będzie 3 % ogólnej produkcji w Polsce , wszystko na eksport leci , tylko żeby Czechy nam tego eksportu nie skończyli , bo do Brukseli poszło zawiadomienie , Bruksela nam nie przychylna jest .

Akurat mięso stekowe to importujemy bo skąd niby wziąć angusa i hereforda jak każdy LM albo krzyżówki z tym trzyma. Zobacz cenę mięsa w sklepach internetowych z angusa i takie same cięcie z limousine. Albo w knajpie ile kosztuje stek z byle czego a ile angus.

Opublikowano
Przed chwilą, JarekBazydlo napisał:

Ahahaha... mam co pokazac przynajmniej a nie gre:) hahaha... miastowy sie odezwał hahaha...

wiesniactwo to stan umysłu a nie miejsce zamieszkania

Opublikowano

stałes sie posmiewiskiem na tym forum przez swoje podejscie do życia i innych ludzi, nie widzisz tego ?

Opublikowano
33 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Dziwne ze służewca facet przyjezdzał dla koni brał owies czyszczony i nie miał żadnej podkowy

Bo to parobek był a nie hodowca a oni nie mogą mieć podkowy na samochodzie  ,mogą ja co najwyżej podawać kowalowi 

Takie przepisy tam mają 

• Haha 1