Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zeszłym tygodniu zadzwoniłem do gościa co sprzedaje wołowinę z własnych byków Zapytałem go jak on to robi Wołowinka rozebrana na częsci super popakowana próżniowo A on na to że wiezie szt do ubojni 100km tam ubijają pakują metkują I zabiera gotowe do handlu Taka usługa kosztuje go 600 zł + koszty transportu  

  • Like 2
Opublikowano

Muszę z jednego spróbować tak ukatrupić i sprzedać.gastronomi w koło nie brakuje.z resztą sami namawiali żeby tak zrobić bo chcą wołowiny z pewnego źródła

Opublikowano

W lutym będzie nabór wniosków na przetwórstwo ,również w ramach detalicznego handu rolniczego to można by kupić pare sprzętów np.chłodnie ,dojrzewanie przygotować budynek itp 

1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Tylko co z elementami mało chodliwymi w handlu?

Zjada rodzinka i czworonogi

Opublikowano
14 minut temu, koper88 napisał:

W sklepie przyzakladowym przy ubojni koło stoczka lukowskiego antrykot po 26 zł. 40 zł to zdecydowanie za bogato ale jeśli jest klient to tylko gratulować.

Z czego ten antrykot? Z hfa bo.nie z lm napewno 

Opublikowano

Są różne kawalki, bardziej i mniej tłuste, jaśniejsze i ciemniejsze. Jesli ktoś ma trochę wiedzy na temat wołowiny to na pewno odróżni lepsze mieso od gorszego. I jaka jest gwarancja pochodzenia tego antrykotu za 60 zł?

Opublikowano

W lato na grillu smazylismy antrykot z biedry i równocześnie antrykot z ww sklepu. Ten z ubojni był bardziej soczysty i miękki w porównaniu do marketowego. W sumie nie mam pojęcia czy był z LM czy z Hf czy z lezaka ale na pewno był dużo lepszy od tego z biedronki. Tyle mogę powiedzieć jako konsument.

Opublikowano

Z resztą.wołowinę to i trzeba umieć przyrządzić.jak się nie umie to i z lm gówno wyjdzie nie stejk

Opublikowano (edytowane)

Futura XXI to Herefordy

bobienko nie stejk tylko poprostu stek albo po amerykansku steak i jak juz steak to tylko angus/hereford, w krajach gdzie jada sie steaki na codzien lm-a nie zobaczysz

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

ma ktoś takie rozwiązanie?😆

Cejrowski też raz i tym.mówił jak o texsasie program robił

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

    • Przez lukasz2347
      Czy wie ktoś gdzie na necie można znaleźć arkusze z tej olimpiady z odpowiedziami????
    • Gość Profil usunięty
      Przez Gość Profil usunięty
      Witam wszystkie Panie i Panów będących w związkach małżeńskich i nie tylko, w końcu nikt nam tu nie będzie wytykał co robimy w tematach dla Panien i Kawalerów, tu możemy swobodnie pisać o wszystkim i o niczym. Zachęcam do pisania.
    • Przez KarolinaNowicka
      Centralne Targi Rolnicze 2017 + IV Forum Sektora Wołowiny
      Kto się wybiera??? 

      Podobno są dofinansowania do autokarów, ktoś coś wie?
      Pozdrawiam!
    • Przez danielhaker
      W związku z prośbą użytkowników założyłem ten temat. Tu możemy rozmawiać o wszystkim i o niczym, aby nie zaśmiecać tematu "ceny mleka"
       
    • Przez ciszu
      Witam serdecznie,
       
      Zwracam się do Was z prośbą, ze względu na wysoką rozbieżność i dezinformacje co do śladu wodnego dla wyprodukowania kg mięsa wołowego. 
      Proszę Was o potwierdzenie  czy prawdą jest, aby wytworzyć kg wołowiny należy zużyć w całym procesie produkcyjnym aż 21 829 razem (szara, niebieska, zielona)?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v