danielhaker

Rozmowy producentów wołowiny

Polecane posty

rolnik115    71

Ostatnio gdzieś widziałem artykuł i było mięso wołowe a nawet 1% wołowiny w nim nie bylo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
donweter1989    479

@debrzyna a co ich to obchodzi. Jest mundry człek w garniturze za biurkiem i on twierdzi, że tak ma być. I ni chu chu nie obchodzi go nasze zdanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

debrzyna    176

W zeszłym tygodniu zadzwoniłem do gościa co sprzedaje wołowinę z własnych byków Zapytałem go jak on to robi Wołowinka rozebrana na częsci super popakowana próżniowo A on na to że wiezie szt do ubojni 100km tam ubijają pakują metkują I zabiera gotowe do handlu Taka usługa kosztuje go 600 zł + koszty transportu  

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
donweter1989    479
Napisano (edytowany)

A potem jak to sprzedaje? Internet, czy ma jakiś sklep?

Edytowano przez donweter1989

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bobienko    945

Muszę z jednego spróbować tak ukatrupić i sprzedać.gastronomi w koło nie brakuje.z resztą sami namawiali żeby tak zrobić bo chcą wołowiny z pewnego źródła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
debrzyna    176

W lutym będzie nabór wniosków na przetwórstwo ,również w ramach detalicznego handu rolniczego to można by kupić pare sprzętów np.chłodnie ,dojrzewanie przygotować budynek itp 

1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Tylko co z elementami mało chodliwymi w handlu?

Zjada rodzinka i czworonogi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bobienko    945
14 minut temu, koper88 napisał:

W sklepie przyzakladowym przy ubojni koło stoczka lukowskiego antrykot po 26 zł. 40 zł to zdecydowanie za bogato ale jeśli jest klient to tylko gratulować.

Z czego ten antrykot? Z hfa bo.nie z lm napewno 

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
koper88    42

Są różne kawalki, bardziej i mniej tłuste, jaśniejsze i ciemniejsze. Jesli ktoś ma trochę wiedzy na temat wołowiny to na pewno odróżni lepsze mieso od gorszego. I jaka jest gwarancja pochodzenia tego antrykotu za 60 zł?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
koper88    42

W lato na grillu smazylismy antrykot z biedry i równocześnie antrykot z ww sklepu. Ten z ubojni był bardziej soczysty i miękki w porównaniu do marketowego. W sumie nie mam pojęcia czy był z LM czy z Hf czy z lezaka ale na pewno był dużo lepszy od tego z biedronki. Tyle mogę powiedzieć jako konsument.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bobienko    945

Z resztą.wołowinę to i trzeba umieć przyrządzić.jak się nie umie to i z lm gówno wyjdzie nie stejk

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ozzborn   
Gość ozzborn
Napisano (edytowany)

Futura XXI to Herefordy

bobienko nie stejk tylko poprostu stek albo po amerykansku steak i jak juz steak to tylko angus/hereford, w krajach gdzie jada sie steaki na codzien lm-a nie zobaczysz

Edytowano przez ozzborn

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ozzborn   
Gość ozzborn

żeś narobił apetytu aby ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bobienko    945

ma ktoś takie rozwiązanie?😆

Cejrowski też raz i tym.mówił jak o texsasie program robił

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cantstop    43

znając moje szczęście to u mnie któraś złamałaby noge na tym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez lukasz2347
      Czy wie ktoś gdzie na necie można znaleźć arkusze z tej olimpiady z odpowiedziami????
    • Gość Profil usunięty
      Przez Gość Profil usunięty
      Witam wszystkie Panie i Panów będących w związkach małżeńskich i nie tylko, w końcu nikt nam tu nie będzie wytykał co robimy w tematach dla Panien i Kawalerów, tu możemy swobodnie pisać o wszystkim i o niczym. Zachęcam do pisania.
    • Przez KarolinaNowicka
      Centralne Targi Rolnicze 2017 + IV Forum Sektora Wołowiny
      Kto się wybiera??? 

      Podobno są dofinansowania do autokarów, ktoś coś wie?
      Pozdrawiam!
    • Przez danielhaker
      W związku z prośbą użytkowników założyłem ten temat. Tu możemy rozmawiać o wszystkim i o niczym, aby nie zaśmiecać tematu "ceny mleka"
       
    • Przez ciszu
      Witam serdecznie,
       
      Zwracam się do Was z prośbą, ze względu na wysoką rozbieżność i dezinformacje co do śladu wodnego dla wyprodukowania kg mięsa wołowego. 
      Proszę Was o potwierdzenie  czy prawdą jest, aby wytworzyć kg wołowiny należy zużyć w całym procesie produkcyjnym aż 21 829 razem (szara, niebieska, zielona)?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.