Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ciekawa nasypiesz na nia spokojnie 6t ,wszystko zalezy od stanu  ,na zdjeciach wygląda dobrze  ,

pytanie jak  wygadają zwroty  jakie maja luzy  ,przy dużych będzie wozić na boki ,i stan opon bo 12/16 kosztuje min 700zł

Opublikowano (edytowane)

Głównie do wożenia bel.  Od czasu do czasu żwir.

A jak z podczepianiem do ciągnika ? Idzie ruszyć tym dyszlem ?

Edytowane przez pacio
Opublikowano

Według mnie to jeśli chcesz ją rejestrowac i przegląd robić to daj se spokój Wieczna walka z luzami i wieczna wymiana albo regeneracja końcówek i supportu dyszla Jeśli tylko po polu to bierz śmiało

Opublikowano

Czy ja wiem, raz porządnie skasować wszystkie luzy, i będzie na całe życie. Szwagrowi rozrzutnik dwuosiowy po całej drodze latał, strach było się z nim mijać bo mógł rozrzutnik ci przed maskę wyskoczyć, dołożył 500zl, i teraz rozrzutnik jeździ za ciągnikiem jak po sznurku

Opublikowano

Rozwiązanie jak w polskim dwuosiowym rozrzutniku. Poza tym że ją prowadza jak ma luzy, to jeszcze resory cierpią- bo ciągniesz za oś. Plus taki, że jej nie przewrócisz/pogniesz przy skręcaniu na krzywym podłożu gdy nierówno załadowana, bo koło zawsze mniej więcej jest w tym samym miejscu, przez co jest bardziej stabilna

Opublikowano
Ja mam rozrzutnik tytan na takiej osi. Idzie prosto, ale strasznie ciężko się cofa
Opublikowano

Mój rozrzutnik podobnie się zachowywał na szosie , po skasowaniu luzów na sworzniu dyszla i ustawieniu zbieżności jedzie prościutko . Ta przyczepa wygląda bardzo podobnie do przyczepy gomsielmasz  pse-f 12.5 b . Koła i rama są takie same tylko  skręt jest inny .

Opublikowano
16 godzin temu, andrzej78 napisał:

Z tym rozwiązaniem skrętu , to lipa , przy wiekszej predkosci-ponad 20 km/h strasznie nosi przyczepę na boki.Znajomy ma podobną polską .

Ci co mieli takie przyczepy u nas to właśnie też na to narzekali że ją nosi po drodze.
Ja bym szukał takiej ale z obrotnicą bo to mocne przyczepki.

Opublikowano

kolego niech sobie piszą co chcą w promieniu 2 km odemnie jest z 4  takie przyczepy tylko że na obrotnicy ale rama taka sama i każda ma na środku rame wygiętą absolutnie każda tam jest tylko zimnogięty ceownik -na tym zdj z ogłoszenia też jak ktoś sie przypatrzy widać przegiętą rame na środku 

Opublikowano (edytowane)

kolego rama jej ,to ceownik 160/60/6   i nie gnie sie przy  rozsądnym kiprowaniu do tyłu

piszesz ze sa 4 szt   ale nie ruskie ,bo one nie występowały na obrotnicy

Edytowane przez Tomasz78