Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, piotrbm_211320 napisał:

ciśnienie od filtra są 2 krople z kreseczkami przez środek

dzieki za pomoc u mnie wkolo trybik w srodku 1 kropla czy to malo oleju ona jest pod kontrolka od ladowania

Opublikowano
5 godzin temu, fabio napisał:

dzieki za pomoc u mnie wkolo trybik w srodku 1 kropla czy to malo oleju ona jest pod kontrolka od ladowania

chodzi mi o ta kontrolke co ona znaczy

A__A820-1.jpg

Opublikowano
45 minut temu, piotrbm_211320 napisał:

ciśnienie na skrzyni biegów

gdzie szukac najpierw zmiezyc cisnienie powinnobyc 200bar wkrecic w  magistrale za aku gdzie elektro zawory moze byc elektrozawor

Opublikowano

ma być 18 bar bo to skrzynia biegów odkręć czujnik i wkręć go tam i jak nie będzie 18 bar na każdym półbiegu wraz z rewersem załączonym to trzeba to dobrze przejrzeć / naprawić

kaseta z prawej strony z zaworami tam jest czujnik wkręcony taki z kablem

Opublikowano
Dnia 30.11.2020 o 16:38, piotrbm_211320 napisał:

ma być 18 bar bo to skrzynia biegów odkręć czujnik i wkręć go tam i jak nie będzie 18 bar na każdym półbiegu wraz z rewersem załączonym to trzeba to dobrze przejrzeć / naprawić

kaseta z prawej strony z zaworami tam jest czujnik wkręcony taki z kablem

elektryk porobil mi swiatla bo nie bylo i teraz jak chodzi zapalony to pika w desce rozdzielczejkontrolka zgasla od skrzyni tylko piszczy co moze byc

Opublikowano
Dnia 2.12.2020 o 07:53, piotrbm_211320 napisał:

trzeba raz a porządnie zając się ciągnikiem i ponaprawiać wszelkie usterki

mam pytanie jak odpale zimny po dniu postoju to jakby palil nie na wszystkie wtryski po chwili chodzi rowno jajk niepali na wszystkie wtryski to dymi na bialo zas jest dobrze co jest nie tak jak cieply to jest ok pali od strzala jak zimny i cieply

Opublikowano
Dnia 8.12.2020 o 08:12, piotrbm_211320 napisał:

świece żarowe i jest zimno to może tak być jak jest ciepło i też tak odpala nie na wszystkie to temat jest dłuższy i bez sprawdzenia kompresji i układu zasilającego nie da się wywróżyć

co oznacz blad e5 miga na malym wyswietlaczu

Opublikowano
5 godzin temu, piotrbm_211320 napisał:

błąd jednego z czujników obrotów

bedzie uszkodzony ktorego najpierw sprawdzic

5 godzin temu, piotrbm_211320 napisał:

szukam ten wyswietlacz w slopku gdzie go dostac bo wyswietla tylko h jak przelacze polbieg to gasnie h i n iema nic troche widac j

Opublikowano
22 godziny temu, fabio napisał:

bedzie uszkodzony ktorego najpierw sprawdzic

szukam ten wyswietlacz w slopku gdzie go dostac bo wyswietla tylko h jak przelacze polbieg to gasnie h i n iema nic troche widac j

mam pytanie jak dymi na bialo to uszczelka lub glowica plyn sie przedostaje do komory spalania jak zapale zimny dymi na bialo

Opublikowano

dymienie na biało nie zawsze oznacza przeciek płynu do komór spalania

problem może tkwić we wtryskach, nieszczelności na zaworach...

zacznij pod pomiaru kompresji i sprawdzenia wtryskiwaczy

wiele ciągników chodzonych powietrzem też na zimny dymią na biało :)

Opublikowano
Dnia 14.12.2020 o 13:59, piotrbm_211320 napisał:

i jeszcze nie swieci na wyswietlaczu ten trybik co on oznacza

Opublikowano
Dnia 17.12.2020 o 09:00, piotrbm_211320 napisał:

brak ciśnienia na skrzyni biegów

skoro masz tyle usterek to albo masz zajechaną skrzynie albo masz raczej problem elektryczny

przejrzyj dokładnie elektrykę

cos z elekryka bo kilka kontrolek mi lekaswieci naj prosciej wymontowac ten komputer co jest z tylu na dole w kabinie i go zawiesc do elektronika co sie zna czy co

Opublikowano
Dnia 18.12.2020 o 19:18, fabio napisał:

cos z elekryka bo kilka kontrolek mi lekaswieci naj prosciej wymontowac ten komputer co jest z tylu na dole w kabinie i go zawiesc do elektronika co sie zna czy co

skoro masz tyle usterek to albo masz zajechaną skrzynie albo masz raczej problem elektryczny

powiedz ile ja mam polowek  6 biegow glownych 1 dzwignia i jeszcze jedno czy w tej dzwigni niema przelaczania na zolw zajac jak w m ferguson

Opublikowano

zdjalem ta kape z elektrozaworow i wylal sie olej ok 100ml widze ze leci z tego kwadratowego otworu olok dolnego elektrozaworu czy ten otwur zaslepic czy jest nieszczelnosc dorac mi sam narazie grzebie

Opublikowano
1 godzinę temu, piotrbm_211320 napisał:

komputera się nie czepiaj!

problemy zazwyczaj są w kablach kostkach i na zasilaniu 

masz 6 biegów i 4 półbiegi

pod tą osłoną jest olej i ma tam być

jest mozliwosc zebys mi go przejzal moze byc na wet blizej wiosny

Opublikowano
6 godzin temu, piotrbm_211320 napisał:

jak rozlacze czujnik cisnienia skrzyni nie swieci a jak zlacze swieci jak go sprawdzic czy dobry jest

Opublikowano
9 godzin temu, piotrbm_211320 napisał:

na h jedzie na innych ruszy i rozlacz czy to elektrozawor