Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też mi gla być taka sytuacja jak kolega wyżej napisał. Zwiększyła tobie powierzchnia powyżej 25 ha i masz mniejszą kasę. Mogła też dojść delimitacja onw.

Opublikowano
18 godzin temu, robert55555 napisał:

Jeden wniosek 11 decyzji to i tak złagodziło brak 1000 z onw. Wiem 11 razy wkleiles to samo.zdarza się.  Mniejsza kasa może przez delimitacji onw.

Nic nie wklejałem 11 razy, aplikacja agrofoto jest zbugowana i jak dodajesz posta komentując nie wchodząc do tematu dubluje dany tekst kilkanaście razy przynajmniej u mnie (Xiaomi Redmi 5 Plus) . Ale pewnie nawet nie wiesz co to jest aplikacja agrofoto wiec temat zamykamy Panie mądry.

18 godzin temu, aderus napisał:

cale onw masz

tylko za 25 ha,  potem polowe

18 godzin temu, robert55555 napisał:

Też mi gla być taka sytuacja jak kolega wyżej napisał. Zwiększyła tobie powierzchnia powyżej 25 ha i masz mniejszą kasę. Mogła też dojść delimitacja onw.

Co do onw nie do końca zawsze miałem 1000 zł więcej od 5 może i więcej lat na tym samym areale (22 ha :) ), więc albo ucieli onw u nas albo jeszcze coś dopłacą.

Opublikowano (edytowane)

Nie należy się denerwować. Nie wyczules żartu. To w tej chwili najmniej ważne.  Ważniejsze jest kwota za 2019r z ONW.  Jesli masz taka sama powierzchnię przyznana do dopłat w 2019 i taka sama powierzchnię dostałeś przyznana w 2018 roku. To pewne strefy ONW jak masz w gospodarstwie DJP =>O.5 do kwota jest powiedzmy o połowę mniejsza w 2019 w stosunku do 2018. 

Poniżej masz linka odnośnie płatności onw w 2019 i 2020.

Jeśli urazilem to przepraszam.

Oto link:

https://www.arimr.gov.pl/pomoc-unijna/prow-2014-2020/dzialanie-13-platnosci-dla-obszarow-z-ograniczeniami-naturalnymi-lub-innymi-szczegolnymi-ograniczeniami-tzw-platnosc-onw-podstawowe-informacje/platnosci-onw-2019.html

Edytowane przez robert55555
Opublikowano

Decyzja 14.02 lubelskie, płatności brak. Wiem że mają czas do końca czerwca ale zawsze od decyzji max do miesiąca wypłacali. 

Czy to normalne? Jest ktoś na forum z taką samą sytuacją?

Opublikowano

ja tak samo decyzja na poczatku lutego... kasy brak i dodatkowo nie dostałem jeszcze decyzji o ONW i Rolnosrodowiskowej... przyszła tylko Dopłaty bezposrednie

żeby tylko nie wyszło ze z okazji Koronawirusa i trudnej sytuacji nie wypłaca

Opublikowano

Darek, znajomy miał kontrolę i też nic jeszcze nie dostał. 

U mnie na mamuśkę (10 ha)  decyzja pewnie w lutym była. W listopadzie 2 przelewy i teraz w marcu 2 przelewy. Jak przeliczałem to już chyba wszystko. 

Opublikowano

Decyzja 04.02.2020 onw jakoś 04.03.2020. Wczoraj dzwonię do agencji w tej sprawie. Mówię, że decyzja 2 miesiące U mnie A kasy brak tylko ONW przyszło. Odpowiedź, że mają czas do końca czerwca. Koniec rozmowy. Patrzę wieczorem na stan konta A tam przelew z ARiMR.  Może  przypadek albo telefon coś pomógł. Także dla mnie temat dopłat na ten rok zakończony.

Opublikowano

@gabrysiek w tamtym roku miałem kontrolę foto + efa i gdzieś w tą porę była kasa tylko zaliczki wtedy było 5% ostatniego listopada.

4 godziny temu, Elvis1090 napisał:

ja tak samo decyzja na poczatku lutego... kasy brak i dodatkowo nie dostałem jeszcze decyzji o ONW i Rolnosrodowiskowej... przyszła tylko Dopłaty bezposrednie

żeby tylko nie wyszło ze z okazji Koronawirusa i trudnej sytuacji nie wypłaca

Też dostałem decyzję tylko na bezpośrednie i dopytywałem się to rolnośrodowiskowej i onw nie dostanę

Opublikowano

Kasa to będzie. Kwestia czy wpłynie w kwietniu, maju czy  czerwcu.

Opublikowano

decyzja z 4.03, a kasa cała z decyzji jednym przelewem 27.03. - muszę zainstalować sms przy przychodzącym przelewie na konto... 60 ha warm-maz.

zostały jeszcze rs i eko

Opublikowano
Decyzja 27.02 kasy nie widać a więc wcale tej miesiąc nie jest prawdziwym terminem na wypłatę , czekamy .
Decyzja 27.02 kasy nie widać a więc wcale tej miesiąc nie jest prawdziwym terminem na wypłatę , czekamy .
Opublikowano

Nigdzie nie jest zapisane że po miesiącu jest kasa. Miałem tak że przelali kasę 3 miesiące po wydaniu decyzji ale też i tak że na 4 dzień była kasa. 

Opublikowano

Uśredniona została data przelewu od decyzji. W życiu jednak bywa różnie. Do końca czerwca kasę będzie miało 99.8%. wiadomo że lepiej mieć ją wcześniej i niech czeka na koncie u rolnika na wydanie niż czekać i denerwować kiedy przeleją na konto.

Opublikowano
22 minuty temu, xzibit0000 napisał:

Ale dużo co czytam i rozmawiam że znajomymi to tak płacą średnio co 3-4 tygodnie od decyzji.

U mnie już minęło 4 i ni HUHU .