Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@cantstop widzę że źle mi życzysz. 😭😭😭😭😭.  Zostało mi zamknąć się w sobie,😢.

Opublikowano

Dziś byłem w agencji, w innej sprawie ale zapytałem sie kierownika jak wygląda sprawa zaliczek bo ja jeszcze nie dostałem a znam pare osób które dostały z mojej okolicy powiedział że jeszcze jest czas i jak na razie ok. połowa zaliczek została wypłacona. 

Opublikowano

No to tempo mają słabe. Połowa zaliczek wypłacona a minął juz miesiąc od kiedy płacą. Wierzycie że drugą połowę wypłacą w 2 tygodnie?? Bo ja nie.

Wydaje mi sie że w listopadzie to w ogóle mało wypłacają bo nie ma na stronie nawet aktualizacji co do stanu wypłat., w okolicy tez nikt nie dostał

• Like 1
Opublikowano

Ale przecież koniec listopada to nie jest ostateczny termin. dalej będą wypłacać, tylko to już nie będzie się nazywała zaliczka, a dopłaty bezpośrednie. ostateczny termin to koniec czerwca.

Opublikowano

Ardanowski przed wyborami rugał urzędników za opieszałość  a po wyborach jak nie było zaliczki tak nima

Dnia 14.11.2019 o 15:30, Zdzinio napisał:

Kukurydzę możesz siać w monokulturze u mnie jeden sieje już około 35 lat tylko kukurydzę  tylko się zastanawiam jakie on dopłaty dostaje bo ma ponad 100 ha

zabierają część zazielenienia

Opublikowano (edytowane)

Mam problem, klikałem sobie w aplikacji e-wniosek żeby PDFa wygenerować i nie wiem jak to się stało przez przypadek wycofałem wniosek. Nie wiem czy źle zrozumiałem czy co. Po chwili dodałem go na nowo. Jak to odkręcić? Będę dzwonił do BP w poniedziałek. Miał ktoś podobny przypadek?

Edytowane przez marluk
  • Haha 1
Opublikowano

Ja musiałem wycofać 2 krowy na 2 dni przed upływem wymogu 30dni trzymania bydła. Mądra inaczej w biurze kazała wycofać wniosek, zamienić te 2 krowy i złożyć na nowo. Tak też zrobiłem i przyjęło mi jako aktualizację wniosku. Potem wydrukowałem tylko potwierdzenie złożenia wniosku. Zaliczkę dostałem i kontroli nie było.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Thomas2135 napisał:

Ja musiałem wycofać 2 krowy na 2 dni przed upływem wymogu 30dni trzymania bydła. Mądra inaczej w biurze kazała wycofać wniosek, zamienić te 2 krowy i złożyć na nowo. Tak też zrobiłem i przyjęło mi jako aktualizację wniosku. Potem wydrukowałem tylko potwierdzenie złożenia wniosku. Zaliczkę dostałem i kontroli nie było.

Ale kiedy to robiłeś? Teraz jakoś? Wycofywałeś cały wniosek?

Edytowane przez marluk
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Thomas2135 napisał:

Mogłeś wycofać dwie sztuki z płatności a nie cały wniosek. To po pierwsze.  Po drugie to miałeś czas, tam termin był jeszcze na złożenie wniosku. Kolega @marluk ma inną sytuację.  Wypełniam wnioski i zawsze robię tak, wysyłam wniosek do bp, zapisuje wniosek i potwierdzenie na pulpicie, jak trzeba wysyłam osobie na emaila lub/i drukuje i daje do ręki. Nawet osobie której robię wniosek proszę o zmianę hasła po wysłaniu wniosku, jak znam hasło. 

52 minuty temu, marluk napisał:

Ten wniosek co złożyłem chwilę po skasowaniu jest taki sam jak ten co wycofałem więc z tym nie ma problemu.

Kolego to nie chodzi że jest taki sam. Chodzi o to że jak jest termin na składanie to w terminie się sklada wnioski. Jak jest zima i idziesz do lasu zbierać jagody i grzyby? 

Tłumaczysz tak jak sp Andrzej lepper twierdził że prostytutki nie da się zgwałcić.

Mam taką prośbę do użytkownika/użytkowników który/którzy pisał/pisali do mnie w takim samym przypadku jaki ma w tej chwili kolega @marluk, napisz jeśli chcesz do kolegi @marluk i wyjasni jemu jak skończyła się twoja historia z wycofaniem wniosku. Nie nie podałem koledze @marluk twoich danych. 

Edytowane przez robert55555
Opublikowano
13 minut temu, robert55555 napisał:

Mogłeś wycofać dwie sztuki z płatności a nie cały wniosek.

Tak chciałem zrobić na początku. Niezauważyłem tylko takiego okienka pod spodem do zaznaczenia. Tam była jakaś zgoda na coś. Nie zaznaczyłem i nie mogłem wprowadzić zmian. Poszedłem do biura zapytać jak podmienić sztuki to mi babsko kazało wniosek wycofać, poprawić błędy i złożyć ja nowo. Nawet soba z odr co robiła mni wniosek nie powiedziała, że wystarczy podmienić. Pomagała przez telefon zrobić poprawki. Takie to miałem "profesjonalne" doradztwo. Ja szczęście była to chyba połowa lipca i zaliczka jest.

Opublikowano

Czyli miałeś taka samą sytuację jak kolega marluk, tego nie wiedziałem. Jak dla mnie powinni wznowić stary wniosek a nie nowy wniosek złożony po terminie. Urząd zawsze może wznowić sprawę. Myślę że im było by łatwiej ale widzę że woleli nowy wniosek. KPA swoje a urząd swoje. Najważniejsze że masz dopłaty i to się liczy. Kolego a dostałeś decyzję z tego starego wniosku czy nie dostałeś? Pytam z ciekawości.

Opublikowano

Thomas wycofał wniosek tuz przed końcem przedłużonego o 2 tygodnie terminu przyjmowania wniosków i ma wszystko oki. To że pokazało mu aktualizacje, a nie nowy wniosek nie ma znaczenia, bo tak ma być. Nie ma nawet czegoś takiego przy potwierdzeniu jak nowy wniosek. Liczy się liczba między kolejnymi. Jeśli jest kolejna np.1, 2 to aktualizacja, jeśli z przerwą np1,3 to nowy wniosek. Przesrałeś Jasiu...

Nie znam się, ale czy we wnioskach można jeszcze po terminie coś robić? Wydaje mi się, że są zablokowane i można je tylko przeglądać. I wycofując wniosek trzeba chyba więcej razy kliknąć niż raz, więc jaki przypadek?

Opublikowano
4 minuty temu, unomomento napisał:

Thomas wycofał wniosek tuz przed końcem przedłużonego o 2 tygodnie terminu przyjmowania wniosków i ma wszystko oki. To że pokazało mu aktualizacje, a nie nowy wniosek nie ma znaczenia, bo tak ma być. Nie ma nawet czegoś takiego przy potwierdzeniu jak nowy wniosek. Liczy się liczba między kolejnymi. Jeśli jest kolejna np.1, 2 to aktualizacja, jeśli z przerwą np1,3 to nowy wniosek. Przesrałeś Jasiu...

Nie znam się, ale czy we wnioskach można jeszcze po terminie coś robić? Wydaje mi się, że są zablokowane i można je tylko przeglądać. I wycofując wniosek trzeba chyba więcej razy kliknąć niż raz, więc jaki przypadek?

Właśnie nie trzeba wcale więcej klikać. I nic nie jest zablokowane. Można składać wycofywać itp.

Opublikowano

Kolego w lipcu to już było po terminie. Sprawdz najpierw a potem pisz. To co piszesz o 1,2 i 3 i jak jest 1 i 3 to 2 oznacza wycofanie całego wniosku. Tu masz rację.

Opublikowano
3 minuty temu, robert55555 napisał:

Kolego w lipcu to już było po terminie. Sprawdz najpierw a potem pisz. To co piszesz o 1,2 i 3 i jak jest 1 i 3 to 2 oznacza wycofanie całego wniosku. Tu masz rację.

Ja mam 1 2 3 wniosek a 4 wycofanie pomimo że 3 miało miejsce w czasie po 4.

Opublikowano

Miałeś wersję robocza zapisana i masz przestawienie cyferek.. a tak przy okazji dlaczego aż tyle zmian zlozonych,🤔🤔🤔🤔🤔

@marluk jak kliknąłeś wycofaj wniosek to kliknoles na 1 czy 2? 

Jak kliknoles wycofaj pojawił komunikat czy na pewno chcesz wycofać cały wniosek i trzeba potwierdzić komunikat że się chce wycofać? Czy od razu wycofuje bez dodatkowego komunikatu?

Opublikowano
20 minut temu, robert55555 napisał:

Miałeś wersję robocza zapisana i masz przestawienie cyferek.. a tak przy okazji dlaczego aż tyle zmian zlozonych,🤔🤔🤔🤔🤔

@marluk jak kliknąłeś wycofaj wniosek to kliknoles na 1 czy 2? 

Jak kliknoles wycofaj pojawił komunikat czy na pewno chcesz wycofać cały wniosek i trzeba potwierdzić komunikat że się chce wycofać? Czy od razu wycofuje bez dodatkowego komunikatu?

Na 2. Chyba :) Z screen który Ci wysłałem wynika że 2.