Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam problem kupiłem ładowacz stoll f51 na sterowaniu elektrycznym i brakuje mi przycisku uruchamiającego joystick, wygląda on tak 20190107_094753.thumb.jpg.b3fa814d87b6cd0c66b0192060402226.jpgw serwisie coś nie wiedzą o co chodzi A ja nie wiem gdzie go dostać jakie są jego specyfikację mam tylko te 2 zdj. Bez niego nic nie zrobię. 20190107_094809.thumb.jpg.394bf82d47c26e55c0e1c47540ad67b4.jpgreceived_327725958083142.png.19224fdb8ef021b35ed53ba9017fd3d3.pngJeśli ktoś ma coś takiego w swoim ciągniku jeśli mogę prosić niech wyśle zdj. received_972192879640663.thumb.jpeg.c11a55ce6754d2187e1b4c4836e1aadb.jpeg

Edytowane przez farmer15555
Błędy językowe, brak spójności zdań
Opublikowano

Dzwoniłem do stolla i przycisk kosztuje ok. 400zł. 

23 minuty temu, Finlan napisał:

Kostkę odepnij, wyciągnij, wyczyść go i wrzuć zdjęcie tego schematu na obudowie

Chodzi o to, że ten przycisk został w ciągniku z którego ładowacz został zdjęty. Jak bym miał go przy sobie to pół biedy.

Opublikowano
Kurde, a nie wiesz ile tam pinów było? Bo jeśli to zwykły przycisk który tylko zamyka obwód by joy działał to da się to obejść poprzez wstawienie zwykłego włącznika
Opublikowano

W tym włączniku są: 3 rezystory , dioda świecąca , przycisk chwilowy zwierający dwa przewody . Ma on 3 wyjścia . Mogę wstawić schemat połączeń wewnętrznych , ale niewiem jak .

Opublikowano

Opisze to słowami . Wejście nr1 jest połączone z 3 rezystorami : Rezystor nr 1 o wartości 160 ohm połączony jest szeregowo z włącznikiem chwilowym , włącznik z drugiej strony połączony jest do wyjścia nr 2 . Rezystor nr 2 (510 ohm) połączony jest też do wyjścia nr 2 . Rezystor nr 3 ( rezystor ograniczający prąd płynący przez diodę świecącą i jego wartość zależy od napięcia zasilania ) połączony jest szeregowo z katodą diody św. , anoda diody św. tworzy wyjście nr 3

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Mati1111
      87 koni przy masie 3000 kg bez obciążenia
      Czy on nie jest za lekki do tej mocy?
      jak się będzie sprawował ze stollem F 8 HDPM?
    • Przez sylwek90
      Witam posiadam zgrabiarke stoll 465 na jesieni podczas pracy urwało mi się jedne ramię prowadzące. Co mogło być przyczyną że pękło? i moje pytanie odnośnie wymiany na nowe czy można wyjąć stare i wsadzić nowe bez rozbierania jej całej?
    • Przez Jankes1012
      Zakupiłem używany ładowacz quicke q45 zamontowaliśmy konsole do ciągnika chcemy podczepieać, a tu problem. Po podłaczeniu węży okazuje się,  że główne siłowniki działają na tzw, krzyż jeden działa w jedną a drugi w drugą, po ponownym podłaczeniu jeden siłownik się schodzi do połowy a gdy przestanę dawać ciśnienie wysuwa się na maxa spowrotem.Euro ramka działa prawidłowo . Rozdzielacz od tura ma popsutą jedno wyjscie cały czas daje tam ciśnienie.Próbowaliśmy te siłowniki na jednej parze przy rozdzielaczu tej sprawnej poprzez rozłączanie węży dzieje się to samo. Poratuje ktoś?
    • Przez staszek87
      Witam. Chciałbym zapytac czy ktos z forumowiczow kupil najnowszy ciagnik t6 produkcja grudzień 2017 z ladowaczem Stoll na joysticku w podlokietniku? Ciagnik przyjechal z Anglii z seryjna adaptacja do ladowacza po dolozeniu ramienia joystick nie dziala. Ciagnik stoi w serwisie na naprawie gwarancyjnej juz 3 tygodnie ale serwis nie wie jak to naprawic i Anglicy ponac tez. Jak ktos ma taki zestaw i wszystko dziala prosze dac znac. 
    • Przez kamilekw1221
      Witam. Mam do was pytanie. chciałbym zrobić sterowanie rewersem z joysticka ładowacza w moim Renault Ares 550rx ponieważ byłoby to dla mnie duże udogodnienie. i pytanie do Was, jak to zrobić i czy wgl się da. Rewers oczywiście jest elektrohydrauliczny. można puścić tylko wiązkę od joya do rewersu do włączników czy jakiś inny pomysł?
  • Dodaj nową pozycję...
v