Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie , czy ktoś może pokrywał dach plandeką np na stodole? Potrzebuje informacji czy to dobre rozwiązanie, i wytrzymałe. W internecie jest dużo hal namiotowych i ludzie sobie chwalą. Prosił bym o jakieś opinie😊😊

Opublikowano

I co 10 lat przekrywać ?.Wiatr,siła nacisku,waga śniegu,rozprężenie i naprężenie przez temperatury. Przy dużym wietrze siła działająca podciśnieniowo od spodu,spowoduje łopotanie.

Opublikowano

Dobra plandeka będzie mało tańsza od blachy , a i tak trwałość gorsza . Durny pomysł i tyle .

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Qba1
      Mam do zaoferowania nową przyczepę 14 ton firmy ZASŁAW. Bogate wyposażenie:
      D-737AA-14
      - plandeka + stelaż
      - zaczep automatyczny z szerokim kołnierzem
      - koła 385/65 R 22,5
      - koło zapasowe
      - wciągarka koła zapasowego
      - osie z homologacją do 40km/h
      - pneumatyka dwuobwodowa
      - skrzynka narzędziowa, klucze do kół

Cena katalogowa netto: 69 630.00 PLN

Nasza cena netto: 59 900.00 PLN

Po więcej informacji i zdjęcia proszę na priv lub: 500 401 523

• Przez KacperMaksalon
      Witam. Czy może ktoś mi powiedzieć gdzie moge zakupic plastikowy dach do belarusa 952.4 niestety moj sie połamał ze starciem z garażem. Chodzi o tą część ktora jest podnoszona przes siłowniki. przednia czesc z halogenami została cała za odpowiedzi bardzo dziekuje
    • Przez michalnh
      https://www.olx.pl/oferta/plandeka-plandeki-uwaga-promocja-solidne-CID757-IDiQFQJ.html

Plandeki polecam!
    • Przez matix0x
      Witam! Wie ktoś gdzie mógłbym kupić naklejki na dach kabiny takie jak na poniższych zdjęciach? Szukałem na aledrogo i innych sklepach internetowych i nigdzie nie mogłem ich znaleźć. Będę bardzo wdzięczy za pomoc bo właśnie remontuje zetorka i chcę pomalować dach na czerwono.

• Przez adamson330
      Czołem

Mam do remontu dach dwuspadowy (pod papę) na starym budynku gospodarczym. Wymiary budynku w podstawie ok. 9x26m. Obecnie używany jest on jako magazyn na zboże, garaż, kotłownia.
      Więźba dachowa jest jeszcze nawet nawet, niestety papa jest już cieniutka. Widać deski miejscami i zaczyna przeciekać.

1. Jak ratować ten dach rozsądnym kosztem?
      2. Czy jest sens kłaść nowe pokrycie na stare deski i papę? Może lepiej zwalić wszystko i położyć nową więźbie itd, ale to znowu koszta?
      3. Myślałem o papie termozgrzewalnej. Jakie koszty?
      4. Może blacha trapezowa? Koszty?
      5. Inne pokrycia?
      5. Co zrobić z tymi ogniomurkami od szczytów? Rozwalić i dobudować kawałki połaci dachu? A może tylko je pokryć? Woda leje się jednak po szczytach bez okapów na nich.
      6. Zakładać rynny? Jakie koszta?

Z góry dzięki za pomoc

• Dodaj nową pozycję...
v