Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja kosiłem sąsiadowi to mam zamiar brać 400/ha, bo skoro za rzepak brałem 350/ha zboże 330/ha to po 400 qq powinno być ok? tc 5.70+emmarol 5 rzędów 2 sezon,

Ja na razie  susze, schodzi mi się gdzieś 14godz/10t i 3m drewna, ale chyba sprzedam trochę, niby po 350zł/t mokrej 

Opublikowano
warchest napisał:

koszenie 350 zł godzina new holland tc 5070 i 5 rzedowa przystawka , w tym roku biora z godziny bo takie slabe kukurydze i temu bo za hektar za drogo by wychodzilo 

To jak ktoś wjedzie bydlakiem 400-500 KM to za ha weźmie niecałe 200 zł 😋. U mnie 340 zł/ha znajomy kosi Lexionem 480.

Opublikowano
Dnia 5.10.2019 o 18:22, Pajej napisał:

ja na wiosne miałem podpisać po 380 netto spóźniłem sie. miesiąc temu mogłem po 360 wydawało sie mało... teraz załuje

Dziwne że ja podpisałem 20 września po 375

Opublikowano (edytowane)

Ja wczoraj skosiłem kombajn new holland 350zł/hektar sprzedałem po 400 netto wilgotność 28% dopłata 20zł to wyszło 449zł/t Brutto, sypała średnio 9ton z hektara

Edytowane przez Damian24424
Opublikowano

BZK GROUP, skup na placu po dawnej cukrowni. Bardzo miły Pan, można porozmawiać, drugi skup mają w Strzebszeszynie. telefon 783225163.

Swoją fabrykę maja pod Wrocławiem czy gdzieś tam. Można im też dostarczyć do fabryki wtedy większa cena.

A do Wipaszu Zadąbrowie ktoś dzisiaj już dzwonił pytać o cenę?

Opublikowano
9 minut temu, BENNY82 napisał:

U mnie znajomy kosił to 34% wilgotnosc skosił kawałek i czeka. Ja też czekam łodyga najlepszy magazyn.

u nas grubo ponad 35% jada dzien i noc jagby miala zima przyjsc ja   czekam za cena i procety spadna

• Like 1
Opublikowano
21 godzin temu, sw_kamil napisał:

Kto kosi kukurydzę za 300zł hektar? Tym bardziej taką co sypie 15 ton. Proszę o kontakt Chętnie skorzystam z usługi mimo że mam swój kombajn

Mam w okolicy kilku krowiarzy ktorzy prowadzą wyscig zbrojeń , tez mam swoj kombajn ale ni jak nie kalkuluje mi sie zakup przystawki nawet siewnika nie mam bo sieją po 120zl/ha :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez bialy2005
      Jak nawozić kukurydzę? Przedsiewnie dostała 200kg mocznika, 200kg soli potasowej i 200kg superfosfatu 46%, wczesniej obornik 30-40t/ha Mam ochote teraz jeszcze rozsiac 150kg mocznika na hektar czy jest sens???
      Co roku o tej porze pryskałem raz albo 2 razy mocznikiem 25kg na hektar ale w tym roku nie co robic bo juz oststnie dni kiedy moge wjechac zeby jej nie łamac?
      Jakie zapotrzebowanie na składniki odżywcze ma kukurydza?
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez elux
      Witam
      Czy spotkał się ktoś z suszeniem kukurydzy z zastosowaniem nagrzewnic elektrycznych jako źródło ciepła?
      Temat o tyle ciekawy że z wykorzystaniem fotowoltaiki energia prawie na free, jednakże brak info i doświadczeń w zakresie wydajności suszenia przy niskich temperaturach powietrza suszącego...
      Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia/wiedzę w temacie to proszę o info tutaj lub na priv- myślę o takiej małej suszarni u mnie
    • Przez gofeer666
      Witam, posiadam male gospodarstow rolne (mniej niz 10ha) do tej pory zawsze wszystko obisiewalem zbozem ozimym (pszenzyto, pszenica) rok temu złożyłem oswiadczenie i po sprawie, jednak w tym roku, chcialbym na polowie ziemi posiac kukurydze. Czy kukurydza jest traktowana jako zboze i czy moge w tym roku tez zlozyc Oswiadczenie, czy powinienem raczej zlozyc normalny wniosek zeby uwzglednic w nim kukurydze? Prosze o szybka porade bo do jutra termin skladania oswiadczen :P
    • Przez figlewicz
      Chciałbym posiać kukurydze na ziarno. Przeglądałem sklepy ale nie wiadomo co wybrać. Co wy siejecie?
  • Dodaj nową pozycję...
v