Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cena będzie tylko i wyłącznie zależeć od suszy a ten rok zapowiada się sucho jak na razie ja zainwestowałem w deszczownie w ziemniakach się zwróci szybko ale w zeszłym roku miałem połowę co zawsze sadziłem bo z 5 lat cena była taka o, i morze i inni zmniejszyli i susza doszła i zeszły sezon należał do udanych, mało dźwigania i więcej hajsu.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Tak mi działka działka pasuje a poza tym 2 lata z rzędu ziemniak nie płaci, u mnie nieuzasadniony finansowo wzrost areału ziemniaka nastąpi w 2021

Edytowane przez soltys48
Opublikowano (edytowane)

2012 czy 2013  płacił 2 lata pod rząd.A zawsze płacił co 3 lata tylko teraz była taka zła hossa do ubiegłego roku.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

U mnie zostaje bez zmian. Zwiększenie obszaru to konieczność zakupu kolejnych skrzyniopalet, no i brak miejsca w przechowalni... Narazie się wstrzymam od zwiększeń.

Opublikowano

rybitwy żółty dziś maks 15 worek, czerwone 18zl, szczerze myślałem że będzie większa cena na wiosnę. ja obcinam w tym roku tylko 2ha w tym przykrych 1ha

Opublikowano

W ostatnich latach przeważnie na wionę jest taniej niż w grudniu bo przywożą świeże z ciepłych krajów.

Opublikowano

Jak tam Panowie żółty Proszowice Pińczów Skalbmierz, coś muszę dokupić, tylko towar 1 klasa.

Opublikowano (edytowane)

Cena jest na sadzeniak, Tel za telefonem a już dawno wszystko sprzedałem,idzie wszystko,każda odmiana każdy kalibraż,i ludzie sadzą co tylko się da jak ja zasadzę to co mi zostanie to chętnych na pozostałości jest dużo nawet na 100 czy 200kg bo nigdzie nie mogą kupić.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
12 godzin temu, Camry napisał:

możecie podać cenę za żółtego na skalbmierz pińczów

Za bellarose 18 zł dawali kupcy, wielkość i wygląd ziemniaka też ma znaczenie, Ogólnie cenili po 19 zł. Obok mnie stał facet z zołtymi, wycenił na 19 zł. Brak zainteresowania. Proponowano mu 16 zł ale nie chciał. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Rolnik276
      Czy stosowanie 3 oprysków naraz mogło spowodować uszkodzenie naci ziemniaczanej? Opryski stosowane razem: Amertil, Econom oraz Kristalon zielony. Ziemniaki trochę przyżółkły. Czy to zaszkodziło, i czy się odbudują? Prosze o szybką odpowiedź .
    • Przez dzikijohn
      Panowie co za "...." wymyślił te przepisy odnośnie badań ziemniaków na eksport?? Przecież inne kraje takich obostrzeń nie mają... Jak to zwalczyć?
    • Przez prizmo24
      Witam
      Tak jak w temacie, mam zamiar powiększyć areał ziemniaków, a co za tym idzie rozglądam się za kombajnem. Jedyne ograniczenie to ciągnik. Niestety w c330 nie ma hydrauliki i zostaje tylko zetor 7711. Problem w szerokości opon, które nie będą się mieściły pomiędzy rzadkami. Myślałem nad Bolkiem. Bardzo prosiłbym o poradę odnośnie wyboru kombajnu.
    • Przez memek26
      kupię kombajn do ziemniaków za rozsądną cenę Karlik na 0,70 Ha 

• Przez mlekowy
      Witam wszystkich. Nie znalazłem tematu który opisywałby dokładnie ten problem dlatego zakładam nowy. I tu moje pytanie czy ktoś z Was zajmuje się bądź orientuje się jak wygląda przemysłowe obieranie ziemniaków (lub innych warzyw) i ich sprzedaż? Czy  jest zbyt na taki produkt? Czy będąc rolnikiem mogę założyć mini przetwórnie żeby móc to produkować i sprzedawać?  Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.
  • Dodaj nową pozycję...
v