Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2019

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!

Dnia 31.12.2018 o 13:55, ZELKOW napisał:

właśnie co mi po 1000zł nawet za tone jak średnia koło 3t z ha pszenicy, lepiej niech pszenica będzie po 600zł ale te chociaż 6t niech się urodzi i będzie lepiej jak teraz, z mojego rejonu to już pewnie powyżej 800netto dają za paszówke

Kontynuacja tematu: 

• Like 3

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
Dnia 15.04.2019 o 19:53, staszek131415 napisał:

Nie pisz takich rzeczy bo Cie tu zaraz zrugają że nie matakich cen

takie ceny się trafiają , ale przecież ty kupujesz po tyle tylko że brutto.coś mi się wydaje żę warto takiego trolla zablokować na  2 tyg to przestanie pisać bzdury.

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Kupione 3 tony jęczmienia 750 brutto świnki jedzą uśmiechnięte od ucha do ucha 🤠

11 godzin temu, warchest napisał:

u nas teraz widac efekty suszy chyba bo juz zboze idzie w góre odbija sie cena w koncu 

A jakiej suszy te efekty bo ostro popadało wczoraj dziś już z nawoaem lecą  jutro antywylegacz pojutrze odżywki a w Święta będą pisać że 10 ton uleci jak nic a popyt mocno ograniczony

• 0
Opublikowano
20 godzin temu, AniaYogi napisał:

Chętnie kupie pszenice jak ktoś ma w mniejszych ilościach niż 24 tony ale 24 tony też bardzo chętnie zapraszam na priv.

Po 840brutto oddam z 10-12 ton :D

• 0
Opublikowano (edytowane)

Staszek za 3 t zapłaciłes po 750 czy każda tona tyle kosztowała, z Tobą nigdy nie wiadomo 

A świnki się cieszą od ucha do ucha, bo wkoncu zacząłeś karmić czy że tania pasza? 😛

Edytowane przez DamianRolnikSkup
  • 0
Opublikowano
2 godziny temu, staszek131415 napisał:

Kupione 3 tony jęczmienia 750 brutto świnki jedzą uśmiechnięte od ucha do ucha 🤠

A jakiej suszy te efekty bo ostro popadało wczoraj dziś już z nawoaem lecą  jutro antywylegacz pojutrze odżywki a w Święta będą pisać że 10 ton uleci jak nic a popyt mocno ograniczony

Jak to dobrze że w całej Polsce spadło po 10 l na metr kwadratowy !

• 0
Opublikowano

staszek się cieszy, że na wschodzie popadało, bo będzie mógł tam tanio kupić zboże. Tylko jaka SKP podbije  dowód rejestracyjny jego starego, kopcącego Passata...

• 0
Opublikowano
14 minut temu, Kazik80 napisał:

staszek się cieszy, że na wschodzie popadało, bo będzie mógł tam tanio kupić zboże. Tylko jaka SKP podbije  dowód rejestracyjny jego starego, kopcącego Passata...

Ja nie woem co Wy  ztym passatem pewnie to jedyne auto w waszej wiosce i po kolei się nim wymieniacie jak dowozicie tę pszenicę po 1200 gołębiarzom ile tem w bagażnik wchodzi 2 worki? Czy jeszcze na tylne siedzenia pakujecie? Widać żesporo tu amatorów workowania zboż a😛

A worek jest w cenie czy za dopłatą? 🤣

• 0
Opublikowano
3 godziny temu, staszek131415 napisał:

Ty z tymi ilościami zakupowymi i passatem jako środkiem transportu to jesteś hodowca świnek.... ale morskich. 

• Haha 1
  • 0
Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Ja nie woem co Wy  ztym passatem pewnie to jedyne auto w waszej wiosce i po kolei się nim wymieniacie jak dowozicie tę pszenicę po 1200 gołębiarzom ile tem w bagażnik wchodzi 2 worki? Czy jeszcze na tylne siedzenia pakujecie? Widać żesporo tu amatorów workowania zboż a😛

Zworkowane to ty te 3 tony jęczmienia passatem na 6 razy przywiozłeś. ;) Już wiadomo skąd te twoje korzystne ceny, kupujesz ilości max po 3 tony i do tego pomagasz  handlarzowi-emerytowi workować. Do żniw ci wystarczy zboża jak się tak dziś okupiłeś? xD  Pewnie przydałyby się jeszcze ze 2 tony, ale  ordynator narzeka na kręgosłup...  

• 0
Opublikowano
4 godziny temu, staszek131415 napisał:

Wow! całe 3 tony a co? Wiecej nie było, czy nie stac na wiecej - pamietaj trociny jeszCze tanie...  Ograniczony to ty jestes umysłowo popyt jest i rośnie w skupach sami dzwonić zaczeli 750 brutto to rynkowa cena za jeczmień myślałeś że kogoś wyd....łeś - sam siebie

• 0
Opublikowano

To teraz rynkowa za jęczmień jest 750 no popatrz a niedawno pisałeś 1200 to takie spadki były ? Jak 20 zł do góry zaraz trąbiłeś a tu spadki o 450 zł i przemilczałeś?

Ważne że swinie po 6 zł damy radę rok zapowiada sięna bogato

2 godziny temu, Albercik99 napisał:

Ty z tymi ilościami zakupowymi i passatem jako środkiem transportu to jesteś hodowca świnek.... ale morskich. 

Do takiego gówna jak Passat to bym nawet jako pasażer nie wsiadł 🤔

• 0
Opublikowano
4 godziny temu, Tomtom83 napisał:

Cefetra Pawłów 770 brutto pasza

to ja zapraszam do siebie Płace u siebie na Placu 780 -790 brutto zapraszam na priv

5 godzin temu, jajonasz napisał:

Po 840brutto oddam z 10-12 ton :D

zapraszam na priv

• 0
Opublikowano
26 minut temu, AniaYogi napisał:

to ja zapraszam do siebie Płace u siebie na Placu 780 -790 brutto zapraszam na priv

zapraszam na priv

U siebie na placu  to znaczy  ....

• 0
Opublikowano
18 minut temu, Tomtom83 napisał:

U siebie na placu  to znaczy  ....

magazyn zbożowy Kliny/Borzechów/Garbów do wyboru gdzie bliżej :) chyba że chce Pan żeby puściła auto po odbiór to zapraszam na priv

• 0
Opublikowano
5 godzin temu, staszek131415 napisał:

Stasiu zdziwiłbys sie ile do Passata może wejsc worków zboża :D hehha 

• 0
Opublikowano
5 godzin temu, staszek131415 napisał:

To teraz rynkowa za jęczmień jest 750 no popatrz a niedawno pisałeś 1200 to takie spadki były ? Jak 20 zł do góry zaraz trąbiłeś a tu spadki o 450 zł i przemilczałeś?

Ważne że swinie po 6 zł damy radę rok zapowiada sięna bogato

Do takiego gówna jak Passat to bym nawet jako pasażer nie wsiadł 🤔

Każdy twój post pokazuje jakim jesteś ćwierćinteligentem i w jakim celu się tu udzielasz. Nawet nie wiesz jaki jesteś ubogi umysłowo. Niech Ci się powodzi, może kiedyś twoje świniaki pod asf się załapią. Karma wraca wielki hodowco, prędzej niż myślisz. Kupuj kupuj po 750, bo deszczu do połowy maja nie widać. Pózniej twe drogie świniaki nie będa miały co jeść

• 0
Opublikowano (edytowane)

worki na wymianę, pamiętam na rynkach tak się robiło, bo bardziej uparty przesypywał

przycięło mi przy edytowaniu, do człowieka wyżej: moim zdanie nawet ćwierćinteligenci to dla Ciebie za wysoka liga skoro asf potrafisz komuś w stadzie życzyć; dla mnie dno

Edytowane przez LukaszBONQ
  • Like 2
  • 0
Opublikowano

Świnki niech i po 7 pln będą to dla wszystkich dobrze tylko sianie fermentu o kupnie zboża na worki po cenie o100 pln niższych od rynkowych jest nie potrzebne. Nigdy nie pisalem o 1200 cenie za tone bo nie bujam w obłokach . a co do życzenia asf -u dla kogoś w stadzie to już przesada. Wszyscy jedziemy na tym starym passacie panowie to gówno to nasza zmora już i tak w chorej rzeczywistości.

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano
49 minut temu, JozB napisał:

Każdy twój post pokazuje jakim jesteś ćwierćinteligentem i w jakim celu się tu udzielasz. Nawet nie wiesz jaki jesteś ubogi umysłowo. Niech Ci się powodzi, może kiedyś twoje świniaki pod asf się załapią. Karma wraca wielki hodowco, prędzej niż myślisz. Kupuj kupuj po 750, bo deszczu do połowy maja nie widać. Pózniej twe drogie świniaki nie będa miały co jeść

No już od dwóch lat piszesz o tym jakoś coś jedzą ja tam w przesądy nie wierzą jak u nas wyschnie przywiozą skąd indziej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez livebird
      Witam mam problem z jasnotą purpurową która zachwaściła mi strasznie pszenice ozimą na granicy pola 10-15 arów silnie zachwaszczonych tylko tym chwastem pytanie do was jakim śrdokiem porządnie ją zwlacze teraz i czy dam rady jeszcze teraz to zniszczyć (pszenica- pierwsze kolanko 2cm od węzła krzewienia). Pryskałem już Lancetem którego dałem chyba niską dawke bo miejscami chwasty nie wyglądają jakby siadły.
    • Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Gość
      Przez Gość
      Witaj, dziś planuje zrobić zabieg T1 w pszenicy bez skracania. Planuje dać Mirage 450EC do tego siarczan magnezu, plonvit z zboża, Tytan i PLONVIT OPTY i powiedz mi czy nie za dużo odżywek ost padało z niedzieli na poniedziałek i czy dodać do tego jeszcze Duett Star 334 SE BASF ?
    • Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
  • Dodaj nową pozycję...
v