Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2019

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!

Dnia 31.12.2018 o 13:55, ZELKOW napisał:

właśnie co mi po 1000zł nawet za tone jak średnia koło 3t z ha pszenicy, lepiej niech pszenica będzie po 600zł ale te chociaż 6t niech się urodzi i będzie lepiej jak teraz, z mojego rejonu to już pewnie powyżej 800netto dają za paszówke

Kontynuacja tematu: 

• Like 3

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
16 godzin temu, hardkor113 napisał:

Jaki termin platnosci w Agri Zamosc i czy sa wyplacalni

Od 4 5 lat sprzedajemy tam zboże i nigdy nie było problemu z płatnością zawsze na czas, a wypłacają chyba do 14 dni musiał bym zobaczyć na fakturze.

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, AleksanderX napisał:

stasiek za twoja radą juz I partia 125 ton sprzedana pszenica po 732,95 apszeżyto po 642 brutto w styczniu pójdzie II transza ale chyba bedę próbowac wynegocjawać  po 749 brutto i w tej cenie myślę iż  chyba wszystko sprzedam mówimy p zbożu paszowym w w styczniu 2019 za twą radą udałó mi się sprzedać po 898,80 brutto a póżniej bym takiej ceny nie uzyskał

kto tyle ci zapłacił pochwal się bo tylko ceny podane .

• 0
Opublikowano

gdzie sprzedajecie zboża,do jakich skupów w woj.lubelskim żeby uzyskać dobrą cenę za pszenżyto,owies bo u mnie za owies dają ledwo 500 brutto a za pszenżyto 550 brutto??

• 0
Opublikowano

Jak masz tirowe ilości i gęstość min. 480 to możesz 650 za owies wyrwać

• 0
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

kto tyle ci zapłacił pochwal się bo tylko ceny podane .

Jak upłynnię w styczniu swoje to wtedy ci powiem gdzie sprzedawałem ale na PW

Edytowane przez AleksanderX
  • Like 1
  • Haha 2
  • 0
Opublikowano
Agrest napisał:

mógłbyś mi na pw podesłać kontakt na ten owies przyda się na żniwa, bo nie mam gdzie tego magazynować

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, Karol0134 napisał:

gdzie sprzedajecie zboża,do jakich skupów w woj.lubelskim żeby uzyskać dobrą cenę za pszenżyto,owies bo u mnie za owies dają ledwo 500 brutto a za pszenżyto 550 brutto??

u Ciebie tz gdzie? chcialbys wiedziec gdzie po ile a sam nie napiszesz...

• Like 1
  • 0
Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

Nie chce się czepiać ale nie na takiego słowa "TIROWE" ilość cało samochodowe lub 25-cio tonwe brzmi dużo lepiej 

• 0
Opublikowano

Ale się czepiłeś.

Więc i ja się czepię - napisz po polsku, ładnie i składnie to nie będzie już wątpliwości o jaką furmankę chodzi.

• 0
Opublikowano

Miła niespodzianka, jest wypłata za ostatnie dwa auta pszeniczki. Oby tak cały rok👍

• 0
Opublikowano
22 godziny temu, Karol0134 napisał:

A z jakich okolic konkretniej jestes ?

• 0
Opublikowano (edytowane)

Jak chce mieć kaca i być chory ,to niech będzie ,ja wiem ile moge wypić żebym nie był chory,lata doświadczenia

Edytowane przez miwigos
  • 0
Opublikowano

No to każdemu wedle potrzeb- lepiej?

Ano lepiej😁

Zdrowia przede wszystkim, bo ktoś ten naród wyżywić musi a na kurs-ie L4 ni ma😁

• 0
Opublikowano
22 godziny temu, Karol0134 napisał:

Cargil Siedlce pszenżyto 590 netto

• 0
Opublikowano

Każdy już czym prędzej bieży,
by dołączyć do pasterzy.
I ja spieszę z życzeniami,
Zdrowia, szczęścia, pomyślności
i niech dobro wśród Was gości.
I niech Boga wielka moc
na Was spłynie w świętą noc.

Niech te święta spokój Wam przyniosą,
a radość chodzi za Wami krok w krok.
Niechaj dostarczą tyle optymizmu,
by starczyło na cały Nowy Rok.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez livebird
      Witam mam problem z jasnotą purpurową która zachwaściła mi strasznie pszenice ozimą na granicy pola 10-15 arów silnie zachwaszczonych tylko tym chwastem pytanie do was jakim śrdokiem porządnie ją zwlacze teraz i czy dam rady jeszcze teraz to zniszczyć (pszenica- pierwsze kolanko 2cm od węzła krzewienia). Pryskałem już Lancetem którego dałem chyba niską dawke bo miejscami chwasty nie wyglądają jakby siadły.
    • Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Gość
      Przez Gość
      Witaj, dziś planuje zrobić zabieg T1 w pszenicy bez skracania. Planuje dać Mirage 450EC do tego siarczan magnezu, plonvit z zboża, Tytan i PLONVIT OPTY i powiedz mi czy nie za dużo odżywek ost padało z niedzieli na poniedziałek i czy dodać do tego jeszcze Duett Star 334 SE BASF ?
    • Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
  • Dodaj nową pozycję...
v