Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2019

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!

Dnia 31.12.2018 o 13:55, ZELKOW napisał:

właśnie co mi po 1000zł nawet za tone jak średnia koło 3t z ha pszenicy, lepiej niech pszenica będzie po 600zł ale te chociaż 6t niech się urodzi i będzie lepiej jak teraz, z mojego rejonu to już pewnie powyżej 800netto dają za paszówke

Kontynuacja tematu: 

• Like 3

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Chyba cię pop.. z tym RODO - to dotyczy tylko osób prywatnych i tylko w okreslonych warunkach, zapisanych w ustawie. Co ma RODO do cen pszenicy i informacji o skupującym (firmie) ??

• 0
Opublikowano
Dnia 8.02.2019 o 17:54, DamianRolnikSkup napisał:

A chłop myślal milion ton ;D

Damian, nie można do Ciebie napisać wiadomości, może wyczyść skrzynkę.

• 0
Opublikowano
3 godziny temu, AleksanderX napisał:

RODO ochrona danych

To może to tłumaczy że w Agri zdjeli ceny ze słupka 😂  a żonie też nie musisz mówić ile kasy wziołeś za pszenicę bo faktura jest na ciebie 😃

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • 0
Opublikowano

przymierzam się do sprzedaży 50-75t pszenicy konsumpcyjnej ale oferty jakie dostaje ze skupów w okolicach Lublina to 835-855 brutto, wydaje mi się, że to za mało i można wyrwać więcej, ma ktoś jakieś lepsze oferty?

• 0
Opublikowano

podzwoniłem po oferty za pszenice z białkiem na mąke i oferty jakie dostałem:

dyzma skup lublin 850 brutto

sako krasnik raczej nie kupuja konsumcpji a za pasze 850 

cefetra 865

exporters lublin 870

lubella 820!!!

oczyiwsice ceny z podatkiem wiec będę wdziczny jak ktoś podrzuci lepsze oferty.

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, eheskey napisał:

podzwoniłem po oferty za pszenice z białkiem na mąke i oferty jakie dostałem:

dyzma skup lublin 850 brutto

sako krasnik raczej nie kupuja konsumcpji a za pasze 850 

cefetra 865

exporters lublin 870

lubella 820!!!

oczyiwsice ceny z podatkiem wiec będę wdziczny jak ktoś podrzuci lepsze oferty.

Lubella 820+7%

• 0
Opublikowano
43 minuty temu, MateuszsSwietokrzyskie napisał:

Panowie uważajcie na firmę exporters wcześniej działali jako UNEX  nakupili zboża na miliony złotych i zgłosili upadłość. 

Przy okazji radzę sprzedawać zboże bo szykuje się sporą obniżka. 

jesli to ten exporters z lublina to ja z nimi od 2 lat handluje i zawsze mam wszystko na czas a i ceny nawet nawet. wiec nie będe marudził 

ale z tego co czytam to ostatnio nie tylko chyba unex upadł. U nas takiuch firm wiecej. Ostatnio młyn w werbkowicach od ludzi pszenicy nabrali i nie zapłacili. Zresztą chyba kolejny raz. Dziś na każdego trzeba uważać nawet jak się z kimś handluje lata jak widać.  

• 0
Opublikowano

Damian obdzwonione pół Polski i połowa mieszalni nie bierze pszenicy wcale dopiero w marcu reszta myśli nad obniżką jeszcze sami nie wiedzą ile. Młyn Piotrków Trybunalski młyn jakpol Koluszki naradzie 20zl na tonie na dół. 

Firma unex też była 20lat na rynku i zawsze płacili aż nagle w tamtym roku przez kilka miesięcy kupowali i ogłosili upadłość. Exporters to ten sam właściciel. 

Pisze to jako przestroga dla innych rolników. 

• 0
Opublikowano

Tak słuchajcie MAteusza, bo dopiero się na forum pojawił i już obwieszcza obniżki. Szykują dziady zmowę, bo nie wiedzą jak podejść, żeby ludzie zaczęli wozić. Nie będą wozić, to wtedy rzucą 20 zł więcej i będzie ok. Po wcześniejszej obniżce nie będzie śladu i w ten sposób urzymają poziom 800 zł aż do żniw. 

Ciekawe skąd oni obkupili się, że aż tyle mają na magazynach, Mateusz pewnie wiesz to napisz skoro nawet Damian nie wie że szykują się obniżki

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano
9 minut temu, JozB napisał:

Tak słuchajcie MAteusza, bo dopiero się na forum pojawił i już obwieszcza obniżki. Szykują dziady zmowę, bo nie wiedzą jak podejść, żeby ludzie zaczęli wozić. Nie będą wozić, to wtedy rzucą 20 zł więcej i będzie ok. Po wcześniejszej obniżce nie będzie śladu i w ten sposób urzymają poziom 800 zł aż do żniw. 

Ciekawe skąd oni obkupili się, że aż tyle mają na magazynach, Mateusz pewnie wiesz to napisz skoro nawet Damian nie wie że szykują się obniżki

Jak nie będą mieli czym handlować, to i zmowa w niczym nie pomoże. 

• 0
Opublikowano

Realizuje dotychczas podpisane umowy.

pszenicę spokojnie można kupić po 830-850 brutto z odbiorem z gosp.

także dużego wzrostu nie oczekuje, ale żeby był spadek również wątpie

do maja wzrost może być w skali miesiąca min. +3-5 zł jak miesięczny koszt oprocentowania

• 0
Opublikowano

Kolego ja tylko mówię co wiem. Jak wspomniałem wyżej obdzwonilem pół Polski i wszyscy mówią to samo. Też handluje i muszę się orientować w cenie. Damian ma podpisane kontrakty także ma głowę spokojna i nie musi się orientować co się dzieje na świecie póki co. Ale wspomnicie moje słowa. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Gość
      Przez Gość
      Witaj, dziś planuje zrobić zabieg T1 w pszenicy bez skracania. Planuje dać Mirage 450EC do tego siarczan magnezu, plonvit z zboża, Tytan i PLONVIT OPTY i powiedz mi czy nie za dużo odżywek ost padało z niedzieli na poniedziałek i czy dodać do tego jeszcze Duett Star 334 SE BASF ?
    • Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v