Gość Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Czyli łyknąłeś te kilka ha o których pisałeś? Ja też tankuję kilka sztuk ale nie robię wszystkimi na raz. Mi ciężko limit wykorzystać przy dwóch autach dieslach.
soltys48 Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Tak tamto wziąłem i mało tego po żniwach dojdzie więcej😓 U mnie limit starcza na pół roku, hodowla i usługi ciągną niemiłosiernie Kombajn ok 1500l wciagnął, w zwijce ponad 3 tyś kulek, zaorane ponad 100ha do tego inne roboty i leeeci
Gość Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Dziwią mnie te usługi bo mam wyobrażenie że u was rolnictwo na wyższym poziomie i większe areał, a co za tym idzie gospodarstwa samowystarczalne. Może po za kombajnem.
soltys48 Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Mam kilku takich chłoporobotników po ok 10-15ha robie im kompleksowo, koszenie i siewy u kolegi .Kulki to jeżdżę gdzie jest bo u tych pierwszych hodowli brak
masa24 Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Braliście b0 z firmy Falco? Mieliście jakiś kłopot z common Rail u mnie z jakiegoś powodu zardzewiały wtryski i pompy i nie mogę dojść co mogło być przyczyna
HANK Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 ja od nich biorę już kilka lat, leję do ciągników i samochodu i chyba jest ok miałem raz od nich bio i jak dłużej postało to zaczynała robić się galareta ale poszło, B0 raz było ze rdzą z cysterny chyba ale i to poszło jaki kolor ma to paliwo u Ciebie?
masa24 Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Nie mam pojęcia skąd. I nie wiem skąd ta rdza. Szukam jakiejś przyczyny ale nic nie pasuje. Rdza tez jest dziwna ze aż w takim stopniu. Mam jeszcze dwa ursusy i z nimi jest ok
Gość Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Paliwo mogło zawierać drobnoustroje, to niszczy cały układ paliwowy. Tu jest przystępnie opisane https://warsztat.pl/dzial/12-paliwa-oleje/artykuly/rozwoj-i-wzrost-bakterii-w-paliwie-diesla,63778
soltys48 Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 4 minuty temu, HANK napisał: jaki kolor ma to paliwo u Ciebie? przeźroczyste
masa24 Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 (edytowane) Wcześniej miałem 1000 l od innego dostawcy i tak na pewno była woda bo ciągnik łapał błędy o wodzie w paliwie. Ale kurde woda by chyba aż tak szybko i w takim stopniu nie narobiła. Ursusy chodza i jest ok. W nh rdza we wteyskach pompie listwie i na przewodach. Nie mogą nic namierzyć dlaczego to. raz przywiozłem z Orlenu 20 l ropy po nieprzeplukanej bance po ad blue moje tez przezroczyste bylo Edytowane 5 Listopada 2019 przez masa24
kr9292 Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Ja biorę z Falco i padła pompa, co prawda objawy że pada już były dużo wcześniej. Rdzy nie było, ale wszystko w środku było czarne, mechanik ewidentnie wskazał na paliwo, mówił że to od dużego zasiarczenia, tylko nie wiem czy to przez wcześniejsze czy aktualne.
Gość Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Przeczytaj ten artykuł. Bakterie możesz mieć tylko w tym ciągniku. W beztlenowych warunkach wytwarzają się siarczany i wszystko koroduje. Kolega po zimie nie mógł pewnej maszyny uruchomić. Pompę paliwową zeżarły bakterie
Pigmei Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 (edytowane) 12 minut temu, Agrest napisał: Paliwo mogło zawierać drobnoustroje, to niszczy cały układ paliwowy. Tu jest przystępnie opisane https://warsztat.pl/dzial/12-paliwa-oleje/artykuly/rozwoj-i-wzrost-bakterii-w-paliwie-diesla,63778 Drobnoustroje to problem wtórny, pierwotnym jest obecność wody bo bez tego nawet bakterie mają pod górkę, Edit. Bakterie tworzą taką galaretowatą zawiesinę w paliwie co zapycha filtry w bardzo krótkim czase Edytowane 5 Listopada 2019 przez Pigmei
Gość Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Kondensacja pary wodnej w bakubbardzo łatwo tą wodę dostarczy. Potem już perpetum mobile.
masa24 Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Xaraz przeczytam ale mimo wszystko mówicie o tym jakby to było zjawisko powszechne a raczej nie często się słyszy o takich zniszczeniach i to w nowym ciagniku
Pigmei Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 dlatego jako winowajce obstawiam wilgoć, o bakterie nie jest aż tak łatwo
Gość Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Tylko wilgoć potrzebowała by więcej czasu, a woda plus siarczany z bakterii to już reakcja jak z katalizatorem.
Pigmei Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 (edytowane) Na lądzie ten problem jest naprawdę sporadyczny, co innego ma morzu gdzie to zjawisko często się pojawia zwłaszcza w gorącym klimacie i środki antybakteryjne stosuje się naprawdę powszechnie, przykład co leją na j jednostkach w strefie zwrotnikowej http://asupply.no/produkter/dieselpower-mar-71-25-ltr/ i to mimo filtrów paliwowych odśrodkowych tzw wirówek Edytowane 5 Listopada 2019 przez Pigmei
masa24 Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Mam w zbiorniku na paliwo na dnie brązowa maz ale myślałem ze to osad po bio. mialem paliwo w 4 zbiornikach i w jednym była dziwna rzecz właśnie . Paliwo w warstwie metra od dołu była właśnie dziwnie mętna a potem do góry już czyste. Sama woda by to nie była bo oparłaby na dno a to taka mętna warstwa metrowa tylko teraz to raczej nie wina paliwa tylko np efekt dolania paliwa do zbiornika z woda lub zbiornika gdzie była woda w paliwie?
Pigmei Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Zmętnienie pojawi się również w sytuacji jak taki plastikowy mauser będzie stał w nasłonecznionym miejscu
Gość Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Ciekawe czy nie można gdzieś szybko zbadać próbki paliwa z baku, nawet tego osadu na obecność mikroorganizmów. Choć pewnie zwykły mikroskop pokaże.
masa24 Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 A ogólnie na b0 z Falco nikt nie narzekał jesscze ? Może to i te bakterie ake wtedy paliwo odpada z tej dostawy a raczej brudny zbiornik z woda po wcześniejszym paliwie ale trochę dziwnie to brzmi ze przez wodę namnażają się bakterie które w krótkim czasie cały układ zniszczą brazowy osad tez mam ale myślałem ze to osad po bio
Gość Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 A słuchajcie , ta afera z paliwem skażonym przez Rosjan przesłanym ropociągiem Przyjaźń to o co dokładnie chodziło?
Pigmei Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 (edytowane) To nie przez wodę rozwijają się bakterie a w cząsteczkach wody gdzie bakterie żywią się paliwem czy też jego dodatkami. Edit w źródłach pisanych napisano ze niektóre bakterie rozkładają nawet węglowodany produkując także wodę no i wspomniane wcześniej związki siarki @Agrest zamiast mikroskopu wystarczy dużo droższy wariant https://www.farbyjachtowe.pl/test-do-wykrywania-bakterii-w-dieslu-p-981.html Edytowane 5 Listopada 2019 przez Pigmei
Rekomendowane odpowiedzi
Gryka – czy warto skosić czy lepiej talerzować?
Zgrabiarka Fendt Former 1401