Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

No to sprzedawaj do niemca

zacytuje sołtysa pierdzielisz

Opublikowano

Po co te kłutnie🤣kto chce niech pasie byki kto nie to nie.tepić trzeba to takich jak ten pojeb od 1000zł 

Opublikowano

Zrób sprzedaż detaliczna na bazarek, albo uwedz i też sprzedaj no kto ci k**wa broni

Opublikowano (edytowane)

Na to jest państwo  aby regulować takie sprawy na to jest UOKiK Ja nie widze problemu aby urząd porównał koszty ubojni we Francji a potem przetrzepał księgi Biernackiego  i zadał mu jasne pytanie Panie Wojtku ma pan niższe koszty produkcji a cene daje 25 % nizszą niż ubojnia w Francji   co zamierza pan z tym zrobić??? Kara  czy zmienia Pan cennik

p.s inni duzi gracze powinni być potraktowani w ten sam sposób

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano
kanalia36 napisał:

2 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

No to sprzedawaj do niemca

zacytuje sołtysa pierdzielisz

nie prawda sołtys mówi "pierdolisz"😎

Opublikowano

Angela nie pozwoli na wjazd polskigo zywca do niemiec.tam sie dba tylko o swoj rynek.tylko u na litwa lotwa aby taniej i jeszcze nadprodukcje wymyslic

Opublikowano
1 minutę temu, kanalia36 napisał:

Na to jest państwo  aby regulować takie sprawy na to jest UOKiK Ja nie widze problemu aby urząd porównał koszty ubojni we Francji a potem przetrzepał księgi Biernackiego  i zadał mu jasne pytanie Panie Wojtku ma pan niższe koszty produkcji a cene daje 25 % nizszą niż ubojnia w Francji   co zamierza pan z tym zrobić??? Kara  czy zmienia Pan cennik

no to czemu nic z tym nie robisz ? zgłoś do do nich, napisz wiadomość co mają zrobić

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

no to czemu nic z tym nie robisz ? zgłoś do do nich, napisz wiadomość co mają zrobić

szkoda słów na komentowanie tego.

Kolego na to wybieram rząd aby pracował w moim interesie

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik_Kujawy napisał:

Taaa wprowadźmy Kanaliowe porządki będziemy żyć w dostatku i dobrobycie

kolego 6 miesięcy by mi starczyło na uporzatkowanie rynków rolnych w Polsce  gdybym miał taka władze jak Kaczyński

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano
9 minut temu, kanalia36 napisał:

Kolego to uważasz ze zmowa cenowa i świadome żaniżanie ceny to norma????  W Francji i Niemczech klasa O WBC obecnie powyżej 16 zł  a u nas 12zł, Banda cwaniaków zwanych ubojniami ustaliła ceny  i zadnego prawa popytu i podaży tu niema

czy zmowa cenowa,nie sądzę ,po aferze ,,leżakowej" spadł popyt i cena spadła .Poza tym dziś w dobie internetów ,fejszbuków ,komórek jakiż problem by hodowcy ustali sobie cenę np 16 zł wbc?i nie sprzedali taniej.A mimo to nie są w stanie tego zrobić.

Opublikowano
2 minuty temu, kanalia36 napisał:

kolego 6 miesięcy by mi starczyło na uporzatkowanie rynków rolnych w Polsce  gdybym miał taka władze jak Kaczyński

I myślizz że wszystkich byś zadowolił??? Teraz też niektórym jest dobrze

Opublikowano

to startuj już widzę te bilbordy ,Kanalia na premiera 😃

kanalia36 napisał:

1 minutę temu, Rolnik_Kujawy napisał:

Taaa wprowadźmy Kanaliowe porządki będziemy żyć w dostatku i dobrobycie

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik_Kujawy napisał:

Teraz też niektórym jest dobrze

Podaj przykłady ?

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

to startuj już widzę te bilbordy ,Kanalia na premiera 😃

no wiesz Jarka poprosili o kandydowanie to i m nie poproszą:D czy to by nie było w spaniale 

Opublikowano
zetorki12 napisał:

Przed chwilą, Rolnik_Kujawy napisał:

Teraz też niektórym jest dobrze

Podaj przykłady ?

no jak to'a czołowy hodowca AF 😎

Opublikowano

Biernacki ma plecy na samej górze,  więc się za bardzo nie przejmuje. Albo jest zwykłym "słupem". Magazyny z mięsem puste, wszystko schodzi na bieżąco a jak płacą wszyscy wiedzą. 

Opublikowano
27 minut temu, Rolnik_Kujawy napisał:

Czytając te wypociny niektórych to powinna u nas być pustynia a jeść wodorosty powinniśmy bo nic się nie opłaca... to ja się pytam takie pier..... a za co wy wszyscy żyjecie???500+???

Ludzie dokładają z produkcji roślinnej, tak ciężko to pojąć? Hodowcy są dymani, ale to KANALIA  jest tutaj złem wcielonym. Ludzie go nienawidzą, bo uświadamia im, że robią za darmo, przepraszam, obornik zostaje. A bez tego kukurydza dla bydła nie urośnie. Błędne koło😂😂😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v