Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
18 minut temu, Rolnik7343 napisał:

A gdzie to takie gratisy dają ? 😁

Rolnik BM Kobylin. Sprzedają mięśne RW po 1200-1500 zł  płacisz za 10 a kolejne 10 gratis.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

I pewnie te kolejne 10 to takie które padną w ciągu tygodnia ?

NIE PRAWDA!!!!!  wszystkie są w takiej samej wspaniałej kondycji:D

Opublikowano
3 minuty temu, ab23 napisał:

Kupisz kupisz 10 cielaków a 5 dostaniesz gratis 🤣🤣

Jak coś dostajesz za darmo to towarem jesteś Ty. 

Ktoś pytał ile zostało z tego hf liczę średnią z kilku zawsze z tego myślę z 800 stów ale mam w kolejce takiego co napewno wyzeruje mi zysk z tego.

A co do kredytów i wniosków to właśnie one gwarantują to że my bedziemy przy tym siedzieć.. nie taka prosta sprawa w tych realiach normalnie funkcjonować.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

ja tam nie wiem nigdy nie kupowaliśmy cielaków z żadnych firm

Ale to najbardziej znana firma w wielkopolsce co cielaki sprzedaje.  Najbardziej jej działalnośc chwali były senator Henryk S:Dtokłosa

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik7343 napisał:

Możliwe 😎 Nam przywozi cielaki znajomy co jezdzi po nie na mazury

Chłopie bierz z Kobylina Farmutil i Twój weterynarz  dadzą Ci karte stałego klienta po tym zakupie:D

Opublikowano

Możliwe :P Sąsiad też planuje iść w opasy i tak z nim coś tam gadałem że można by było we dwóch z jednej firmy zamawiać, w tym roku dzwoniłem do firmy MATEO i zaciekawiła mnie ich oferta, brał ktoś z tej firmy ?

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

Możliwe :P Sąsiad też planuje iść w opasy i tak z nim coś tam gadałem że można by było we dwóch z jednej firmy zamawiać, w tym roku dzwoniłem do firmy MATEO i zaciekawiła mnie ich oferta, brał ktoś z tej firmy ?

Jeżeli jesteś dobrym sąsiadem to odradzać mu raczej ten wspaniały interes

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, nexeqadore napisał:

Jeżeli jesteś dobrym sąsiadem to odradzać mu raczej ten wspaniały interes

Dla czego ? Opasy już ma bo ma krowy także wie co z tego jest a po prostu chce też dokupować cielaków bo paszy ma tyle że sprzedaje

Oczywiście tylko jałówki ;) spokojniejsze i lepszy interes niż na bykach

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
6 minut temu, ab23 napisał:

Te Stokłosa to jakieś duże  gospodarstwo ?

Heniu Stokłasa swego czasu miał najwieksze gospodarstwo w PL

Po zawirowaniach z psisem jak pierwszy raz doszli do władzy porozpisywał wszystko na spółki i teraz niema nic na siebie-rozwodził sie niedawno

Tak na marginesie to wuja mojego kumpla;)

Opublikowano (edytowane)

Jak długo bedzie tak długo bede chciał opasy, jak rynek się sypnie to w każdej chwile można opasy wypchnąć i z 20 krów dostawić

6 minut temu, nikolas29 napisał:

Ciekawe jak długo.wszyscy teraz panie chowaja

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
5 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Jak długo bedzie tak długo bede chciał opasy, jak rynek się sypnie to a każdej chwile można opasy wypchnąć i z 20 krów dostawić

Na mleko?? Powodzenia 

Opublikowano

Dobry rzut cieląt a w nich rota i korona wirus i z obory nie wychodzisz zbyt często chyba że po leki  na weterynarię.a o poranku budzi cię lek czy wszystko żyje.przerabialem to parę lat temu jak się zbierało cielaki z wielu obór

Opublikowano

Pełna bioasekuracja .

Ale zawsze to ryzyko przeniesienia się choroby mniejsze .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v