Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Odsadki mięsne
Opublikowano
14 godzin temu, Taurus83 napisał:

Był ktos z was kiedyś w rzeźni w ogóle ?widział ubój, badania tuszy ?  Jak czytam co tu się wypisuje to śmiem wątpić...

goniles kiedys  po wsi byka ubitego-tylko tak nie do konca 😛

zabilem byka coz to dla mnie byk ,krew z byka sika, siku,sik-znajomy jak bilismy po stodolach,garaza, wiatach tak spiewal-po paru glebszych, jesli byl trzezwy to raz porzadnie specjalnym mlotkiem walnal i dla pewnosci pare razy poprawil ,gdy byl wyciety to troche gorzej bylo.........

ja z powodow zdrowotnych skonczylem produkcje i chyba nie wroce, w szpitalu ogladalem ten slawetny program, gdy opowiadalem wspolpacjentom ze to bylo,jest i bedzie ,byli zdziwienie ale nie przerazeni-jak przecietny polak wolowiny po 25 -30 zl nie jedli...........  potem handlarze przywozili tanie cieleta, nie, dziekuje. 

cena wolowiny zalezy od stanu gospodarki w algierii , turcji i innych krajach arabski, tam kryzys to i u nas cena leci,zaden film nic tu nie zmieni ,polski rynek to margines- podobne dyskusje jak wasza jest na innym portalu chodowcow kurczakow-tam jest dopiero hardkor, oplacalnosc zmienia sie z dnia na dzien, tu to jest bardzo kulturalna dyskusja😊, tam to leca kur.u bez przerwy.

koncze bo gotuje rosol -na wolowinie oczywiscie-ilu z was ja je ??? moja rodzina to zawyza  statystyki spozycia wielokrotnie.

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, kanalia36 napisał:

Ernestem HemynGEYEM

Kto to taki, kanalia? Twórca ruchu LGBT?

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

koncze bo gotuje rosol -na wolowinie oczywiscie-ilu z was ja je ??? moja rodzina to zawyza  statystyki spozycia wielokrotnie.

Hmm rosół  wołowy czysty jadłem,przyznam szczerze bardziej lubie, , mieszanka '' na rosół.Wolowina  tylko  gulasz  i obowiazkowo wedzonka do mixu.Ale nie ma co oszukiwac wołowina nie króluje  na stole

Opublikowano
Kentar napisał:

Do nowego roku beda leciec na pysk a wg. mojego wrozenia z fusow po nowym roku stopniowo beda szly w gore ale i tak nie wyskocza pewnie za mocno w gore w porownaniu z tym co mamy teraz. Ale to tylko moje przypuszczenia. Chociaz obnizek do nowego roku jestem prawie pewien.

Do nowego roku to już nie dużo dni zostało. Do tego skup pewnie wcześniej stanie. Po nowym roku myślę że cena pójdzie dobrze do góry na dobry towar.

Opublikowano

dobra wiadomosc dla rynku to zmiana władzy w UE I potwierdzenie potrzeby wyjsci z UE przez anieglskich wyborców , tu przynajmiej mentalnie bedzie  wyklarowane bo kraje z wiosny arabskiej czy turcja to dalsze niewiadome co do polepszenia ich sytuacji to do ceny byków , natomiast krowy powinny być stabilnie , ostatnimi czasy sporo krów trafiła na ubój , napewno się  przebrało i obniżek nie powinno być chyba że przetwórcy zechcą sobie odreagować drogie mieso wiepszowe ale swieta to raczej  szynki i zastój chwilowy na kiełbasy .   według mie nie ma powodów do obniżek krów .

Opublikowano (edytowane)

Chyba będziesz miał na sprzedaż że tak piszesz . Ale skąd ta pewność że pójdzie i to ostro do góry?

19 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Do nowego roku to już nie dużo dni zostało. Do tego skup pewnie wcześniej stanie. Po nowym roku myślę że cena pójdzie dobrze do góry na dobry towar.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

żebyś się nie zdziwił........

Opublikowano

ja co miesiąc ładuje 9- 10 ton zywca. łatwo policzyć ile od marca mam w plecy.

Opublikowano
11 minut temu, ab23 napisał:

Nie jeden handlarz już by jebnął na naszym miejscu 

Tylko że oni nie stracą marża jest i ch*j.puki hodujemy jest git.taksamo zakład dusi ile się da.chwilami da złapać powietrza i znowu łeb pod wodą.brak paru konkretnych ustaw dobije rynek

A zakłady nie dały rady zachęcić marchewką do tuczu kontraktowego to zagoniol batem.kto ma w ch*j kredytów i po stratach tegorocznych to i cyrograf podpisze z nadzieją że z szamba kiedyś wyjdzie

Opublikowano

O tych kredytach to masz racje. Ja kończę w przyszłym roku jak dobrze pójdzie kredyt i napewno juz nie wpierdole sie w kredyt na gospodarstwo, ewentualnie jakiś mały. A nie jak miałem ten 450tys i bywało cieżko. Przy cenach wszystkiego typu zboża buraki rzepak to lepiej było kupić ze dwa mieszkania niż wymieniać cały sprzęt.

Opublikowano

Kredyt na maszyny to bezsens jeszcze przy modernizacji jakąś część "dobrać" Bo termin realizacji a kasy się nie uzbierało to tak a nie cały park na kreche wymieniać jedyne co na kredyt to ziemia bądź budynki produkcyjne z tego kasa raz większa raz mniejsza ale będzie a maszynę serwisowac ciągnik tankować i jeszcze spłacać rate + % to powodzenia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v