Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, nikolas29 napisał:

A kto bierze od ciebie cielęta gembicki?

Tak😉 U Ciebie też? Tylko mało sprzedaje bo większość na remont i opas

Opublikowano

Oby się nie popier... z tą wołowiną na szerszą skalę bo ceny polecą i po takiej info że Polska wołowina to ze zdechlakow to nieciekawie to widzę na czerwiec/lipiec szykuje mi się 20szt i trochę mnie obecny rozwój sytuacji zaczyna niepokoić 

Opublikowano

skonczy sie tym ze jakis powazny odbiorca przestanie brac i cena zejdzie na 10zł WBC

Opublikowano

akurat z tym ze na naszym rynku zostaje same dziadostwo to sie zgodze .....

Opublikowano
3 godziny temu, ozzborn napisał:

skonczy sie tym ze jakis powazny odbiorca przestanie brac i cena zejdzie na 10zł WBC

poważni odbiorcy to Żydzi, a oni sami sobie bydło ubijają i do tego nie ubijają byle czego, póki co o bydło bym się nie martwił.

Opublikowano
1 godzinę temu, sylwekbarca2 napisał:

poważni odbiorcy to Żydzi, a oni sami sobie bydło ubijają i do tego nie ubijają byle czego, póki co o bydło bym się nie martwił.

Mam inne zdanie na ten temat. Poważnymi odbiorcami polskiej wołowiny są Niemcy, Włosi. Turcja była dobrym odbiorcą. A ile zakładów bije na Żyda, ile sztuk przechodzi koszer ? Co z zadami którch Żyd nie bierze ?

8 minut temu, ciastek12 napisał:

To około 7 na zywo wyjdzie? Jak tak to szału nie ma

Pod warunkiem że się dobrze wybije.

Opublikowano

ja widziałem jak pismaki potrafią z igły zrobić widły, kilka lat do tyłu z byle sprawy wykombinowali hece na cały kraj, a jak nim pozwolą to i grabiore zrobią z kilku trefnych sztuk. tak że cwaniaczków nie brakuje ale " trefnej prasy" też jest do cho...y, przez takie podejście to nie jeden uczciwy człek będzie miał problem bo kolesie z kapitałem zachodnim potrafią ładnie dolać oliwy do ognia.

Opublikowano

Sami nakręcacie tą aferę  ktoś puścił trochę smrodku a wam odrazu padlina cuchnie 

Trzeba podkreślać ze  takie historyjki to margines !!

Ja  tuz przed świętami miałem kontrole  z inspektoratu weterynarii ,szukali pozostałości chemicznych,biologicznych i produktów leczniczych 

Do badania mogli pobierać  mocz lub sierść ( oczywiście golili bydło )choć sugerowałem dla jednej z pań że chętnie bym zobaczył jak pobiera mocz.

Także nadzór działa 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v