Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, kanalia36 napisał:

AdamRo tylko nie trzymaj z rolnikami jak Dariusz W też świety gral i darzony szacunkiem handlarz jakies pół roku temu)))))

Bo wiesz handlarze to jakby nie patrzeć same kanalie)))))))))))))))

Przecież to znany handlarz..znam go dobrze

Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

mikcom20 napisał:

JarekBazydlo napisał:

Kupujący na żywo ma tysiące możliwości oszukania na wadze. Najlepiej mieć swoją wagę i wtedy masz jakoś kontrolę.

wymień choć z 10 możliwości.

Popytaj producentów wagi oni Ci szybko wymienia jak można oszukać na wadze elektrycznej;)

Ciebie pytam a nie producenta wagi.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, nikolas29 napisał:

Przecież to znany handlarz..znam go dobrze

Adam Ro to Adam M. Pracuje obecnie u Mckeena w linnem 😊

• Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, mario29 napisał:

ludzie..! normalnie u mnie (woj łódzkie okolice piotrkowa tryb.) od 40 min pada deszcz... nie było czegoś takiego od 4 miesiecy, zaraz jade z nawozem na trawy i cielaków musze nakupic...😉😂

Słyszałem że niby łódzkie to najbardziej narażone województwo na pustynnienie .. Współczuję tak mało deszczu.  

12 godzin temu, strsw33 napisał:

sprzedalem akurta trzy miesne , hf z tego co pamieta jak mowil  6  plus  vat

Trzy mieszańce z mlecznymi tak ?

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Doczekasz się odpowiedzi jak ja na swoje pytanie....jaruś odpowiada tylko na pytania które jemu odpowiadają 

On chyba niezna odpowiedzi 

Opublikowano
13 godzin temu, kali2107 napisał:

cybulek niezle wytargowales. mi ponad 2 tyg temu za 11 mieszańców po 6.5 netto dał... a wczoraj koledze za samochod hfow juz po 7 netto...

Rafałek twierdzi, że teraz powinno być tylko lepiej . Jak będzie to się okaże za jakiś czas . U nas za pojedyńcze sztuki hfów dalej  płacą 6 netto , ewentualnie z hakiem.  Cielaka już znowu nie można kupić 😏

Opublikowano
10 minut temu, Cybulek17 napisał:

Rafałek twierdzi, że teraz powinno być tylko lepiej . Jak będzie to się okaże za jakiś czas . U nas za pojedyńcze sztuki hfów dalej  płacą 6 netto , ewentualnie z hakiem.  Cielaka już znowu nie można kupić 😏

A u mnie 6 sztuk byczków ponad 3 miesiące do sprzedania w dobrej cenie 

temp2.jpg

temp4.jpg

temp5.jpg

temp0.jpg

temp1.jpg

Opublikowano
9 minut temu, Berthold napisał:

Skąd jesteś i jaka cena, wiek? To mieszanka Srb, RW, Hf? 

No co Ty nie widzisz że to mięsne , kolorek jest😊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v