Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Odsadki mięsne
Opublikowano

To teraz wiem dlaczego niektórzy piszą ze HF dał im 60% wybicia))))))))))

Opublikowano
7 godzin temu, kanalia36 napisał:

Ale tu było odwrotnie 8 byków wszystkie równo 700 kg. a na podwórku zaden nie miał tyle. Największy  hart miał na żywą u rolnika 615 kg( nakarmiony)  a w ubojni przytył do 700 kg dał 305 kg i wybicie 42% normalnie rolnik zgupiał

wpisali od czapy 700 kg zaważyli półtusze  a potem obliczyli wybicie również od czapy

Tak wyglądają rozliczenia WBC w tym kraju ???

Ważne żeby na miesie nie ojebali , A to ile wpiszą na żywo aż takie ważne , no chyba że chce się błysnąć wybiciem na AF😊

Opublikowano
7 godzin temu, kanalia36 napisał:

Ale tu było odwrotnie 8 byków wszystkie równo 700 kg. a na podwórku zaden nie miał tyle. Największy  hart miał na żywą u rolnika 615 kg( nakarmiony)  a w ubojni przytył do 700 kg dał 305 kg i wybicie 42% normalnie rolnik zgupiał

wpisali od czapy 700 kg zaważyli półtusze  a potem obliczyli wybicie również od czapy

Tak wyglądają rozliczenia WBC w tym kraju ???

Byli nawet zdjęcie wstawienie z rozliczeniem u Biernackich to była norma 

Opublikowano

Zgadza sie, nieektore zaklady nie waza. Jeden zaklad na ktory oddawalem nie wazyl tylko kazdemu wpisywal 500kg i obok wybicie 75%. :D Na zakladzie mieso ma sie zgadzac.

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Ważne żeby na miesie nie ojebali , A to ile wpiszą na żywo aż takie ważne , no chyba że chce się błysnąć wybiciem na AF😊

A skad bedziesz wiedzial czy nie ojebali na mięsie jak nie bedziesz miał wagi na żywo??

Opublikowano
21 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A skad bedziesz wiedzial czy nie ojebali na mięsie jak nie bedziesz miał wagi na żywo??

Równie dobrze mogą jebać jak znasz wage żywą . 

Opublikowano

Ale ja zwykły hodowca kilku dziesięciu szutuk bydła sprzedaje na żywo bo tylko tak mam jakąś tam kontrole 

Opublikowano
5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Kupujący na żywo ma tysiące możliwości oszukania na wadze. Najlepiej mieć swoją wagę i wtedy masz jakoś kontrolę.

Właśnie o takiej kontroli mówie

Opublikowano
59 minut temu, JarekBazydlo napisał:

wpiszą ci mniejszą wagę na żywą, mniejszą wagę mięsa i jak dojdziesz że siebie ojebali ?

• Like 1
Opublikowano
mikcom20 napisał:

JarekBazydlo napisał:

Kupujący na żywo ma tysiące możliwości oszukania na wadze. Najlepiej mieć swoją wagę i wtedy masz jakoś kontrolę.

wymień choć z 10 możliwości.

Popytaj producentów wagi oni Ci szybko wymienia jak można oszukać na wadze elektrycznej;)

Opublikowano

No i co ? Na ubojni wyjdzie im inna i co ? Powiedz że byki do jutra mają być spowrotem w oborze ? 😂 U mnie i tak by zawsze była waga inna bo bydło jedzie prawie 300km do ubojni a parę kilo przez ten czas zgubią ;)

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, ACoCieTo napisał:

Jak nie ten a który 

Kolega o którym  mówisz , z łódzkiego??

Bo jest dwóch handlarz i ubojnia

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, mario29 napisał:

Witam wszystkich na forum.  Jestem nowy w temacie i mam pytanie czy sprzedawać? Niejaki K.Kowalczyk z Dąbrówki, proponuje mi za hf-y 20 miesięczne w wadze 680-700kg  6.20 brutto,kasa szybki przelew. Co wy na to? Jestem z woj Łódzkiego moze macie jakiegoś innego odbiorce tylko jakiegoś pewnego żeby z kasą nie było problemu?

Witam, skontaktuj się ze mną kolego na priv, po tym co napisałeś widzę, że mogę Ci zaproponować za te byki lepsze warunki przede wszystkim cenowe wszytko inne do dogadania jeśli będziesz zainteresowany. Pozdrawiam

Edytowane przez emil2897
usunięcie danych
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v