Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, rolnik115 napisał:

Walizkę pieniędzy i lepsza cenę bydła. A tak do rzeczy to 11zl -12 zł kg

IMG_20190808_155247.jpg

Za tyle to odsadki Lm się kupi

7 minut temu, gregor12841 napisał:

widzieliście jak bodajże w iranie reagują na niskie ceny skupu bydła? wczoraj w tv coś było to zadyma jak wuj

Ale co konkretnie się dzieje?? Bo pod remizą osp też kiedyś nie raz były zadymy A ceny bydła nie wzrosły😊

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Za tyle to odsadki Lm się kupi

Ale co konkretnie się dzieje?? Bo pod remizą osp też kiedyś nie raz były zadymy A ceny bydła nie wzrosły😊

strajki krzyk i ryk, oczywiście hodowców nie byków. U nas zaraz by wszystkich pozamykali, a zresztą kto by tam poszedł...

Opublikowano

No i pojechało 13 dżentelmenów i 3 panie . Jałowki mm 7 i 7.20 + vat . Byki 2 odpadowe hfy słabej budowy 700kg - 6.20 + vat , 2 lepsze hfy 6.60 + vat , reszta super hfy i mieszańce kolejno  7.30 , 7.40 i 7.50 + vat . Wagi  770 - 920 kg  , jałówki po 700kg 😉 

Opublikowano

Ubojnia czy pośrednik??

1 minutę temu, Cybulek17 napisał:

No i pojechało 13 dżentelmenów i 3 panie . Jałowki mm 7 i 7.20 + vat . Byki 2 odpadowe hfy słabej budowy 700kg - 6.20 + vat , 2 lepsze hfy 6.60 + vat , reszta super hfy i mieszańce kolejno  7.30 , 7.40 i 7.50 + vat . Wagi  770 - 920 kg  , jałówki po 700kg 😉 

Te trzy to raczej panny były😊

Opublikowano
40 minut temu, Cybulek17 napisał:

Super hfy 7,30 plus vat... Oczywiście cena w Euro... Sorry ale wsadzilbym to do bajek... Gdybym nie przypuszczał że pewnie wazyli na swojej wadze i skitka 8 %... 

2 minuty temu, soltys48 napisał:

Raz kiedyś się trafi

Co ty na to Sołtys...? Słyszałeś coś o super Hf ach po 7,30 plus vat? Czy nam się drugi cenników Jarek szykuje? 😀😀😀

• Haha 1
Opublikowano

Ja to się nie znam,

Sam mia lem CZARNO-BIAŁEGO  ponad tone

1 minutę temu, AdamRo napisał:

Wbrew pozorom są takie krowy.

Zmieniam zdanie na temat S-ki, hfy kolegi cybulaka musiały łapać klase S.

Możesz skrzynkę ciut opróżnić mam pytanie

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, AdamRo napisał:

Wbrew pozorom są takie krowy.

Zmieniam zdanie na temat S-ki, hfy kolegi cybulaka musiały łapać klase S.

Dzięki Adam... Ale się uśmiałem... Hahahahahabah

Opublikowano

Ja sprzedałem kapitalnego hf 902kg po 7 zł brutto i to była najwyższa cena proponowana ....a tu już 7.5 +VAT daje ponad 8 zł brutto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v