Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Chyba rzeczywiście coś się rusza bo całe olx obsrane przez handlarzy cielakami .. z dnia na dzień wysyp ..

Opublikowano

Potwierdzam u mnie ceny ostro w góre za HF o ile bardzo ładny już ...... 5 zł dają. !!!!!!!  

Opublikowano

Mnie zatkały te ceny 7,6 netto)))  

A na poważnie widać jaki jest burdel na rynku w jednym rejonie 5 zł w innym 7 zł za tego samego rodzaju byka

Opublikowano

Panowie jakieś opinie o OSi foodworks ? podobno termin płatności 10 dni cena za jałówkę O - 11.8, jak wychodzi waga u nich na haku? jest się do czego przyczepić ?

Opublikowano
Dnia 6.08.2019 o 22:53, soltys48 napisał:

A Powiedz S jak często się zdarza?  

Dnia 6.08.2019 o 22:40, AdamRo napisał:

7 netto, w tej chwili realne za U klase.

Opublikowano
4 minuty temu, Bartek01 napisał:

Panowie jakieś opinie o OSi foodworks ? podobno termin płatności 10 dni cena za jałówkę O - 11.8, jak wychodzi waga u nich na haku? jest się do czego przyczepić ?

@Rolnik7343 chwali 

Opublikowano

@AdamRo jaka cena na dziś za U/S?

16 minut temu, Ursus932 napisał:

@Rolnik7343 chwali 

Chwali bo nigdzie indziej nie oddawał 

21 minut temu, Bartek01 napisał:

Klasy sporo zaniżone

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Rolnik7343 napisał:

chwale bo ceny dobre i biorą wszystko a nie ... to nie takie... tamto ie takie...sramto nie takie... ten za chudy .... ten za gruby... ;)
@Bartek01 kasa zwykle jest na koncie w max 7 dni

Chwali bo to mleczarz, a głównie tacy tam oddają, na byki osi nie ma rewelacji

Opublikowano
24 minuty temu, soltys48 napisał:

Na krowę jeszcze bardziej,największy plus to kasa w terminie

Sołtys sprzedawałeś kiedyś? Rocznie sprzedajemy 900 sztuk z grupy producentów. Jesteśmy zadowoleni. Około 60 gospodarstw w grupie , głownie sprzedajemy byki.

Przyjeżdza przedstawiciel , klasuje i tak jak powie tak zawsze jest. Cena na dzisiaj (rano cennik podany) byk 11.60 klasa O , krowa 10.90. 

Opublikowano
16 minut temu, boogii napisał:

Sołtys sprzedawałeś kiedyś? Rocznie sprzedajemy 900 sztuk z grupy producentów. Jesteśmy zadowoleni. Około 60 gospodarstw w grupie , głownie sprzedajemy byki.

Przyjeżdza przedstawiciel , klasuje i tak jak powie tak zawsze jest. Cena na dzisiaj (rano cennik podany) byk 11.60 klasa O , krowa 10.90. 

Konkretna odpowiedz na temat choć do grupy zapewne cena wyższa niż dla pojedynczego rolnika?

Sokołów oddział Koło 11,05 netto za klasę O

Opublikowano
1 godzinę temu, boogii napisał:

Miałem okazję zobaczyć rozliczenia i w porównaniu choćby z Biernackim wybicia niższe ale tak jak wspomniałem kasa pewna 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v