Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, debrzyna napisał:

Firmy tez sie zwijają Podobno Mipol Ogłosił upadłość Pewno utopiłem dodatkowa kase na pozew 

kiedy? Jak?

Nie dalej jak 2 tygodnie temu był u mnie od nich jakiś naganiacz czy cóś

Opublikowano

Z miesiąc temu facet z południa dzwonił  do mnie o Jalowki na mamki to mówił że Mipolu już praktycznie nie ma. A jeszcze cna początku roku Mipole dzwonili do mnie z atrakcyjną  ofertą  na bydlo

Opublikowano

puki w krs niema informacji to jest jeszcze szansa

Opublikowano

To jak do końca marca wniosku niezłorzą to za dupe bedziesz mógł włascicieli targać

Opublikowano

Jeszcze nie dawno szukali bydła A tobie od listopada nie płacili ... To h.je

3 minuty temu, debrzyna napisał:

W listopadzie

Opublikowano

To szybko patrz na faktur, jak od dnia zakupu  mineło 120 dni  i było to przed 20 to szansa jest

Opublikowano

Pewno szukali bydła bo chcieli mu zapłacić, i taka karuzela, ale i tak napewno na pierwszym miejscu bedą duzi dostawcy sie domagać, a rolnik jest na samym koncu w kolejce.. jak jeszcze jest za czym stać :D

Opublikowano

Raczej nie dostwcy tylko ZUS, US i banki  i podejrzewam ze po bankach majatku braknie

Widzę ze to spółka jawna wiec ogola włascicieli do zera

Opublikowano

Spółka jawna  wiec własciciele odpowiadaja majatkiem całym 

jakby była spółka zoo to te 120 dni ma znaczenie.

Bo jeżeli spółoka ma nie zapłacone 2 faktury pod rząd  przez 3 miesiące to jest tzw stan niewypłacalności i wtedy zarząd ma 30 dni na wniosek o upadłość jak niezłorzy  wniosku to odpowiada całym swym majatkiem  razem ze spółka zoo i wtedy tez mozna dopaść dłuznika tyle ze to trwa

Opublikowano

debrzyna jak to spółka jawna to złórz pozew przeciwko któremuś ze współników nie tylko przeciw firmie i spróbuj się zabezpieczyć na jakieś nieruchomości

Opublikowano

ale przeciw firmie zapewne a ja mówie o wspólniku również

Najpierw egzekucja jest z majatku firmy a dopiero w razie bezskuteczności z majatku włascicieli.  Zanim oskubią firme komorniki to ty dostaniesz wyrok przeciw wspólnikowi. I jak inni dopiero pujdą do sądu to ty juz do komornika

Opublikowano

Nie sądzę żeby byli na tyle głupi żeby poiadać na siebie jakiś majatek.wszystko pewnie dawno na rodzinę rozpisane.

Opublikowano

Witam jak prognozy cen na najbliższy czas? mam trochę na sprzedasz a paszy na styk... Drugie pytanie nie w temacie: czy  50zl za dobrej jakości sianokiszonkę 120 po prasie stalokomorowej to cena ok? bo mogę po tyle kupić i przetrzymać moje renifery jeszcze ze dwa miesiące?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v