Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

powiem Ci tylko tyle,ze te cielaki mogą nie być warte sankcji jaką możesz dostać.Teraz po wszystkich mięsnych aferach jest na to nagonka.Uda sie 100 razy a za 101 złapią i zapłacisz za wszystkie kursy

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

powiem Ci tylko tyle,ze te cielaki mogą nie być warte sankcji jaką możesz dostać.Teraz po wszystkich mięsnych aferach jest na to nagonka.Uda sie 100 razy a za 101 złapią i zapłacisz za wszystkie kursy

Też tego się boję... może nie warto ryzykowac

Opublikowano
36 minut temu, soltys48 napisał:

dobrze po chuju....wybicia niższe o 4-5% niż u biernackich

Jeśli wozisz powyżej 65Km to musisz mieć uprawnienia na przewóz zwierząt plus praktycznie w każdym wypadku pojazd do przewozu zwierząt odebrany przez weterynarię.Temat był już poruszany wielokrotnie.Jak chcesz wiecej szczegółowych info zapraszam priv

sprzedałeś ?

Opublikowano

po handlowane dziś

za ładne mieszanki HH, LM, PI 8,50-9zł brutto

za HF 7zł

od tygodnia cena leci w dół bo w ch*j bydła jest, kupujący nie był w stanie wszystkiego zabrać, dziś na skupie dwoma tirami z naczepami przyjechał 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Elvis1090 napisał:

A bydło jak się w Sokołowie wybija dobrze czy kombinują jak mogą??

Podobno leży gdzie ubijają ,w Kole chujowe,w Tarnowie oki

Jak naprawdę ładne byki to 60 i więcej łapią wybicie

Edytowane przez bobienko
Opublikowano

Narazie sprzedaje na żywą ale strasznie mnie korci żeby na wbc  sprzedac bo przecież każdy handlarz zarabia kupujac na zywa a sprzedajac na wbc tylko pytanie komu sprzedac... mieszkam niedaleko kola i myślałem o sokolowie

Opublikowano
4 godziny temu, Elvis1090 napisał:

Narazie sprzedaje na żywą ale strasznie mnie korci żeby na wbc  sprzedac bo przecież każdy handlarz zarabia kupujac na zywa a sprzedajac na wbc tylko pytanie komu sprzedac... mieszkam niedaleko kola i myślałem o sokolowie

Jak chcesz by Cię wydymali to sprzedaj na wbc

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, krzysztof1987 napisał:

sprzedany hf byk 685kg cena 7 zł 

jałówka lm 725 kg cena 8zł

ceny i wagi brutto odbiorca -maciejowice

Myślałem że cena za hf słaba ale przed chwilą byli oglądać i cena identyczna . Za jałówkę 500+ - 7netto

Edytowane przez robert123farmer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v