Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Żniwa 2025
Opublikowano

jak ktos ma mamusie i tatusia to proste ze mozna ogarnac czas. raz jedni jada na wczasy raz drudzy. proste. ale w wiekszosci gospodarstw tak jest ze nie jade bo mam krowy i codziennie cala rodzina w oborze :D

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Hahaha że Ty patrzysz pewnie tylko na ogony u swoich krów nie znaczy że każdy musi to robić. Wygospodarować sobie tydzień czasu wolnego to żadna filozofia. Właśnie dorosniesz to zrozumiesz że nie tylko pracą człowiek powinien żyć.

Bo Jarek ma robota do udoju... 😉

• Haha 1
Opublikowano

Ktoś ma mamusie i tatusia jego atut a jak ktos ma tatusia i mamusie jak jarek to kupują mu nowego woza paszowego i łobore budują  i wtedy to ja panicho jak h*j . A jeszcze ino jak byko spredam za 15 zytów to kupe sobie ino fure co by Janusz za miedzy widzioł . Idź dalej sprzedawać swoje byki Jareczku po 15-16 zł :) I dalej patrz w lusterko ono Ci powie kto jest najgłupszy na świecie .  Np u nnas można wygospodarwowac kilka dni wolnego  posiadamy i krowy i byki tylko robimy to na zmiany wtedy raz jadą rodzice raz ja z żoną ot taka filozofia .

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Hahaha że Ty patrzysz pewnie tylko na ogony u swoich krów nie znaczy że każdy musi to robić. Wygospodarować sobie tydzień czasu wolnego to żadna filozofia. Właśnie dorosniesz to zrozumiesz że nie tylko pracą człowiek powinien żyć.

chłopaku z Tobą gorzej jak z kobietą,a nawet częściej zdanie zmieniasz.raz piszesz że przy krowach jesteś niewolnikiem i z krowami to więzienie, później że Tobie zaden problem przy krowach wygospodarować tydzień wolnego czasu.gdzieś wcześniej pisałeś że masz 20 krów dojnych i skoro sam przy tym robisz oświeć mnie w jaki sposób na tydzień czasu przy swoich krowach możesz pozwolić sobie na wolne.podziwiam Ciebie.

Edytowane przez tajwan1986
  • Like 1
Opublikowano

A tatuś i mamusia mogą nie mieć tylko ciebie jednego.A co na to rodzeństwo.Ze tatuś i mamusia dorabia ciebie ani ich.

Opublikowano
41 minut temu, tajwan1986 napisał:

chłopaku z Tobą gorzej jak z kobietą,a nawet częściej zdanie zmieniasz.raz piszesz że przy krowach jesteś niewolnikiem i z krowami to więzienie, później że Tobie zaden problem przy krowach wygospodarować tydzień wolnego czasu.gdzieś wcześniej pisałeś że masz 20 krów dojnych i skoro sam przy tym robisz oświeć mnie w jaki sposób na tydzień czasu przy swoich krowach możesz pozwolić sobie na wolne.podziwiam Ciebie.

Pokaż mi gdzie pisałem że miałem tyle krów doinych. Mówie że przy mojej ilości krów mlecznych tydzień wygospodarowac to nic trudnego. Zreszto na szczescie ostatnie miesiace z tymi krowami. 

Opublikowano

a to rozumiem ze cale rodzenstwo pracuje w tym gospodarstwie dzien w dzien i nie maja innej pracy? to gratuluhe ogromnego stada wydajnosci i przedsiebiorczosci jak dajecie rade utrzymac kilka rodzin z jednego gospodarstwa

Opublikowano (edytowane)

Kto się zajmuje gospodarstwem pod Twoją nieobecność ? Twoi rodzice ? Oni kiedy ostatnio na wczasach tygodniowych byli ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

mlody 43 a kogo pytasz czy całe rodzeństwo pracuje?:)

1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Kto się zajmuje gospodarstwem pod Twoją nieobecność ? Twoi rodzice ? Oni kiedy ostatnio na wczasach tygodniowych byli ?

U mnie rodzice teraz są w Zakopanym:) I kolejny raz jada w lipcu z wycieczka:)

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Cena już ruszyła do góry ogólnie na rynku brak bydła do kupna. Każdy trzyma i czeka.

a to nie sprzedałes po 14zł ? :ph34r:

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Cena już ruszyła do góry ogólnie na rynku brak bydła do kupna. Każdy trzyma i czeka.

Ciekawe skąd całe auta ciągną, dziś na 11 przez ok 30km 4 auta minąłem z bydłem załadowane na Full

Na dziś za piękna mięsne mieszańce max 7.5

RAFALEX 

Przed chwilą, JarekBazydlo napisał:

A siedziałes przynajmniej w nowej Kijance że sie wypowiadasz? Wiadomo nie dorównuje mercedesowi czy audi ale jest dość dobrym samochodem jak na taki koszt zakupu

Siedziałem szału niema

Opublikowano (edytowane)

Co do ceny: narazie nie wydzwaniam po wszystkich słupach żeby nie robić sztucznego tloku i nie nakręcam skupujacych żeby nie mówili że "byka do oporu" . Wiem że miesiąc mogę spokojnie przetrzymać .

a co do kolegów sprzeczajacych się tu wyżej to tak jak malymi chłopakami przechwalajacymi się kto ma wiekrzego

Edytowane przez Gigus
Opublikowano
Przed chwilą, juzek89 napisał:

Max cena 7.50? A odbierają bydło czy zwlekają z odbiorem?

Max . na byka kolejka 

Opublikowano (edytowane)

Kto może niech sie wstrzyma ze sprzedażą jeszczec2-3tyg

Edytowane przez bobienko
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v