Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Odsadki mięsne
Opublikowano

witam wszystkich !!!!

choć późno wesołych świąt  wszystkim hodowcą życze . Gwiazdor każdemu prezenty śle, co do handlarzy mówił ze tylko rózga :D

Opublikowano

Gwiazdor mówił ze w tym roku handlarzom  rózga się należy ani jednego prezentu. Mówił mi ten Gwiazdor ze sami sobie robią prezenty cały rok  to teraz tylko rózga ))))))))

Opublikowano

Byla mowa co byki powiedzaly.moj ryknol jak zobacze ekoterroryste to moj widok bedzie ostatni.reszta po nim powtarzala.a i lepiej zeby fury wlascicieli magicznych ubojni mieli sie na bacznosci bo blacharz lakiernik moze szkod nie ogarnac

Opublikowano
Dnia 25.12.2019 o 15:31, Gringo1 napisał:

I jak gadaliście wczoraj ze swoimi bykami i co wam opowiedziały 

Moje nie były rozmowne, ale mama wróciła dzisiaj od znajomej i u jej sąsiada w Wigilię podobno byk się wypiął z łańcucha a potem sam się uwiązał😂 cuda cuda ogłaszają😁

Opublikowano
Dnia 23.12.2019 o 15:41, Partyzant85 napisał:

Skoro ci się tak opłaca to czemu już teraz nie zrezygnujesz z etatu i nie zaczniesz sam rozwijać gospodarstwa tylko żerujesz na dobrym sercu teścia który musi się wszystkim zajmować pod nieobecność wielkiego pana gospodarza?

Sam umieściłeś swoje dane osobowe na facebooku więc nie masz prawa do żadnego rodo. 

a to dlatego ze przez pieniądze z etatu mogę więcej zainwestować i szybciej się rozwinąć... ale ty tego nie zrozumiesz bo po wypowiedzi widać ze głowy do interesów to ty nie masz.

Opublikowano
12 godzin temu, bobienko napisał:

Kurła ledwo obrządek zrobiłem

Oj znam ten ból. Się kiedyś zastanawiałem.które sztuki już piły a które nie :).Oczywiście oprócz mnie :D.

• Haha 2
Opublikowano

Gdyby było nie obrzadzane to ok.ale skoro było duże spoźycie i zwierzaki nakarmione to gdzie tu amatorka?🤣na uczelni mogę wykładać taki przedmiot😃

Opublikowano (edytowane)

Jego obliczenia to kpina... Koszt  hektara qq od siewu do pryzmy 1000zl xd albo zgrabianie 10ha zgrabiarka 6.5m godzina lacznie z dojazdem i powrotem na pole... Niezle zarty ;) w swieta sporo wypil i stad te dane ;)

Edytowane przez Kamilek1
Opublikowano
10 godzin temu, Elvis1090 napisał:

a to dlatego ze przez pieniądze z etatu mogę więcej zainwestować i szybciej się rozwinąć... ale ty tego nie zrozumiesz bo po wypowiedzi widać ze głowy do interesów to ty nie masz.

Hahahaha Ty za to masz i nawet nie wiesz kiedy dokładasz. Ja mam podzielone w taki sposób ze etat na przyjemności, a gospodarstwo spłaca kredyty i inwestuje.

9 godzin temu, bobienko napisał:

Co raz to lepszy ekonomista się trafia

Balcerowicze sukcesu😂

Opublikowano
2 godziny temu, mickas092 napisał:

Ten z filmu bije na głowę całe af

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v